گروه سیاسی - رجانیوز: حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری در گفتوگویی تفصیلی با خبرگزاری فارس، مباحث مختلفی را در زمینه ابراز نگرانی رهبر انقلاب از وضعیت فرهنگی، توهین زنجیرهای رسانههای اصلاحطلب به مقدسات، استیضاح وزیر ارشاد، دیدار آیت الله مصباح با روحانیون مجلس، بررسی سبک زندگی اقتصاد مقاومتی در مجلس و پیشنهاد آیت الله جنتی به مجلسیها انتخابات آینده، مطرح کرد.
به گزارش رجانیوز، آقاتهرانی از تشکیل کمیته مشترکی از چند کمیسیون برای بحث فرهنگی در مجلس خبر داد و گفت که قرار بود جلسهای با وزیر ارشاد داشته باشیم که انجام نشد، اما به خاطر اینکه این مسئله جدیتر مطرح شود، هرچه زودتر این جلسه را میگذاریم.
وی به جوسازیهای رسانهای علیه جبهه پایداری نیز اشاره کرده و افزود: خیراً برخی مصاحبه میکنند و در روز روشن دروغ میگویند؛ برخی میگویند جبهه پایداری تندرو، در اقلیت و بداخلاق است و داستان لاریجانی در 22 بهمن سال گذشته را زنده میکنند و میخواهند بگویند پایداری این کار را کرده است در حالی که معلوم نیست چه چیزی از این دروغها گیرشان میآید.
دبیرکل جبهه پایداری به دیدار اخیر روحانیون مجلس با علامه مصباح یزدی هم اشاره کرده و افزود : آیتالله مصباح با لابیگریهای معمول موافق نیست این درست نیست که 7 یا 8 نفر بنشینند و بیرون از جلسات با یکدیگر چیزی را قطعی کنند و سپس بیایید و نظر خود را به دیگری تحمیل کنند، گو اینکه رأیگیری کنند. در هر حال باید به یک اجماع نظر برسیم که افراد آزادانه به سمت اصلح راه یابند.
در ادامه مشروح گفتگوی حجتالاسلام دکتر آقاتهرانی با خبرگزاری فارس را میخوانید:
با توجه به ابراز نگرانی اخیر مقام معظم رهبری از وضعیت فرهنگ، درباره اقدامات کمیسیون فرهنگی مجلس و اینکه چگونه باید به گفتمانسازی در این زمینه پرداخت، توضیح دهید.
آقاتهرانی: رهبر معظم انقلاب چند مسئله مهم و حائز اهمیت را در دیدار با خبرگان رهبری مطرح کردند که یکی از آنها مسئله فرهنگ بود. اعضای خبرگان از مسائل فرهنگی ابراز نگرانی کردند و متقابلاً مقام معظم رهبری نیز اظهار نگرانی کردند. اصل نظام و انقلاب ما فرهنگی است و به دنبال این اصل، ایستادگی، مقاومت و برخورد با طاغوت به وجود آمد لذا اگر بنیان فرهنگ بر اساس اسلام ساخته شود، همه مسائل سیاسی و اقتصادی ما حل میشود اما اگر آبشخور چنین تفکری التقاطی باشد، اسلامی نیست.
حضرت امام بر اسلام ناب محمدی تاکید کردند تا معلوم شود اسلام آمریکایی وجود داشته و نگاه سکولار به مسائل دارد، از این رو نمیشود اقتصاد و سیاست بنیان اسلامی نداشته باشند. حضرت آقا در دیدار اخیرشان مطرح کردند که نباید در مقوله فرهنگی بیملاحظگی صورت بگیرد چرا که فرهنگ از جنس اقتصاد نیست که اگر مشکلی ایجاد شد بتوان آن را سریعاً برطرف کرد چرا که اگر مشکلات فرهنگی ایجاد شود، بنیان تا ثریا کج میرود.
*تشکیل کمیته مشترکی از چند کمیسیون برای بحث فرهنگی در مجلس
بنابراین برخیها از بیانات رهبری استفاده کردند و ایکاش دولت هم به شعار دادن بسنده نکند. لذا قرار است در مجلس کمیته مشترکی از چند کمیسیون برای بحث فرهنگی تشکیل شود.
