سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اولین نشست خبری سخنگوی جبهه پایداری بعد از انتخابات مجلس + تصاوی

بسمه تعالی

اولین نشست خبری سخنگوی جبهه پایداری بعد از انتخابات مجلس + تصاویر

لنکرانی:تغییرباید درتمام ارکان‌مجلس نهم حس‌شود/عدالت‎طلبی باقبیله‌گرایایی نمی‌سازد/مجلس نهم مجلس عدالت است

 

گروه سیاسی: اولین نشست خبری سخنگوی جبهه پایداری پس از ماراتن نفس‏گیر انتخابات مجلس نهم، در حالی برگزار شد که این جبهه در یک رقابت نابرابر انتخاباتی که با اوج تخریب‌ها و توهین‌ها همراه بود، موفق شد یکبار دیگر بدنه اجتماعی گفتمان سوم تیر را اینبار با هدایت و اشراف روحانیت، احیاء و سازماندهی کرده و این جریان اجتماعی، گفتمانی وسیاسی را به عنوان عنصری جدی و تاثیر گذار در فضای سیاسی کشور معرفی تثبیت کند.

جبهه گفتمانی پایداری انقلاب اسلامی که هنوز یک بهار از عمر آن نگذشته است و با تدابیر و حمایت‌های عالمانی زمان شناس و از خودگذشته هم‌چون آیت الله مصباح یزدی و آیت الله خوشوقت به سامان‌دهی خیل مشتاقان انقلاب اسلامی پرداخت، در انتخابات با مظلومیتی مضاعف از حیث حملات تخریبی و عدم دسترسی به کانون های قدرت و ثروت، پنجه در پنجه رقیبانی انداخت که هر کدام آنها کوله‌باری از تجربه فعالیت در عرصه‏های سیاسی داشتند و دست در دست کانونی از قدرت و ثروت.

اما علی‌رغم هجم گسترده فشارهای این کانون ها، همچون همیشه پایداری جبهه پایداری جواب داد و مردم بیش از 80 صندلی پارلمان را در اختیار آن کسانی قرار دادند که از سوی این جبهه معرفی شده و مورد حمایت قرار گرفته بودند.

سخنگوی جوان و خوشنام جبهه پایداری امروز در اولین موضعگیری رسمی خود پس از انتخابات مجلس نهم به بیان شرایط حاکم بر انتخابات، و رویکردهای آینده این جبهه در قبال مجلس نهم پرداخت و درباره موضوعاتی چون گزینه جبهه پایداری برای ریاست مجلس، آب پاکی را روی دست همه تحلیلگران سیاسی ریخت. در ادامه مشروح این نشست خبری را می‍خوانید:

 

 

 

مجلس هشتم پاسخ‌گوی مطالبات مردم نبود

 

 

کامران باقری لنکرانی در ابتدای این نشست در سخنانی با تاکید بر اینکه آنچه در مجلس هشتم گذشت، پاسخگوی مطالبات مردم نبود، گفت: توقع این است که مجلس نهم، مجلسی متفاوت از مجلس هشتم باشد و این باید در تمام ارکان مجلس بروز پیدا کند. 

 

وی با یادآوری تاکیدات احکام اسلامی و منویات رهبر معظم انقلاب بر مساله عدالت به‌ویژه عدالت اجتماعی، تصریح کرد: عدالت با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست و مجلس نهم باید بر مقوله عدالت تاکید ویژه داشته باشد و در این راستا حرکت کند. 

 

لنکرانی با بیان اینکه کسانی می‌توانند موضوع عدالت را پیگیری و در راستای تحقق آن تلاش کنند که در زندگی شخصی و اجتماعی خود پاکدست باشند، افزود: آن کسانی که بخواهند برخوردهای سیاسی و قبیله‌ای را محور قرار دهند، نمی‌توانند در راستای تحقق عدالت موفق باشند.

 

وی اظهار داشت: تأکید مقام معظم رهبری بر اینکه کاندیداها نباید وامدار کانون‌های ثروت و قدرت باشند بر این اساس است تا آنها بتوانند عدالت‌محوری را محور همه کارهای خود قرار دهند و در موضع‌گیری‌های‏شان به دنبال مچ‏گیری نباشند.

