تمشکــــــــــ و خواص آن . . تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فر
تمشکــــــــــ و خواص آن . . . خیلی مفیده

تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. 
میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و خورده می شود.
بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند. 
نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگ های آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه های اره ای است. گل های تمشک به رنگ های سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماه های مرداد پدیدار می شود و تا مهر دوام می آورد.

قسمت های مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از : 
میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .

جوشانده 25 گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب :
برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است . 

تمشک سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص :
خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.

تمشک خون را تصفیه می کند 
و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند. 
تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد. 
تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است. تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است .

خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.

جوشانده 20 تا 50 گرم گل تمشک یا برگ تمشک در یک لیتر آب برای درمان: 
ترشحات زنانگی، خونریزی در فواصل قاعدگی ، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، گریپ، گرفتگی صدا، آب آوردن نسوج و بیماری های پوستی اثر شفا بخش دارد.
جوشانده را بعد از هر وعده ی غذا یک استکان می خورند. جوشانده گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان :
زخم های دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.

جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید 40 تا 50 گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت 10 دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید. جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.خوردن جوشانده برگ تمشک به مقدار 3 تا 4 فنجان در روز و بین غذاهای اصلی، بند آوردن ادرار را معالجه می کند وبهترین دارو بر ضد درد کیسه مثانه است.


اگر 40 تا 50 گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب بریزید و آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه جوشانده و پس از 10 دقیقه دم کشیدن و صاف کردن آن، به مقدار 3 فنجان در روز بین غذاهای اصلی بنوشید:
دردهای نقرسی و بسیاری از انواع رماتیسم را آرام می کند. 

اگر 100 گرم برگ خشک تمشک را به مدت 10 دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن و صاف کردن :
آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش های صورت و یا هر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید ، اثر شفابخش دارد. 

تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
تمشک به علت دارا بودن ویتامین های C وK برای اوره و فشار خون مفید است. 

برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.

برگ تازه تمشک را اگر بپزند:
و روی محل بیماری های پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد. گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد. 
تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است .

سلامتی شما آرزوی ماستــــــــhttps://www.facebook.com/FOodDesign.khoshmazehaaa?ref=stream&hc_location=stream

 

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  |  آرشیو نظرات
 

آیا می دانید فیبر شما را لاغر میکند؟چه خوراکیهایی فیبر دارند؟

آیا می دانید فیبر شما را لاغر میکند؟چه خوراکیهایی فیبر دارند؟
در این مقاله طبقه بندیی از مواد غذایی سرشار از فیبر به شما ارائه می کنیم.
 
خوراکی های سرشار از فیبرسلولز و همی سلولز در سبزیجات تازه، سبزی های خشک، غلات کامل، نان کامل، نان سبوس دار، سیب زمینی و میوه ها یافت می شوند. در اینجا طبقه بندیی از مواد غذایی سرشار از فیبر به شما ارائه می کنیم.

مواد غذایی غنی از فیبر :
 
لیگنین ضرورتاً در بخش های سخت سبزیجات موجود است. 

پکتین نیز در میوه ها خصوصاً میوه های قرمز رنگ، میوه های دانه دار و سیب یافت می شود.
برخی غلات صبحانه هم سرشار از فیبر هستند.

غنی ترین مواد غذایی از فیبر

در هر 100 گرم ماده غذایی:

غلات سبوس دار: 27 گرم

نارگیل خشک: 23.5 گرم

نارگیل تازه: 13.6 گرم

مخمر خوراکی: 22 گرم

لوبیا سفید خام و خشک: 21 گرم

لوبیا سفید پخته: 8 گرم

انجیر خشک: 18.5 گرم

آلوی خشک: 16 گرم

آرد دانه های چاودار: 15.3 گرم

بادام: 15 گرم

عدس خام و خشک: 11.7 گرم

پودر سویا: 11.6 گرم

کنجد: 11 گرم

آرد گندم کامل: 9 گرم

نان کامل: 8.5 گرم

خرمای خشک: 8.7 گرم

بادام زمینی: 8.4 گرم

ترب کوهی رنده شده: 8.3 گرم

انگور فرنگی یا کشمش بی دانه: 8.2 گرم

انگور فرنگی سیاه: 8 گرم

گندم بوداده: 8 گرم

بلغور جو دوسر: 7 گرم

شاه بلوط: 6.8 گرم

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  |  آرشیو نظرات
 


 

 

کمبود بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن انسان می‌تواند باعث نشانه‌های افسردگی در فرد شود. بنابراین چنانچه افسردگی به این ...


پاسخ این سوال این است: «احتمال دارد.» 
کمبود بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن انسان می‌تواند باعث نشانه‌های افسردگی در فرد شود. بنابراین چنانچه افسردگی به این علت باشد، خوردن مکمل‌های غذایی حتماً به شخص کمک می‌کند و بر عکس، اگر افسردگی شخص دلایل دیگری داشته باشد، خوردن ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی کمکی نخواهد کرد. البته مطمئناً به امتحانش می‌ارزد و خوب است که شخص قبل از مصرف داروهای ضدافسردگی، ابتدا برای مدتی از مکمل‌های غذایی به مقدار کافی استفاده کند.