این کمیته ناظر به دغدغههای فرهنگی رهبری مطرح میشود؟
آقاتهرانی: بله این مسئله به مناسبت بیانات رهبری مطرح شد، نباید شعاری برخورد کرد البته گفتن آن لازم اما کافی نیست بنابراین این کمیته باید بتواند با سایر کمیسیونها هماهنگی در این جهت ایجاد کند.
*جلسه مشترکی با وزیر ارشاد پیرامون دغدغههای فرهنگی تشکیل میدهیم
قرار است با وزیر ارشاد درباره بیانات مقام معظم رهبری و دغدغههای فرهنگی ایشان دیدار داشته باشید؟
آقاتهرانی: قرار بود جلسهای داشته باشیم که انجام نشد، اما به خاطر اینکه این مسئله جدیتر مطرح شود، هرچه زودتر این جلسه را میگذاریم.
درست است که همه نهادها باید به وظایف فرهنگی خود عمل کند اما بخش اجرایی مسائل فرهنگی، دست دولت است و آنها هستند که بودجه را در این زمینه میبندند، لذا باید دید که دولت چقدر برای کار فرهنگی سرمایهگذاری کرده و به کجا رسیده است.
*اتفاقات اخیر رسانه های زنجیره ای تداعی گر دوران دوم خرداد است
اخیرا نشریه منتسب به کارگزاران و کرباسچی لایحه قصاص را به عنوان یک لایحه غیرانسانی زیر سوال بردند و به نظر میرسد رسانههای زنجیرهای هجمه به مقدسات را آغاز کردهاند. همانطور که پیش از این نیز یکی از این نشریات زنجیره ای به نقل از ایازی بهائیان را به عنوان یک اقلیت مذهبی معرفی کرده بود. به نظر شما این جریان هدفش چیست؟
آقاتهرانی: اخیراً کمیسیون فرهنگی بیانیهای را منتشر کرد، چندی پیش در این رسانههای خبری، بحث ولایت امیرالمومنین(ع) را زیر سوال بردند و بعد از آن نیز به حضرت زهرا (س) توهین شد. سپس شاهد بودیم از بهائیت که یک حزب کثیف بوده و جزء هیچ کدام از ادیان و افکار صحیح دنیا نیست دفاع شد و در ادامه نیز لایحه قصاص زیر سوال رفت. لذا ما در این بیانیه تأکید کردیم که وزارت ارشاد باید بیشتر به این مسائل توجه کند. گویا روزنامههای زنجیرهای دوران اصلاحات به ذهن تداعی میشود که روزگاری همین روند را طی کردند و نشریات خوب و ارزشمند را به بهانههای مختلف حذف کردند و به صورت مداوم به افراد معلومالحال که تعهد دینی نداشتند مجوز دادند.
لایحه قصاص جزء قوانین مسلم اسلام است که منکر آن مرتد است؛ اخیرا نیز یک نشریه اصلاحطلب همین کار را کرد، ابتدا تست میکنند که ببینند جامعه نسبت به توهین به مقدسات چقدر حساسیت دارد و بعد حملات پی در پی خود را آغاز میکنند؛ ما یادمان نرفته زمانی که جبهه ملی لایحه قصاص را در روزنامه ظهر خود، غیرانسانی دانست صریحا همان روز حضرت امام (ره) فرمودند کسانی که قصاص را غیرانسانی دانستهاند اگر فهمیده باشند که چه گفتهاند، مرتد هستند و حکم ارتداد نیز مشخص است. همسر فرد به او حرام است و نیازی به طلاق هم ندارد و حکم مرده را دارد که باید گردنش زده شود، و جانش هم در جامعه اسلامی محترم نیست و فرزندان و وراثش میتوانند پس از پرداخت دین و بدهیهای او اموال او را تقسیم کنند. لذا بعدازظهر همان روز ملیگراها گفتند ما نفهمیدیم که چه گفتیم. بنابراین اصل نظام ما بر مبنای جمهوری اسلامی است.
