سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسمه تعالی:در اقدامی عجیب بعد از استیضاح فاطمی امین مجلس با پیشن
به فاصله یک روز، لوایح پیشنهاد شده توسط فاطمی امین در مجلس رای آورد و مشخص نیست نمایندگان بالاخره برنامه‌های او را ناکارآمد میدانستند و به همین دلیل به او رای خروج دادند یا بازی های سیاسی پشت پرده در استیضاح وزیر نقش داشت؟ 
به فاصله یک روز، لوایح پیشنهاد شده توسط فاطمی امین در مجلس رای آورد و مشخص نیست نمایندگان بالاخره برنامه‌های او را ناکارآمد میدانستند و به همین دلیل به او رای خروج دادند یا بازی های سیاسی پشت پرده در استیضاح وزیر نقش داشت؟

گروه سیاست-رجانیوز: روز گذشته نمایندگان مجلس با نطق‌های تند علیه وزیر صمت سخن گفتند و در نهایت با 162 رای، فاطمی‌امین را از ساختمان خیابان سمیه خارج کردند. اما به فاصله یک روز، لوایح پیشنهاد شده توسط فاطمی امین که پشت درهای بهارستان مانده بود در مجلس رای آورد و مشخص نیست نمایندگان بالاخره برنامه‌های او را ناکارآمد میدانستند و به همین دلیل به او رای خروج دادند یا بازی های سیاسی پشت پرده در استیضاح وزیر نقش داشت؟

 

به گزارش رجانیوز؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو که بر اساس آن واردات خودروی سواری کارکرده امکان پذیر می شود، موافقت کردند.

در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی دو فوریت لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با 162 رأی موافق از مجموع 196 نماینده حاضر در جلسه با آن موافقت کردند.

پیش از رای گیری سیدعلی ادیانی راد به عنوان نماینده دولت با ارایه این توضیح که این لایحه مواد 11، 12 و 13 قانون مصوب سال 1400 مجلس را اصلاح می کند و در سه ماده تدوین شده است، تسهیل روند واردات خودرو را ویژگی اصلی آن دانست و گفت: این لایحه می تواند با تسهیل واردات تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد کند و دغدغه نمایندگان برای تنظیم بازار خودرو را پاسخ دهد.

وی توضیح داد: در بخشی از این لایحه موانعی که برای رعایت استانداردهای اروپایی برای خودروها مشخص شده لغو و استاندارد کشورهای مبداء با تایید سازمان محیط زیست مورد قبول قرار می گیرد؛ همچنین شرط وجود نمایندگی در داخل کشور به منظور تسهیل در ورود خودروهای نو و کارکرده و ماشین آلات راهسازی برطرف شده و وجود نمایندگی در کشورهای ثالث نیز به رسمیت شناخته می شود.

ادیانی راد شرایط حاکم بر بازار خودرو را دلیل اصلی تقاضای دو فوریت این لایحه عنوان کرد و افزود: هدف این لایحه تنظیم بازار و تنوع بخشی به بازار خودرو است.

در ادامه، محمدرضا احمدی نماینده مردم رشت در مجلس در موافقت با دوفوریت آن گفت: تصویب این لایحه تاثیر زیادی بر بازار خودرو می گذارد.

وی با تاکید بر اینکه مردم حق دارند از بهترین خودروها استفاده کنند، افزود: در شرایطی خرید خودرو برای برخی خانواده ها به آرزو تبدیل شده است، این لایحه می تواند برخی موانع و مشکلات بازار خودرو را رفع نماید.

رسول فرخی میکال نماینده مردم لاهیجان در مجلس نیز در موافقت با دوفوریت این لایحه، تامین خودرو با قیمت و کیفیت مناسب را یکی از نیازهای کشور عنوان کرد که خودروسازان داخلی نمی توانند آن را انجام دهند و مردم هم نسبت به آن معترض هستند.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس با بیان اینکه واردات خودرو انحصار را می شکند و دست مافیا را در بازار کوتاه می‌کند، ادامه داد: یکی از موارد دارای اهمیت واردات خودرو بوده و دولت باید واردات خودروی صفر کیلومتر و تامین قطعات آن را در دستور کار خود قرار دهد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید انحصار در بازار خودرو شکسته شود تا به یکی از بهترین تولیدکنندگان خودرو تبدیل شویم.

جواد نیک بین در مخالفت با دوفوریت این لایحه با بیان اینکه کسی با واردات خودرو مخالف نیست، خودرو را کالای راهبردی ندانست و افزود: مخالفتم به این خاطر است که نباید آنقدر آیین نامه برای لایحه الحاق ساماندهی صنعت خودرو بنویسند که وقتی خودرو از خارج از کشور وارد می شود، به چند برابر قیمت به دست مردم برسد.

 

در دیگر تصویب مهم امروز مجلس، انتقال دارایی‌هایی نظیر املاک، خودرو سواری، انواع طلا، نقره، پلاتین و جواهرآلات، ارز و رمز پول توسط اشخاص غیرتجاری «انتقال دهنده عین» یا «واگذارکننده حق» در همه مناطق کشور مشمول مالیات بر عایدی سرمایه شدند.

نمایندگان در جریان ادامه رسیدگی به شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی با اصلاح ماده 12 این طرح موافقت کردند.