 

لنکرانی در ادامه تاکید کرد: مجلس نهم از زمان شکل‌گیری تا پایان ماموریتش، باید از لحظه لحظه فرصت‌ها برای گسترش عدالت استفاده کند.

 

 

سخنگوی جبهه پایداری با تاکید بر اینکه آنچه در مجلس هشتم گذشت، پاسخگوی مطالبات مردم نبود، گفت: توقع این است که مجلس نهم، مجلسی متفاوت از مجلس هشتم باشد و این باید در تمام ارکان مجلس بروز پیدا کند. 

 

لنکرانی همچنین به برخی آسیب‌های مجلس هشتم اشاره و اضافه کرد: مجلس در بحث خصوصی سازی دانشگاه آزاد و یا حقوق مادام‌العمر نمایندگان مجلس گرچه بعدها لغو شد و یا مصوباتی که در بودجه سنواتی و تصمیم‌های تعرفه‌ها مطرح شد بر اساس عدالت عمل نکرد.

 

وی وظیفه نمایندگان مجلس را استفاده از تمام فرصت‌ها برای بسط عدالت عنوان کرد و  با بیان اینکه نمایندگان به جای لجبازی‌ها، غرورها و سایر حاشیه‌ها به مسئله عدالت توجه کنند،  افزود: ان‌شاءالله آسیب‌هایی که در مجلس هشتم وجود داشت، در مجلس نهم مشاهده نشود.

 

به گفته وزیر بهداشت دولت نهم هیچ چیزی به اندازه بی‌عدالتی یا احساس بی‌عدالتی باعث نارضایتی و کدورت در بین مردم نخواهد شد و همان‌طور تا که تاکید شد باید عدالت محور فعالیت‌های مجلس باشد.

 

لنکرانی ادامه داد: تأکید جدی جبهه پایداری مطالبه عدالت از همه قوا به ویژه مجلس است و اینکه تا پایان آخرین روز مجلس بتوانند عدالت را گسترش دهد.

 

 پیشنهاد ما برای ریاست مجلس حداد عادل است 

 

سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره ریاست مجلس آینده گفت: بسیاری از افراد در مجلس نهم تغییر کرده‌اند و برخی از اعضای کمیسیون‌ها و رؤسای آنها در ترکیب فعلی مجلس قرار ندارند و این نشان از انتقاد جدی به نحوه اداره مجلس هشتم است. 

 

وی با ابراز تاسف از اینکه مجلس و دولت نتوانستند از فرصت‌هایی هم چون حماسه 9 دی برای همدلی و همراهی بیشتر استفاده کنند، گفت: در قوه مجریه برخی از حاشیه‌سازان اجازه چنین تعاملی را ندادند و و بخش مهمتر آن در قوه مقننه بود.

 

لنکرانی با بیان اینکه باید آسیب‌هایی که در مجلس هشتم وجود داشت، در این مجلس رفع شود"، تاکید کرد: در مجلس نهم باید مدیریت متفاوتی از مجلس هشتم وجود داشته باشد و از بین چهره‌هایی که در این زمینه مطرح هستند، به نظر ما آقای حدادعادل با توجه به مقبولیت عامی که دارند و رای بالایی که در مجلس کسب کردند و از ظرفیت خوبی که برخوردار هستند می‌توانند در این زمینه موفقیت بیشتری داشته باشند و ما این موضوع را به عنوان پیشنهاد به نمایندگان مجلس نهم مطرح می‌کنیم و تصمیم‌گیری اصلی در این زمینه بر عهده خود نمایندگان محترم مجلس است.

 

 

طرح جامع مطالعاتی جبهه پایداری

 

وی همچنین در برابر این پرسش که "مهم‌ترین اولویت مجلس نهم چه باید باشد؟" پاسخ داد: مهم‌ترین اولویت مجلس نهم باید توجه به مسائل اقتصادی با دو نگاه باشد، یعنی این‌که باید هم به اقتصاد کلان توجه داشته باشد و هم به اقتصاد خرد و مسائل معیشتی مردم. 

