سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسمه تعالی:یمن از 27 اردیبهشت دریای سرخ را بر روی نفتکشهای آمریک
 

ن

کاریکاتور/ شکست سیاست‌های آمریکا در یمن
 
سرویس خارجی-
در واکنش به حملات متجاوزانه آمریکا به یمن، دولت مستقر در صنعا اعلام کرد تصمیم گرفته تا صادرات نفت خام آمریکا را تحریم کند و، در واقع، راه را بر نفتکش‌های این کشور ببندد.
قبل از اینکه تصمیم یمن برای بستن دریای سرخ بر روی نفتکش‌های آمریکایی را صرفاً یک اقدام نمادین یا واکنش احساسی به حملات اخیر آمریکا تفسیر کنیم، باید توجه داشته باشیم که این تصمیم نشان می‌دهد یمن- تحت محاصره، بدون زیرساخت‌های سنتی قدرت- توانسته با ابزارهای ابتکاری و البته اراده‌ای سیاسی، یکی از شریان‌های اصلی انرژی جهان را به «اهرم فشار» تبدیل کند. آنچه رخ داده، بیانگر انتقال تدریجی قدرت از سطوح کلاسیک نظامی به میدان‌های غیرمتعارف تقابل است؛ جایی که ارزیابی قدرت، نه با شمار جنگنده‌ها، بلکه با توان بازدارندگی 
در حوزه‌های نامتقارن سنجیده می‌شود. وقتی یک کنشگر محاصره‌شده، قواعد تجارت انرژی جهانی را برهم می‌زند، نشانه‌ای است از زوالِ انحصارِ قدرتِ سنتی و آغاز دوران جدیدی از منازعات ژئواقتصادی در پس‌زمینه مقاومت، البته مقاومت با رنگ یمنی‌اش!
به گزارش «ایسنا»، مرکز هماهنگی امور بشردوستانه در صنعا در بیانیه‌ای اعلام کرد شرکت‌هایی که این تصمیم ممنوعیت را نقض کنند، در فهرست تحریم‌های عاملان حمله به یمن قرار خواهند گرفت. ناوهای این شرکت‌ها حق عبور از دریای سرخ، باب‌المندب، خلیج عدن، دریای عرب و اقیانوس هند را نخواهند داشت. مدیر اجرائی این مرکز اعلام کرد نیروهای آمریکایی به چندین استان یمن حمله کرده‌اند که بر اثر آن صدها تن شهید و زخمی شده‌اند و در میان آنها زنان و کودکان نیز وجود دارند. این حملات بیانگر تلاش برای محاصره ملت یمن و تخریب توانایی‌های اقتصادی آن است. تصمیم ممنوعیت صادرات نفت خام آمریکا 17 مه 2025 (27 اردیبهشت) اجرائی می‌شود.
در رابطه با جزئیات ممنوعیت صادرات نفت خام آمریکا، مرکز هماهنگی امور بشردوستانه در صنعا تصمیم گرفت صادرات، صادرات مجدد، انتقال، بارگیری، خرید و فروش نفت خام آمریکا به صورت مستقیم و غیرمسقیم، از جمله از طریق عملیات انتقال کشتی به کشتی (STS) و از طریق طرف سوم را ممنوع کند. این مرکز اعلام کرد این تصمیم را براساس قانون شماره 5 صادره در سال 1445 که بر طبقه‌بندی کشورها، نهاد و اشخاص مخالف یمن تصریح دارد و نیز براساس فهرست تحریم‌های عاملان حمله به یمن یا هر کشور عربی یا اسلامی دیگر گرفته است. در این میان همچنین، وزارت امور خارجه یمن در بیانیه‌ای با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب مکرر جنایات نسل‌کُشی علیه ملت فلسطین است، آمریکا را شریک تمامی این اقدامات دانست. وزارت امور خارجه یمن با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم‌ کردن اقدامات نظامی اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، این رژیم را به ارتکاب «جنایات نسل‌کشی سازمان‌یافته» علیه مردم فلسطین متهم کرد و نسبت به پیامدهای تداوم این اقدامات هشدار داد.
عملیات موفقیت‌آمیز ارتش یمن
خبر دیگر از میدان نبرد آنکه نیروهای مسلح یمن ضمن اعلام اجرای موفقیت‌آمیز عملیات امروز علیه هدفی در یافای اشغالی به امت اسلامی درباره پیامدهای سکوت و تسلیم در برابر آنچه در غزه در حال وقوع است، هشدار داد. «سرتیب یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، شنبه، درباره حمله به یکی از اهداف نظامی دشمن صهیونیستی در جنوب منطقه اشغالی «یافا» اعلام کرد که در راستای حمایت از ملت مظلوم فلسطین و نیروهای دلاور آن و نیز در مخالفت با جنایت نسل‌کشی که دشمن صهیونیستی با جنایت آمریکا در حق برادران ما در غزه به راه‌ انداخته، این هدف با یک موشک فراصوت مدل «فلسطین2» مورد اصابت دقیق قرار گرفت و به لطف خدا سامانه‌های پدافندی دشمن موفق به رهگیری و مقابله با آن نشدند. نیروهای مسلح یمن در ادامه بیانیه خود به امت اسلامی درباره پیامدهای سکوت و تسلیم در برابر آنچه در غزه در حال وقوع است، هشدار داد. از طرف دیگر، ارتش اسرائیل نیز روز شنبه ادعا کرد که یک موشک شلیک‌شده از یمن را رهگیری کرده است؛ این در حالی است که آمریکا حملات خود علیه انصارالله یمن را شدت بخشیده است.
وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی: امنیت نداریم
در حالی که منابع صهیونیستی از شلیک دوباره موشک‌های بالستیک ارتش یمن و فعال‌شدن آژیرهای هشدار در شمال اراضی اشغالی خبر دادند، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از عملکرد کابینه این رژیم، وضعیت امنیتی را فاجعه‌بار ارزیابی کرد. به گزارش «العالم»، «آویگدور لیبرمن»، رئیس حزب موسوم به «اسرائیل بیتُنا» و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی، بار دیگر به کابینه «بنیامین نتانیاهو» تاخت و اظهار داشت: «تا زمانی که این کابینه فاجعه‌بار در قدرت باشد، امنیتی در کار نخواهد بود.» لیبرمن گفت که شلیک 2 موشک از یمن در 24ساعت گذشته، میلیون‌ها نفر را به پناهگاه‌ها کشاند و این نشان‌دهنده ناکارآمدی شدید در مدیریت بحران است.
اینترسپت: دولت ترامپ تلفات جنگ را مخفی می‌کند
در تاریخ 15 مارس برابر با 25 اسفند 1403 «دونالد ترامپ» اعلام کرد به ارتش کشورش دستور داده است «حمله بزرگی» علیه انصارالله یمن انجام دهد و طی ادعایی تهدید کرد انصارالله را «به طور کامل نابود خواهد کرد». پس از این تصمیم آمریکا حملات متعددی را به خاک یمن انجام داد که تاکنون منجر به شهادت و زخمی‌شدن ده‌ها غیرنظامی شده است و در مقابل نیروهای 
مسلح یمن نیز با هدف قرار دادن ناوهای واشنگتن به این حملات پاسخ داده است. رسانه آمریکایی «اینترسپت» در گزارشی با اشاره به اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در یمن می‌نویسد: «دولت ایالات‌متحده تلفات طرف خود را در جنگ اعلام‌نشده علیه یمن همانند 
یک راز، مخفی نگه می‌دارد و این اقدام آمریکا طبیعی نیست.»
هزینه‌های گزاف آمریکا
منابع آمریکایی اعلام کردند که کارزار نظامی آمریکا علیه یمن از زمان آغاز آن در اواسط مارس گذشته تاکنون حدود 3میلیارد دلار هزینه داشته است. بر اساس گزارش شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان»، این کارزار صد‌ها میلیون دلار مهمات برای انجام حملات در یمن مصرف کرده است، از جمله موشک‌های کروز دوربرد JASSM، بمب‌های JSOW، بمب‌های سرشی هدایت‌شونده با جی‌پی‌اس و موشک‌های تاماهاوک. مقامات گفته‌اند که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) تنها در عرض سه هفته از آغاز این کارزار، مهماتی به ارزش 200میلیون دلار استفاده کرده است. این رقم علاوه‌بر هزینه‌های عملیاتی و پرسنلی هنگفت استقرار دو ناو هواپیمابر، بمب‌افکن‌های B-2 اضافی، هواپیما‌های جنگنده و همچنین سامانه‌های دفاع هوائی پاتریوت و تاد در خاورمیانه، است. علاوه‌بر هزینه مالی بالای کارزار نظامی آمریکا در یمن، گزارش‌ها بخشی از خسارات لجستیکی را نیز رصد کرده‌اند که شامل هواپیما‌های جنگنده، پهپاد‌ها و صد‌ها موشک و پرتابه استراتژیک می‌شود. با وجود صرف میلیارد‌ها دلار و انجام هزاران حمله، حملات آمریکا علیه یمن با خسارات مالی و لجستیکی قابل‌توجه و موفقیت محدود رو‌به‌رو است.
در پایان گفتنی است، این تحولات نه‌فقط درباره یمن، بلکه به صورت کلی نظم جهانیِ برساخته غرب را با این پرسش روبه‌رو می‌کند: «تا چه حد می‌توان سیاست‌های اعمال فشار، تحریم و محاصره را بدون بازگشت و پیامد تصور کرد؟» آنچه امروز در دریای سرخ می‌گذرد، هشداری است درباره فرسایش تدریجی اعتبار استراتژی‌های کلاسیکی که دیگر پاسخگوی پیچیدگی بازیگران امروزی نیستند. در جهانی که خطوط انرژی، تجارت و نظامی به هم گره خورده‌اند، تحقیر یک کنشگر کوچک ممکن است به اخلالی بزرگ در سلسله اعصاب جهانی بینجامد. بنابراین، پرسش اصلی شاید دیگر این نباشد که یمن چه خواهد کرد؛ بلکه اینکه جهان تا چه اندازه آماده شنیدن صدای جدیدی از متن حاشیه‌هاست؟

+ نوشته شـــده در یکشنبه 04/2/14ساعــت 3:26 عصر تــوسط عباس | نظر