*دولت نسبت به توهین به مقدسات جدی برخورد کند
دولت نباید اجازه دهد و باید وقتی که این مسائل را میبیند با آن برخورد جدی کند، چرا که عین این مسئله نیز در زمان حضرت امام(ره) اتفاق افتاده بود، ممکن است که بگویند این مسئله به ما مربوط نمیشود و مربوط به آخوندها، مراجع و حوزههای علمیه است اما درباره این موضوع نمیتوانند بگویند چرا که همانند این مسئله در زمان امام اتفاق افتاده و همه برخورد امام راحل را دیدهاند لذا اینکه سریعا با این موضوع برخورد نشد جای سوال است؛ آیا باید تنها به یک توقیف اکتفا کرد؟ دوباره جلو آمدهاند و مطالبی را مطرح کردند و گفتند که قوه قضائیه این کار را کرده و دولت هیچ نقشی نداشته است! ما این موضوع را از وزارت ارشاد مطالبه میکنیم آنها در این کشور چه کاره هستند؟ مگر بنا نیست وزارت ارشاد در بدو امر از اسلامیت نظام حراست کند و سپس به دنبال رشد و ارشاد آن باشد؟ باید رصد کنند و ببینند، اما معالاسف میبینیم در این موضوع زدند و رفتند، دیدیم خبری نیست.
عملکرد وزارت ارشاد و فضای فرهنگی دولت را در چند ماه اخیر چطور ارزیابی می کنید؟
آقاتهرانی: فعلاً دوستان کار میکنند، ما دوست داریم وزیر کار کند و رهبری نیز تأکید داشتند که باید به دولت اجازه داد که کار کند اما داریم میبینیم که به کجا میروند و از این حلم و سکوت دوستان خودشان سوءاستفاده میکنند.
*اگر مجلس به سمت استیضاح وزیر ارشاد رفت دوستان بدشان نیاید
لذا اسم این را نمیتوان غفلت و حواسپرتی گذاشت چراکه یا عرضه ندارند یا تعهد.
اگر مجلس سوال کرد و به سمت استیضاح وزیر رفت دوستان بدشان نیاید؛ ما تلاش کردهایم که با عزیزان و مجریان قوانین حجت را تمام کنیم، ولی توجه باشد که رفتار اشخاص و برخورد صحیح و غلط است که روشن میشود که آیا وزیر عرضه کار یا تعهد به اسلام و انقلاب را دارد یا خیر؟
کمیسیون فرهنگی چه نظارتی بر اقدامات و برنامههای فرهنگی دولت دارد؟
آقاتهرانی: کار فرهنگی یک کار بسیار وسیعی است و کمیسیون ما نیز پرجمعیت نیست و به دلایل مختلفی تعداد اعضای کمیسیون کم است، برخی از نمایندگان مسائل منطقهای برایشان اهمیت ویژهتری دارد و به همین دلیل در کمیسیون هایی میروند که بتوانند به وضعیت اقتصادی آنجا رسیدگی کنند اما کار فرهنگی زمانبر است و بسیار خلوص میخواهد لذا افرادی که در این کمیسیون هستند افراد فرهنگی، باحوصله و انشاءالله با خلوص هستند، این کمیسیون از جاذبههای ظاهری برخوردار نیست، البته همه کسانی که به کمیسیونهای دیگر میروند به این معنا نیست که مشکلی دارند و گاهی تخصص آنها را به سمت دیگر برده است. ما با بیش از 85 دستگاه و نهاد در ارتباط هستیم که فقط برخی از آنها صدا و سیما، سینما، تئاتر و ورزش و جوانان است اما به طور مثال کمیسیون بهداشت فقط با یک وزارت بهداشت برخورد دارد اما در کمیسیون فرهنگی با اوقاف، مساجد و بسیج و ... در ارتباط است که هر کدام از آنها جا دارد که یک وزارتخانه باشد. ما تلاش میکنیم و امیدواریم خدا نیز کمک کند مثلا در همین بحث اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند کار میکنیم و سبک زندگی در این زمینه بسیار مهم است.