 

لنکرانی با بیان اینکه ایران دارای ظرفیت‌های بزرگی است و از نظر اقتصادی نیز از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است، گفت: برای حل مشکلات کنونی اقتصادی باید قوه مجریه و مقننه به این ظرفیت‌ها توجه کنند و ما نباید ناامیدانه امور را دست حوادث بسپاریم.

 

سخنگوی جبهه پایداری ادامه داد: کشورمان نشان داده است که ظرفیت‌های زیادی دارد و در مدتی که اقتصاد کشورهای دنیا رشد منفی را تجربه می‌کردند کشور ما توانست رشد مثبت اقتصادی چشمگیری داشته باشد. 

 

وزیر بهداشت دولت نهم تصریح کرد: ما می‌توانیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور، با تدابیر مناسب از چالش‌ها و تحریم‌هایی که وجود دارد عبور کنیم و آینده بهتری را برای مردم رقم بزنیم و تحقق این موضوع نیازمند نگاه کارشناسانه است. 

 

لنکرانی با تأکید بر اینکه جبهه پایداری بر روی مباحث اقتصادی کار جدی را به صورت مطالعاتی شروع کرده است افزود: جبهه پایداری مباحث اقتصادی را در جوامع حوزوی و دانشگاهی مطرح کرده است و این به صورت یک طرح جامع برای کمک به حل مشکلات به کار گرفته خواهد شد.

 

 

نمایندگان مور حمایت پایداری  مباحث گفتمانی  را به صورت منسجم‌تر در مجلس پیگیری می‌کنند


این فعال سیاسی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا فراکسیون جبهه پایداری در مجلس نهم شکل خواهد گرفت، با بیان اینکه شاکله مجلس نهم از مجلس هشتم اصولگراتر است، گفت: در بین فراکسیون‌های موجود در مجلس هشتم بیشترین ریزش مربوط به فراکسیون اصلاح‌طلب یا غیراصولگرا بود و ما معتقدیم که فراکسیون اصولگرایان در مجلس نهم قوی‌تر از مجلس هشتم خواهد بود و تمام نمایندگان و گروه‌هایی که عنوان اصولگرایی در مورد آنها صدق می‌کند باید با همدلی و همراهی از ظرفیت‌ اصولگرایی که در مجلس وجود دارد نهایت بهره را ببرند.

 

لنکرانی با بیان اینکه "در مجموعه اصولگرایان نظرات مختلفی وجود دارد"، اظهار داشت: با توجه به اینکه اصولگرایان در مجلس نهم بیشتر از مجلس هشتم هستند، ضرورت دارد که این مجموعه همدلی بیشتری با یکدیگر داشته باشند.

 

وی در ادامه تاکید کرد: نمایندگانی که با حمایت جبهه پایداری وارد مجلس شدند حتما مباحث گفتمانی مورد توجه این جبهه را به صورت منسجم‌تر در مجلس پیگیری می‌کنند، حال به صورت یک فراکسیون باشد یا هر چیز دیگری که بتواند این گفتمان را در مجلس پیش ببرد.

 

هنوز برای ورود به بحث مصداقی ریاست جمهوری دهم زود است

 

لنکرانی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ پرسشی درباره برخی شایعات منتشر شده مبنی بر قصد وی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی، ‌گفت: من در حال حاضر به طبابت و عضویت در هیات علمی در شیراز مشغولم و کارهایی را می‌کنم که به آنها علاقه‌مند هستم.

 

وی اظهار داشت: آرزوی من این است که در این مسیر ادامه فعالیت دهم و مشکل است از جایی که دوست دارم و کاری که دوست دارم و آن را انجام می‌دهم، جدا شوم.

 

سخنگوی جبهه پایداری ادامه داد: در مورد بحث انتخابات ریاست‌جمهوری، ما فکر می‌کنیم که در حال حاضر وارد شدن به مصادیق، زودهنگام است و باعث فشل شدن کشور می‌شود و باید از آن پرهیز کرد و در حال حاضر آن را امر مناسبی نمی‌دانیم.