در ماده 12 اصلاحی این طرح آمده است؛ متن زیر به عنوان ماده(4) به ذیل فصل اول باب دوم قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود:

بر اساس ماده4 این طرح، کلیه اشخاص غیرتجاری «انتقال دهنده عین» یا «واگذارکننده حق» در خصوص انتقال دارایی‌های زیر، در کلیه مناطق کشور از جمله مناطق آزاد تجاری–صنعتی و ویژه اقتصادی، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند:

1- املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل؛

2- انواع خودرو سواری دارای پلاک شخصی مشمول مقررات مربوط به شماره‌گذاری؛

3- انواع طلا، نقره، پلاتین و جواهرآلات؛

4- انواع ارز؛

5- انواع رمز پول و رمز دارایی؛

در تبصره 1 آمده است: در انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (1) و (2) این ماده که مشمول مالیات موضوع این فصل می‌باشند «مالیات نقل ‌و انتقال و حق واگذاری محل موضوع ماده(59) این قانون» و «مالیات نقل و انتقال موضوع ماده(30) قانون مالیات بر ارزش افزوده(مصوب 2 خردادماه 1400 با اصلاحات و الحاقات بعدی)» به عنوان مالیات تا یک سال علی‌الحساب محسوب می‌شود.

بر اساس تبصره 2، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌‎های موضوع بندهای (1) و (2) این ماده که با استفاده از تنظیم یا تنفیذ وکالتنامه بلاعزل انجام گیرد، بر اساس «صورتحساب الکترونیکی تنظیم یا تنفیذ وکالتنامه بلاعزل» موضوع بند(چ) ماده(16 مکرر) قانون پایانه‎های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مشمول مالیات موضوع این فصل می‎‎شود و موکل اصلی یا موکلین بعدی(تنفیذکنندگان) وکالتنامه بلاعزل مسئول پرداخت مالیات متعلق هستند. آیین‌نامه اجرایی این تبصره حداکثر شش ماه پس از لازم‎الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

در تبصره 3 بیان شده است: پس از استقرار کارپوشه‌های غیرتجاری معاملات دارایی‌های موضوع این ماده که خارج از فعالیت‌های شغلی است، صرفاً مشمول مالیات موضوع این فصل هستند و مشمول مالیات موضوع ماده(93) این قانون نمی‌شوند.

بر اساس تبصره 4، اخذ مالیات موضوع این فصل مشروط به استقرار کارپوشه‌های غیرتجاری سامانه مؤدیان با رعایت مفاد قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مؤدیان است و چنانچه تکلیف مذکور انجام نشود، سازمان مجاز به مطالبه و اخذ مالیات مذکور نیست. منظور از استقرار کارپوشه غیرتجاری در این فصل، فراهم نمودن زیرساختهای لازم توسط سازمان است به طوری که امکان صدور صورتحساب‌های الکترونیکی توسط اشخاص موضوع بند(ج) ماده(16 مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان فراهم شده باشد. مسئول تایید شرط فوق، وزیر امور اقتصادی و دارایی است.

در تبصره 5 آمده است: در صورتی که درآمد یا وجوه دریافتی ناشی از فروش دارایی‌های موضوع بندهای (3) و (4) این ماده به اشخاص موضوع اجزاء (3) و (4) جزء(ج) ماده(16مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان باشد، درآمد یا وجوه دریافتی مذکور مشمول مالیات بر عایدی سرمایه و در غیر این صورت کل درآمد یا وجوه دریافتی فوق با رعایت مفاد فصل ششم باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول مالیات موضوع ماده(124) این قانون می‌شوند. اشخاص غیرتجاری که دارایی‌های موضوع بند(3) ماده(4) این قانون را مستقیماً از اشخاص موضوع بندهای (3) و (4) جزء(ج) ماده(16مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان خریداری کرده‌اند، در صورت فروش دارایی‌های مذکور به سایر اشخاص غیرتجاری، مشروط به ثبت انتقال دارایی مذکور از طریق کارپوشه غیرتجاری یا از طریق شرکت‌های معتمد مالیاتی یا اشخاص موضوع بندهای (3) و (4) جزء(ج) ماده(16مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان صرفاً مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند. ثبت مذکور با درج شماره منحصربفرد مالیاتی صورتحساب الکترونیکی خرید اولیه، در حکم صدور صورتحساب الکترونیکی است و صورتحساب الکترونیکی مذکور به صورت خودکار به کارپوشه غیرتجاری خریدار منتقل می‌شود. خریدار مکلف است ظرف مدت سی روز از تاریخ درج صورتحساب الکترونیکی در کارپوشه غیرتجاری، نسبت به اعلام پذیرش یا عدم پذیرش این صورتحساب الکترونیکی اقدام کند. عدم اظهارنظر ظرف مدت مذکور به منزله عدم تأیید صورتحساب الکترونیکی مربوط می باشد.

بر اساس تبصره 6، مبنای محاسبه قیمت خرید دارایی‌های موضوع بند(3) این ماده با دوره تملک کمتر از سه سال، قیمت درج‌ شده در آخرین صورتحساب الکترونیکی خرید می‌باشد. در صورتی که دوره تملک دارایی فوق بیش از سه سال باشد، قیمت روز دارایی‌های مذکور در سه سال قبل یا مبلغ مندرج در صورتحساب الکترونیکی خرید، هر کدام که بیشتر باشد، مبنای محاسبه عایدی سرمایه است.

در تبصره 7 آمده است: دارایی‌های بند(4) این ماده در صورتی که نزد بانک‌ها یا موسسات اعتباری غیربانکی ایرانی سپرده‌گذاری شده باشد، در دوره سپرده‌گذاری مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌باشد.

بر اساس تبصره 8، آیین‌نامه اجرایی در خصوص نحوه صدور صورتحساب الکترونیکیدارایی‌های موضوع بند(5) این ماده، ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این ماده توسط سازمان با همکاری با بانک مرکزی تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.


+ نوشته شـــده در سه شنبه 102/2/12ساعــت 6:53 صبح تــوسط عباس | نظر