*هدیه آقاتهرانی به وزیر ارشاد
ما سخنان مقام معظم رهبری را در دوران غیبت امام عصر (عج) حجت میدانیم و هیچ کس دیگر برای ما حجت نیست، از این رو زمانی که وزیر ارشاد به کمیسیون فرهنگی آمد ما به او گفتیم ما از شما هیچ چیز نمیخواهیم و هیچ توقعی نداریم، فقط مطالبات رهبری را در زمینه فرهنگی پیگیری کنید؛ رهبری در مسائل فرهنگی اول است و تخصصشان نیز بیشتر همین حوزه است و انقلاب ما نیز یک انقلاب فرهنگی است، وقتی که این موضوع مطرح شد با این که آقای جنتی هنوز وزیر نشده بودند و رأی اعتماد نگرفته بودند، گفتند من نمیدانم، دو جلد کتابی که دوستان ما در قم مطالبات فرهنگی رهبری را جمعآوری کرده بودند به عنوان هدیه برای ایشان فرستادم تا ببینند و بدانند.
اصل نظام ما ولایی است و اگر ولایت را از نظام حذف کنید، حاکمیت طاغوت میشود و هیچ فرقی با سایر نظامات ندارد. چیزی که ما را از سایر نظامها ممتاز کرده ولایت و شخص ولایت فقیه است؛ به خاطر همین نیز در کشور ما کودتا و انحراف دولتی دیگر معنایی ندارد. در این کشور دیگر ارتش نمیتواند مجلس را به توپ ببندد و مجلس و دولت نمیتوانند یکدیگر را به توپ ببندند چرا که وجود مبارک ولی فقیه همه مسائل کشور را میزان میکنند، هیچ کجای دنیا اینطور نیست که مردم در صحنه باشند از این رو ولایت و مردم دو رکن مهم در نظام اسلامی ما هستند، جا دارد که از مردم به خاطر حضور گسترده در راهپیمایی 22 بهمن نیز تشکر کنم که این راهپیمایی امسال به هیچ عنوان با سالهای قبل قابل مقایسه نبود. مسئولان باید این دو نعمت بزرگ را قدر بدانند که این دو نکته به لطف الهی عامل حفظ نظام است.
*اقدامات کمیسیون فرهنگی مجلس برای سبک زندگی اقتصاد مقاومتی
در زمینه سبک زندگی اقتصاد مقاومتی چه اقداماتی داشته اید؟
آقاتهرانی: در بحث اقتصاد مقاومتی که حضرت آقا مطرح کردند بخش مهم آن به سبک زندگی باز میگردد، که ما نیز بر روی این موضوع کار کردهایم و این موضوع از اولویتهای کمیسیون فرهنگی بوده و هست. در این زمینه با برخی از مراکز دینی در قم صحبت شده و مرکز پژوهشهای مجلس در قم در این زمینه قرارداد نوشته که این الان جزء مسئولیتهای آقای سالک است.
*تشکر از دولت به خاطر توجه به ابلاغ اقتصاد مقاومتی
مقام معظم رهبری به سه قوه امر فرمودند که در این جهت فعال شوند که جا دارد ما از دولت تشکر کنیم که به سرعت آن را به زیرمجموعه ابلاغ کرد. امیدوارم، این موضوع را مورد توجه و پیگیری قرار دهند و به شعاری اکتفا نشود.
به نظر شما راهکار اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی در عمل و به دور از شعارزدگی چیست؟
آقاتهرانی: آنچه که به حوزه ما مربوط میشود باید به صورت درست سبک زندگی را مطرح کنیم و زندگی اسلامی را به مردم آموزش دهیم و قرار شد همین هفته جلسهای داشته باشیم و برنامهریزی مجددی در این امر داشته باشیم. چرا که این مسئله بسیار مهم است. وقتی میخواهیم بنایی را بگذاریم باید ابتدا نقشه راه داشته باشیم اما اگر قرار باشد هر دولت کار خود را انجام دهد نمیشود و باید مهندسی کرد. بنابراین، فکر میکنم با توجه به کارهای انجام شده باید مطالبات حضرت آقا پیگیری شود، تا به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم. البته روز گذشته نیز رئیس مجلس از این موضوع حمایت کرد. این امر نیازمند تدوین قانون خاص و برنامهریزیهای درست است. متأسفانه در حال حاضر بحث را به این سمت بردند که تحریمها اثرگذار بوده است و ما میترسیم که مردم این را باور کنند. البته دنیا این را باور کرده است و خیال میکند اگر اهرمی دارد همین است و باید به این وسیله دولت را تحت فشار قرار دهند و همانطور که خود اوباما هم اذعان کرد اگر بتواند همه پیچ و مهرههای برنامه هستهای ایران را باز کند میکند. باید تکیه به نیروی جوان خودمان باشد و سمت چهره دولت باید به جانب داخل باشد، نه خارج، چنان که حضرت آیتالله بهجت (ره) میفرمود: «از خارجی هزار به یک جو نمیخرند.»