 

این فعال سیاسی تصریح کرد: از طرف دیگر آنچه بیشتر از همه در انتخابات ریاست‌جمهوری برای ما مهم‌تر از بحث مصداق است، بحث گفتمانی است و در واقع تمرکز ما در این زمینه بیشتر تمرکز محتوایی و گفتمانی است تا مصداقی.

 

 

باید از ظرفیت وزرای سابق نفت و ارتباطات به نحو احسن در مجلس استفاده کرد

 

لنکرانی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در مورد ارکان مجلس و نظر جبهه پایداری در این ارتباط، اظهار داشت: معتقدیم که در مورد ارکان مجلس، خود نمایندگان باید تصمیم‌گیری کنند و طبیعی است که تصمیم‌گیری در این ارتباط در فراکسیون اصولگرایان مجلس نهم که احتمالا بیش از 220 عضو داشته باشد مهم‌ترین اثر را در شکل‌گیری ارکان مجلس خواهد داشت.

 

این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه "مجلس نهم دارای ظرفیت‌های جدیدی است که بعضا در مجلس هشتم وجود نداشته است"، افزود: کسانی به مجلس نهم راه پیدا کرده‌اند که دارای سابقه اجرایی خوب و از چهره‌های برجسته دانشگاهی هستند و مجلس باید از ظرفیت‌های جدید ایجاد شده استفاده کند و آنها نقش‌آفرینی مناسبی در مجلس داشته باشند.

 

وی با اشاره به حضور وزیر سابق نفت، وزیر سابق ارتباطات و چهره‌های دانشگاهی و حوزوی مختلف در مجلس نهم، گفت: توقع این است که از ظرفیت‌های ایجاد شده به نحو احسن استفاده شود و با توجه به این ظرفیت‌ها شاهد یک تغییر گسترده در مجلس باشیم.

 

لنکرانی در ادامه تاکید کرد: ما تاکید می‌‌کنیم که به طور مشخص هیچ کاندیدایی را برای هیچ‌یک از پست‌های مجلس نداریم و در مورد ریاست مجلس نیز آقای حدادعادل را به نمایندگان پیشنهاد کردیم.

 

 

جبهه پایداری هیچ کاندیدایی برای پست‏های مجلس ندارد

 

سخنگوی جبهه پایداری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه "برخی مطرح می‌کنند که این جبهه برای حمایت از ریاست حدادعادل در مجلس شروطی را گذاشته از جمله اینکه افرادی که در ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس و همچنین دیوان محاسبات قرار می‌گیرند نزدیک به این طیف باشند"، با رد این موضوع گفت: همان‌طور که اشاره کردم ما برای هیچ‌یک از پست‌های مجلس هیچ کاندیدایی نداریم.

 

وی اظهار داشت: معتقدیم کسانی که در سمت‌هایی مثل دیوان محاسبات قرار می‌گیرند باید نقش پیش‏گیرانه و بانظارت جدی داشته باشند و کسی که اهل مماشات باشد یا بخواهد در حاشیه به دولت باج دهد در این زمینه موفق نخواهد بود، این فرد باید اهل باج دادن نباشد و نگاه پیشگیرانه‌ای نسبت به مباحث و آسیب‌های مالی داشته باشد و با استفاده از یک شامه قوی، در بازی‌های سیاسی قرار نگیرد.

 

مجلس باید به دولت به عنوان شریک و همراه نگاه کند

 

سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به پرسش دیگری در مورد نحوه تعامل نمایندگان این جبهه در مجلس با دولت و بویژه دولت دهم، گفت: بنده خود افتخار دارم که 4سال خدمت‏گذار مردم بودم، همان‌طور که می‌دانید بیشترین بار اجرایی بر عهده دولت است و باید به آن به عنوان شریک و همراه نگاه کرد و این به معنای مخدوش شدن استقلال قوه مقننه نیست.