در زیر با برخی از ویتامین‌ها و ارتباط آنها با افسردگی آشنا می‌شویم. 

ویتامین ب- کمپلکس 

ویتامین‌های ب-کمپلکس برای سلامت هیجانی و ذهنی، نقش اساسی دارند. این ویتامین‌ها در بدن ما ذخیره نمی‌شوند. بنابراین باید روزانه در رژیم غذایی ما گنجانده شوند. ویتامین‌های ب توسط الکل، شکر، نیکوتین و کافئین از بین می‌رود. در نتیجه، تعجبی ندارد که بسیاری از مردم دچار کمبود این نوع ویتامین هستند. 
یافته‌های جدید درباره ارتباط ویتامین‌های ب- کمپلکس و افسردگی به قرار زیر است: •  ویتامین ب-1 (تیامین): مغز انسان از این ویتامین برای کمک به تبدیل قندخون به سوخت و عامل محرّک استفاده می‌کند و بدون آن، مغز به سرعت بدون انرژی می‌ماند.
این امر می‌تواند به خستگی، افسردگی، تندخوئی، زودرنجی، اضطراب و حتی فکر خودکشی بیانجامد. کمبود ویتامین ب-1، همچنین می‌تواند باعث مشکلات حافظه، کم‌اشتهایی، بیخوابی و اختلالات گوارشی گردد. مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده، مثل شکر، نیاز ویتامین ب-1 بدن را تامین می‌کند. 
•  ویتامین ب-3 (نیاسین): سرانجام کشف شد که بیماری پلاگر ( pellagra ) که روان‌پریشی و زوال عقل از جمله نشانه‌های آن است، به دلیل کمبود نیاسین بروز می‌کند. هم اکنون بسیاری از محصولات غذایی حاوی نیاسین هستند و بیماری پلاگر تقریباً ریشه کن شده است. کمبود ویتامین ب-3 می‌تواند باعث بیقراری، اضطراب و نیز کند ذهنی و کم تحرکی گردد. 
•  ویتامین ب-5 (اسیدپانتوتنیک): نشانه‌های کمبود این ویتامین عبارتند از خستگی، اضطراب مزمن وافسردگی. ویتامین ب-5 برای ایجاد هورمونها و استفاده از اسیدهای آمینه و استیل کولین ( acetylcholine ) شیمیایی مغز که به کمک هم از انواع خاصی از افسردگی جلوگیری می‌کنند مورد نیاز است. 
•  ویتامین ب-6 (پیریدوکسین): این ویتامین به پردازش اسیدهای آمینه که عناصر سازنده تمام پروتئین‌ها و برخی از هورمونها هستند، کمک می‌کند. این ویتامین همچنین در تولید سروتونین، ملاتونین و دوپامین مورد نیاز است. کمبود ویتامین ب-6 که البته بسیار نادر است، باعث آسیب رساندن به سیستم ایمنی بدن، ضایعات پوستی و آشفتگی ذهنی می‌گردد. کمبود این ویتامین گاهی در افراد الکلی، بیمارانی که دارای نارسائی کبدی هستند، و خانمهایی که از قرص‌های ضدبارداری استفاده می کنند، بروز می‌کند. بسیاری از متخصصان تغذیه عقیده دارند که اغلب رژیم‌های غذایی، به مقدار بهینه و کافی این ویتامین را تامین نمی‌کنند. 
•  ویتامین ب-12: به دلیل اهمیت ویتامین ب-12 در تشکیل گلبولهای قرمز خون، کمبود آن به مشکلاتی در اکسیژن رسانی که به کم‌خونی خطرناک موسوم است، منجر می‌شود. این اختلال می‌تواند باعث تغییر حالت مداوم، پارانویا (بدگمانی)، تحریک‌پذیری، گیجی، زوال عقل، توهّم زدگی یا شیدایی و سرانجام به دنبال آن کم اشتهایی، سرگیجه، ضعف، نفس تنگی، تپش قلب، اسهال و احساس سوزش در اندامهای انتهایی مثل دست و پا گردد. کمبود این ویتامین پس از یک دوره طولانی پیش می‌آید زیرا در کبد انسان برای سه تا پنج سال ذخیره وجود دارد. هنگامی که کمبود ویتامین ب-12 در فردی بروز می‌کند، معمولاً به خاطر کمبود آنزیمی است که باعث جذب آن در روده می‌شود. به دلیل آن که با بالارفتن سن از مقدار این آنزیم کاسته می‌شود، افرد مسن بیشتر در معرض کمبود ویتامین ب-12 هستند. 
•  اسیدفولیک: این ویتامین ب برای ترکیب DNA مورد نیاز است. رژیم غذایی نامناسب و عوامل دیگری مانند بیماری، الکلیسم و نیز مصرف داروهای مختلفی چون آسپرین، قرص‌های ضدبارداری، باربیتورات‌ها و داروهای ضد تشنج، در کمبود اسیدفولیک دخالت دارند. مصرف این ویتامین مخصوصاً به خانم‌های باردار توصیه می‌گردد.