*جبهه پایداری خط قرمز خود با احزاب را مشخص کرده است
ثبت جبهه پایداری در وزارت کشور به کجا رسید، با توجه به اینکه برخی میگویند آیتالله مصباح مخالف حزب شدن جبهه پایداری است.
آقاتهرانی: وزارت کشور هنوز جواب قطعی به ما نداده است؛ باید به این افراد گفت کارهای ما بر اساس قاعده است و هیچ موضوعی در جبهه پایداری دنبال نمیشود مگر اینکه به تصویب شورای فقاهتی برسد و اگر تایید نشود تصویب شده نیست.
اما از سوی دیگر بحث تفاوت رویکرد ما با احزاب غربی در مرامنامه جبهه نیز آمده است و صحبتهای مقام معظم رهبری در کرمانشاه فصلالخطاب این بحث است؛ رهبر معظم انقلاب درباره تحزب و تفاوت با احزاب غربی فرمودند «ما دو جور حزب داریم: یک حزب عبارت است از کانالکشى براى هدایتهاى فکرى؛ حالا چه فکرى به معناى سیاسى، چه فکرى به معناى دینى و عقیدتى. اگر چنانچه کسانى این کار را بکنند، خوب است. قصد عبارت از این نیست که قدرت را در دست بگیرند؛ میخواهند جامعه را به یک سطحى از معرفت، به یک سطحى از دانائى سیاسى و عقیدتى برسانند؛ این چیز خوبى است. البته کسانى که یک چنین توانائىاى داشته باشند، به طور طبیعى در مسابقات قدرت، در انتخابات قدرت هم آنها صاحب رأى خواهند شد، آنها برنده خواهند شد؛ لیکن این هدفشان نیست. این یک جور حزب است؛ این مورد تأیید است. میدان باز است؛ هر کس میخواهد بکند، بکند. یک جور حزب، تقلید از احزاب کنونى غربى است، احزاب کنونى غربى به معناى باشگاههائى براى کسب قدرت است؛ اصلاً حزب یعنى مجموعهاى براى کسب قدرت. یک گروهى با هم همراه میشوند، از سرمایه و پول و امکانات مالىِ خودشان بهرهمند میشوند، یا از دیگران کسب میکنند، یا بندوبستهاى سیاسى میکنند، براى اینکه به قدرت برسند. یک گروه هم رقیب اینهاست؛ کارهاى مشابه اینها را انجام میدهد تا آنها را از قدرت پائین بکشد، خودش بشود جایگزین. الان احزاب در دنیا غالباً اینگونهاند.»
بنابراین ما برای هدف خود به صورت جمعی و تشکلی و طبق ضوابط نظام پیش میرویم اما کار ما با حزبهای مرسوم و غربی قابل مقایسه نبوده و ربطی به آنها ندارد بلکه طبق شعار عدالت، معنویت و عقلانیت حول محور ولایت کار میکنیم و ساختار ما مثل احزاب نیست که یکی، چیزی بگوید و همه اطاعت کنند بلکه وظیفهمدار است و در عین حال خطوط قرمز کار خود را با احزاب غربی، در مرامنامه مشخصکردهایم.
با توجه به اینکه اخیراً برخی جبهه پایداری را بیاخلاق و تندرو توصیف کردهاند و سعی دارند به القای اختلاف بین اصولگرایان و جبهه پایداری بپردازند، نظر شما در این خصوص چیست؟
آقاتهرانی: اخیراً برخی مصاحبه میکنند و در روز روشن دروغ میگویند در حالی که اگر میخواهند حرفی را بزنند باید حسابشده باشد و راستش را بگویند البته ما از کسی نمیترسیم اما دروغگویی کار بسیار بدی است. برخی میگویند جبهه پایداری تندرو، در اقلیت و بداخلاق است و داستان لاریجانی در 22 بهمن سال گذشته را زنده میکنند و میخواهند بگویند پایداری این کار را کرده است. چه چیزی گیرشان میآید از این دروغ؟
این در حالی است که اعضای جبهه پایداری به صورت صریح 22 بهمن 91 در این زمینه موضع گرفتهاند. آقای حسینیان در تاریخ 22 بهمن 91 در مصاحبهای صریح با فارس، تأکید کرد «هیچکس حق ندارد به هیچ دلیلی آرامش را بر هم بزند و هر مسئولی این کار را انجام دهد قابل پسندیده نیست و باید به شدت از آن اجتناب کرد».