 

 

لنکرانی با تاکید بر اینکه "بسیار مهم است که قوانین به نحوی تنظیم و تصویب شود که زمینه برای اجرا داشته باشند و در واقع گره‌گشا باشند"، افزود: در تدوین قوانین باید از نظر کارشناسی دولت نیز استفاده کرده و به نحوی تنظیم شود که امکان اجرای آن وجود داشته باشد. 

 

وی با بیان اینکه "متاسفانه گاهی قوانینی مصوب می‌شوند که امکان اجرای آن‌ها وجود ندارد"،  گفت: علت عدم اجرای قوانین در کشور ما به چند موضوع برمی‌گردد؛ در برخی مواقع ما فرار از اجرای قانون را می‌بینیم، در برخی از زمان‌ها نیز لوازم برای اجرای قانون در هنگام تصویب آن در نظر گرفته نشده و امکان اجرایی شدن آن وجود ندارد.

 

این فعال سیاسی اضافه کرد: آنچه که مهم است این است که باید بین مجلس و دولت دهم و یازدهم نوعی همدلی و پرهیز از منازعات با نگاه تلاش جهت حل مشکلات مردم ایجاد شود ولی این سخنان به این معنا نیست که مجلس در امر نظارت خود کوتاه بیاید. 

 

وی تصریح کرد: باید نظارت را به صورت جدی انجام دهد و از طرف دیگر در تصویب قوانین از نگاه کارشناسی از جمله نگاه کارشناسی دولت نیز استفاده کند.

 

 

سران قوا باید مشکلات خود را با همدلی رفع کنند

 

سخنگوی جبهه پایداری این پرسش را که "آیا اختلافات سران قوا بیشتر از روی لج و لجبازی و اتهام زنی نیست؟" اینچنین پاسخ داد: باید این پیام روشن را به کسانی که در خارج از کشور تحلیل‌های عجب و غریب دارند برسانیم که نظام جمهوری اسلامی نظامی مستحکم است و رکن اساسی آن رهبری و مردم هستند و منازعات، اساس نظام را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.

 

وی در عین حال خاطرنشان کرد: این جای گله نیز وجود دارد که بعضا می‌بینیم مسئولان کشور به جای اینکه با یکدیگر جهت حل مشکلات همدلی داشته باشند به گلایه‌ کردن از یکدیگر و مطرح کردن این شکایات در جایی که اثرگذاری وجود ندارد، اقدام می‌کنند.

 

این عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ادامه داد: قوای سه‌گانه با استفاده از تمام ظرفیتی که در کشور وجود دارد باید برای حل مشکلات قدم بردارند، نه برای منازعات و درگیری‌های سیاسی.

 

وزیر بهداشت دولت نهم با تأکید بر اینکه سران قوا باید مشکلات خود را با همدلی رفع کنند، گفت: با توجه به حضور پرشور مردم در 12اسفند 90 و 9 دی 88 همه قوا باید در خدمت به مردم کم نگذارند؛ نباید این فضای معنوی و پرنور را با علنی کردن اختلافات به فضای اختلافی تبدیل کنیم.

 

تمام اعضای فراکسیون انقلاب در تهران رای آوردند

 

لنکرانی در پاسخ به این سؤال که " چند نفر از اعضای جبهه پایداری به مجلس نهم راه یافته‌اند؟" اظهار داشت: تنها گروهی که در مجلس هشتم وجود داشت و در مجلس نهم تکرار شد و هیچ ریزشی نداشت، جبهه پایداری بود.

 

سخنگوی جبهه پایداری ادامه داد: : دسته‌جات مختلف سیاسی که در مجلس هشتم حضور دارند برای انتخابات مجلس نهم کاندیدا معرفی کرده بودند و می‌بینیم که اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی از حوزه انتخابیه تهران بار دیگر توانستند به مجلس راه پیدا کنند و نظر مردم را جلب کنند، در حالی که برخی از گروه‌ها نتوانستند چنین موفقیتی را داشته باشند.

 

وی ادامه داد: پیام این موضوع این است که مجلس نهم باید متفاوت‌تر از مجلس هشتم عمل کند و فراکسیون بزرگ اصولگرایان با بیش از 200 عضو حتمی، فراکسیونی کارآمد باشد، از منازعات دور باشد و به صورت کارشناسی به مشکلات بپردازد و نباید وامداری به هیچ جایی وجود داشته باشد.