  ویتامین ث 

کمبود ویتامین ث مستقیماً باعث افسردگی می‌گردد که باید با استفاده از مکملهای غذایی به برطرف کردن آن پرداخت. استفاده از مکملهای غذایی خصوصاً پس از اعمال جراحی و بیماری‌های التهابی اهمیت دارد. اضطراب، بارداری و شیردهی نیز نیاز بدن به ویتامین ث را افزایش می‌دهند. لازم به تذکر است که مصرف آسپرین، تتراسیکلین و قرص‌های ضدبارداری، ذخیره بدن را به انتها می‌رساند.

مواد معدنی 
کمبود برخی از مواد معدنی نیز می‌تواند باعث افسردگی گردد. 
•  منیزیم: کمبود منیزیم باعث بروز نشانه‌های افسردگی و همچنین گیجی، بیقراری، اضطراب، توهّم و انواع مشکلات جسمی می‌گردد. اغلب رژیم‌های غذایی شامل منیزیم به مقدار کافی نیستند و استرس نیز به شدّت، مقدار منیزیم موجود بدن را کاهش می‌دهد. 
•  کلسیم: کمبود کلسیم بر روی سیستم مرکزی اعصاب تاثیر می‌گذارد. سطح پائین کلسیم باعث ناآرامی، دلهره، تندخوئی، زودرنجی و بی‌حسّی می‌شود. 
•  روی: کمبود روی در بدن به بی‌احساسی، بی‌اشتهایی، سستی و خواب آلودگی منجر می‌شود. با پائین آمدن سطح روی در بدن، ممکن است میزان مس بدن به سطح سمّی افزایش یابد و باعث پارانویا (بدگمانی) و ترس و وحشت گردد. 
•  آهن: افسردگی غالباً نشانه‌ای از کمبود آهن مزمن است. از دیگر نشانه‌های کمبود آهن می‌توان به ضعف عمومی، سستی و بی‌حالی، خستگی، کم‌اشتهایی و سردرد اشاره کرد. 
•  منگنز: این فلز برای استفاده مناسب از ویتامین‌های ب-کمپلکس و ویتامین ث مورد نیاز است. منگنز همچنین در تشکیل اسیدهای آمینه نقش دارد و به همین دلیل، کمبود آن می‌تواند به کاهش سطح ناقل‌های عصبی و در نتیجه افسردگی منجر شود. این فلز به تثبیت قندخون و جلوگیری از تغییر حالت‌های مداوم نیز کمک می‌کند. 
•  پتاسیم: کمبود پتاسیم معمولاً به افسردگی، گریانی، ضعف و خستگی منجر می‌شود.
 
 
گردآوری:گروه سلامت سیمرغ (www.seemorgh.com)
منبع :روان یار 
+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  |  آرشیو نظرات
 

خاصیت دارویی گیاه استوقدوس

گیاه استوقدوس از دهه های پیشین به عنوان گیاهی دارویی ، زینتی و معطر شناخته شده است.آیا از خواص درمانی این گیاه اطلاع دارید؟
  
 از جمله خواص بالینی این گیاه عبارتند از:
* آرام بخشی: 
یکی از اولین موارد استفاده از روغن گیاه استوقدوس به منظور تسکین سیستم عصبی بوده است.بوی این گیاه آرام بخش می باشد و برای درمان سردرد،اضطراب،افسردگی ، فشارهای روحی و تنش عصبی کاربرد دارد. 

*تسکین درد:
 
یکی دیگر از خواص این گیاه تسکین درد می باشد.روغن گیاه استوقدوس باعث کاهش درد ماهیچه ها،گرفتگی،ارتریت،درد مفاصل ،پیچ خوردگی یا رگ به رگ شدن می باشد.برای برخورداری از این خاصیت گیاه،روغن آن موثر می باشد که روی موضع مالیده و ماساژ می دهند.

*مراقبت های پوستی: 
روغن استوقدوس در اغلب محصولات دارویی پوست کاربرد دارد و این کاربرد اغلب به خاطر بوی معطر آن است.یکی دیگر از خواص گیاه که کمتر نیز شناخته شده می باشد،خاصیت ضد قارچی،گندزدای و ضد التهابی آن می باشد.به همین دلیل در درمان آکنه،چروک صورت،درمان بیماری پسوریازیس،آفتاب زدگی و التیام زخم و سوختگی کاربرد دارد.

*ارتقا سلامت امعا و احشا:
بعضی افراد اعتقاد دارند که گیاه مزبور برای درمان بعضی از مشکلات گوارشی کاربرد دارد.مثلا جهت روانی و حرکت دستگاه گوارش،تحریک به تولید ماده صفراوی و سایر آنزیم های هضم استفاده می شود.همچنین در درمان علائمی نظیر استفراغ،اسهال،کولیک،معده درد،سوء هاضمه و رفع گاز روده استفاده می شود.روغن گیاه باعث بهبود جریان خون و در نتیجه رهایی از فشار خون می شود.



+ نوشته شـــده در چهارشنبه 93/2/31ساعــت 7:41 عصر تــوسط عباس | نظر