برخی گفتند که پایداری یک بار هم محکوم نکرد، مگر مجبورید دروغ بگویید نامردها؟
رسایی 23/11/91 در گفتوگو با فارس گفته بود «برهم زدن سخنرانی لاریجانی در قم تکمیل پازل دشمن بود و مسببان ابراز پشیمانی کنند، چنین اقداماتی مصداق خیانت است که رهبری نیز نهی فرمودهاند.»
بنده نیز 24/11/91 در این زمینه موضعگیری داشتم و تاکید کردم «نباید تندروی و بداخلاقی و اعمال غضب کرد چرا که اگر حرف درستی داشت نمیتوان آن را به درستی بیان کرد.»
بنده در در گفتو گو با ایکنا نیز گفتم «شنیدم برخی گفتند دوستان ما در این کار دست داشتهاند، این به دلیل آن است که با جبهه پایداری آشنا نیستند، ما مبنای کار را گفتوگو و تبیین مبانی قرار دادیم، در هفتههای گذشته مسئولان بداخلاقی داشتهاند که قابل قبول نیست و اخلاق بد مصلح نیست، اگر ولایتمدار هستیم نباید تندروی و بداخلاقی کرد و برخورد با اخلاق بد را بر نمیتابیم و اگر با کسی هم مخالف باشیم این مخالفت را با بی حرمتی به ساحت مقدس اهل بیت و حرم اهل بیت ابراز نمیکنیم.»
26/11/91 لنکرانی سخنگوی وقت جبهه پایداری در گفتوگو با فارس به انتقاد از یکشنبه مجلس و وقایع قم پرداخت و این اقدام را محکوم کرد.
28/11/91 جبهه پایداری در این زمینه بیانیهای صادر و تاکید کرد: «جبهه پایداری هرگونه بداخلاقی سیاسی را مغایر با مبانی گفتمانی خود میداند و در قضایای اخیر 22 بهمن قم نیز هم از سوی سخنگو و هم اعضای شورای مرکزی، مراتب انتقاد خود را اعلام کرده است اما برخی افراد با تولید و توسل به اخبار دروغ سعی در تخریب این جبهه خدوم مردمی دارند.»
29/11/91 جبهه پایداری پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در جمع مردم تبریز نیز دوباره این اقدام را محکوم و تاکید کرد: «تنها راه برونرفت از تفرقهافکنیها اهتمام جدی به فرمایشات مقام معظم رهبری است، برای ما دردناک است اتفاقاتی رخ دهد که باعث رنجش و تکدر رهبر انقلاب شود چه اتفاقات یکشنبه سیاه مجلس و چه آنهایی که در 22 بهمن قم به طبل تفرقه و فتنه و انحراف کوبیدند.»
*پایداری یک قدم هم از اصول انقلاب کوتاه نمیآید
به هرحال باید به این افراد گفت اگر دین ندارید حداقل در دنیای خود مرد باشید و هرچه به دهانتان میآید بازگو نکنید. برخی تلاش دارند بگویند پایداریها افراطی عمل میکنند اتفاقاً پایداری طبق اصول عمل میکند و حتی یک قدم هم از اصول کوتاه نمیآید و اگر هم این را افراط و تفریط بدانند اصلاً مهم نیست، کسانی که این حرفها را میزنند بروند گذشته خود را ببینند، ما افرادی را که میشناسیم در دوران گذشته از وطن و دین دفاع کردهاند و باید تکلیف خود را روشن کنند.
برخی نزد من محترم بودند اما این چند روزه صحبتهایی را میکنند، که جای تعجب دارد.