 

لنکرانی تصریح کرد: البته باید به کسر مخرج هم در فهرست جبهه پایداری توجه کرد چرا که ما در برخی حوزه‌ها به انتخاب اصلح نرسیدیم.

 

وی با بیان اینکه تأکید ما به جبهه پایداری این است که شما نماینده مردم هستید و حرف اول باید مطالبات مردمی باشد اظهار داشت: باید برای این مطالبات راه حلی در نظر گرفته شود.

 

 

تشکیل کمیته مطالبات از مجلس نهم

 

سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که این جبهه برای حل مسائلی چون مسکن و یا بیکاری چه راه‌حلی دارد؟ ‌گفت: بخش مهمی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از نگاه تک‌محوری است که به مشکلات وجود دارد، مثلا اگر ما درصدد برآییم که مشکل بیکاری را حل کنیم ولی به مساله نقدینگی توجهی نکنیم، یا مثلا مشکل مسکن را حل کنیم بدون توجه به مشکل تورم، این یک نوع برگشت به عقب است. 

 

لنکرانی با بیان اینکه نگاه تک‌محوری به مشکلات اقتصادی درست نیست، افزود: باید مجموعه مشکلات اقتصادی را با تحلیل همه‌جانبه مورد توجه قرار داد و مجلس نهم با ظرفیت کارشناسی خوبی که دارد باید این نگاه کلان را مورد توجه قرار بدهد و تصمیمات جامع خوبی اتخاذ شود.

 

وی همچنین خبر داد: کمیته مطالبات از مجلس نهم نیز در جبهه پایداری تشکیل شده است.

 

لنکرانی با بیان اینکه بر اینکه تعامل با قوه مقننه نباید تعامل چهار سال یک بار باشد و باید مداوم باشد گفت: بیش از 50 درصد کاندیداهای جبهه پایداری که بخش زیادی از آن‌ها نیز رای آوردند عضو جبهه نبودند، ولی ما آن‌ها را اصلح تشخیص دادیم و از آن‌ها حمایت کردیم و تاکید داریم که نمایندگان‌مان نیز در مجلس بحث گفتمانی جبهه پایداری را پیگیری کنند و از طرف دیگر اعتقاد داریم باید پشتوانه دانشگاهی و حوزوی نیز در بحث قانونگذاری استفاده شود.

 

نتیجه استفاده از اموال عمومی در تبلیغات انتخاباتی را دیدیم

 

این فعال سیاسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تخلفات انتخاباتی برخی از کاندیداها و استفاده برخی از آنها از اموال عمومی، گفت: تا آنجا که ما اطلاع داریم تخلفات از دید دستگاه‌های نظارتی پنهان نبوده، آنها این تخلفات را رصد و دنبال کرده‌اند.

 

وی افزود: ما در انتخابات دیدیم برخی از افراد که بیشترین حجم تبلیغات فردی را داشتند نتوانستند به موفقیت دست پیدا کنند و اقبالی به آنها از سوی مردم صورت نگرفت و هر جایی که احساس شد به نحوی از اموال عمومی استفاده شده، نتیجه آن را دیدیم و مردم از آن استقبال نکردند.

 

 

لنکرانی به یکی از درس‏های این انتخابات اشاره کرد و گفت: یکی از درس‌هایی که از این انتخابات می‌توان گرفت این است که اگر افرادی گمان می‌کردند که می‌توانند با بودجه عمومی، افکار عمومی را تغییر دهند اشتباه کرده بودند و دستگاه‌های نظارتی به این تخلفات رسیدگی می‌کنند.

 

سخنگوی جبهه پایداری در پایان تاکید کرد که باید به تخلفات انتخاباتی به نحوی رسیدگی شود که دیگر کسی جرات نکند، این‌گونه تخلفات را انجام دهد.

 

 


 


+ نوشته شـــده در سه شنبه 91/2/19ساعــت 6:41 صبح تــوسط عباس | نظر