برخی گفتند که حضرت آقا به آقای تهرانی خرده گرفته است، اگر اینها علم غیب دارند چرا راست را نمیگویند. در کمیسیون امنیت ملی در این زمینه گزارش دادند و گفتیم بروید صحبتهای آقا را بیاورید و وقتی آوردند متوجه اشتباه خود شدند اما دوباره گفتند رهبری چشمغره رفته است، حالا برویم فیلمبرداری کنیم که آیا ایشان چشم غره رفته است یا نه؟! خوب مگر مجبورند با دروغ زندگی کنند؟ مردم تا کی فریب این حرفها را میخورند.
اگر سیاست ما عین دیانت ما باشد برای به دست آوردن صندلی مجلس و کرسی دولت به دروغ، تهمت، تخریب روی نمیآوریم و مانند کسی نمیشویم که دزدی میکند تا به فقرا کمک کنند.
ما افتخار میکنیم که در مقابل دشمن بایستیم، نترسیم و از رهبر خود حمایت کنیم و کوتاه نیاییم؛ ما باید در راستای وحدت حرکت کنیم. چرا که دنیا آنقدر نمیارزد که به خاطرش سیاسی کاری کنیم.
*برای خبرگان و مجلس آینده باید بیدار بود
آیا برای انتخابات پیش رو جبهه پایداری فعالیتهای خود را آغاز کرده است؟
آقاتهرانی: پایداری کار فرهنگی میکند و بصیرتدهی وظیفه ماست، برای خبرگان و مجلس آینده باید بیدار بود و بصیرت داشت و از کارهای ضد ارزش و ضد اخلاق هم پرهیز کرد. اما برخی با اینکه میدانند رهبر معظم انقلاب با بداخلاقی مخالف است باز هم بداخلاقی میکنند و جالب اینکه جبهه پایداری را متهم به بداخلاقی میکنند.
*برنامه اقتصاد مقاومتی رهبر انقلاب به داد دولت رسید
یکی از مسائلی که قابل توجه است، خیز اصلاحطلبان افراطی برای تصرف مجلس دهم است یعنی بازگشت فتنهگران و افراطیها به قوه مقننه، نظر شما در این خصوص چیست؟
آقاتهرانی: روشن است که نباید وضع سامانیافته را به هم نریخت. باید برای هر تحول برنامه داشت. انتخابات جدید، تغییر ریاستجمهوری و وزراء ایجاب میکند که کارهای شده را به انجام رسانند و حرکت نظام را به سمت هدف جهت دهند. معالاسف، هر دولت که میآید گویا همه مسئولان گذشته را ناکارآمد میبیند؛ ببینید عزل و نصبها چقدر زیاد است، گویا با داس آمدهاند، دولتی که با سنین بالا ترتیب دادهاند و از طرفی بیبرنامگی در زمینههای اقتصادی موج میزند، خدا را شکر میگویم که برنامه اقتصاد مقاومتی امام خامنهای (دام ظله) به داد دولت رسید. امید که قدر بدانند و حرکت به سمت رشد را سرعت بخشند.
این اعتماد مردم به آقای روحانی فرصتی است که بایستد و درست کار خود را انجام دهد لذا قلع و قمع کردن و کنار گذاشتن نیروی جوان به تصور اینکه همه چیز در این صورت سامان مییابد درست نیست بنابراین رفتار دولت شفاف نیست. بیشک، دولت به یک عقل منفصل نیاز دارد که بتواند برای دولت اتاق فکر باشد و برنامهریزی کند.
اتاق فکری که میگویید امثال آقای سریعالقلم عضو آن هستند که اخیرا نیز این نوع دیدگاهها نسبت به رابطه با غرب و استقلال کشور مورد انتقاد رهبری در دیدار با مردم آذربایجان قرار گرفت. نظر شما درباره حاکم بودن چنین تفکری در این اتاق فکر چیست؟
آقاتهرانی: این تدبیر خود رئیس دولت است که چه کسانی را میگذارد و البته خود او باید پاسخگوی کارکرد دولت باشد.
توصیهای به تیم مذاکرهکننده دارید؟
آقاتهرانی: تیم مذاکرهکننده باید اصول نظام را مراعات کند. انرژی هستهای یک دارایی جدی برای نظام اسلامی است که مدیون احدی از این خارجیها با آن همه ادعا نیست، جوانان کشور برای آن زحمت کشیدهاند و باعث اذیت شد و در این راه نیز شهدا هستهای (رضوانالله علیهم) را دادهایم، پس باید پای آن بایستیم.
وقتی طرف مقابل میگوید ما باید فعالیت هستهای ایران را تعطیل و جمعآوری کنیم و اجازه ندهیم جلو بیایند، دشمن صریحاً میگوید میخواهد چه کار کند، لذا باید حواسمان باشد. اول باید پاسخگو باشد، مردم فعالیت تیم مذاکرهکننده را میبینند، مسئولیت نیز نسبت به آن حساسیت داشته، و مقام معظم رهبری (دام ظله) همه گفتگوها عمل به تعهدها را رصد میکنند.
*مخالفت آیتالله مصباح با مدل های 7+8 برای انتخابات آینده
درباره جزئیات دیدار هفته گذشته روحانیون مجلس با آیتالله مصباح و با توجه به اینکه در این دیدار درباره راهبردها صحبت شده و ایشان تأکید کردهاند مکانیسمهای قبلی مورد تأئید نیست و باید مکانیسم جدیدی طراحی شود، لطفاً درباره جزئیات این دیدار صحبت کنید.
آقاتهرانی: صحبتی شد که اگر وحدتی بین علما شود بسیار خوب میشود، حضرت استاد بیانشان بسیار صریح و روشن است و برای موضوعی اگر بخواهیم کاری کنیم افراد مختلف باید پیشنهاد خود را بدهند و بهترین را انتخاب کنیم اما باید درباره راهکار آن بحث شود، لذا حضرت استاد آیتالله مصباح با لابیگریهای معمول موافق نیست این درست نیست که 7 یا 8 نفر بنشینند و بیرون از جلسات با یکدیگر چیزی را قطعی کنند و سپس بیایید و نظر خود را به دیگری تحمیل کنند، گو اینکه رأیگیری کنند. در هر حال باید به یک اجماع نظر برسیم که افراد آزادانه به سمت اصلح راه یابند.
اما به هر حال ما بعد از انتخابات رفت و آمد با علما و بزرگان را شروع کردیم و شخصاً خودم که طلبه و حوزوی هستم، این رفت و آمد را حفظ کردم و برای همین خدمت آیات مهدوی کنی، یزدی و جنتی رسیدم و آیتالله نوری همدانی و برخی مراجع بزرگوار رسیدهام.
*دستور کار جبهه پایداری برای دیدار با آیات مهدوی، یزدی و جنتی
از موضع دبیرکل جبهه پایداری شرکت داشتید؟
آقا تهرانی: خیر، از موضع شخصی دیدار میکنم. اگر بنا باشد به عنوان پایداری رفت و آمد کنم، باید همراه اعضای شورای مرکزی به دیدار آقایان برویم. البته این در دستور کار آینده ماست که با همه این بزرگواران رفت و آمد کنیم.
*هنوز زمان دیدار پایداری با آیت الله جنتی مشخص نشده است
دیدار شورای مرکزی جبهه پایداری با آیتالله جنتی قطعی نشد؟
آقا تهرانی: هنوز زمان آن مشخص نشده است. بنده دو دیدار با آیتالله جنتی داشتم چرا که ایشان با توجه به حساسیتی که درباره امر به معروف و نهی از منکر داشتند. بدین منظور خدمتشان حضور یافتم. پیشنویس تهیه شده را خدمت بزرگانی چون آیتالله مصباح، آیتالله مظاهری و آیتالله مهدوی کنی فرستاده بودم.
*پیشنهاد آیت الله جنتی به کمیته امر به معروف مجلس
آیتالله جنتی خیلی زود جواب دادند، داده بودند حقوقدانان با جوانب مختلف آن را بررسی کنند. با آقای زرگر و بنده صحبت کردند. نهایتاً قرار شد جلسهای گذاشته شده و ما اخیراً با کمیته امر به معروف و نهی از منکر مجلس خدمت ایشان رسیدیم. جلسه خوبی بود و ایشان یکی از عزیزان قانوندان را معرفی کردند که با مجلس در این زمینه همکاری کند تا مشکلات حل شود و برای ارائه به صحن علنی آماده شود.