بسمه تعالی
به گزارش رجانیوز، اختصاص این بودجهای هنگفت تنها برای تامین دفتر نمایندگان در حالی صورت گرفته است که این موضوع حتی واکنش رئیسجمهور را نیز به دنبال داشته است. احمدینژاد در پایان سخنان خود در جلسه دیدار با نمایندگان منتخب مجلس نهم با بیان اینکه میخواهم یک شوخی هم با شما بکنم، در این زمینه گفت: «ای کاش مجلس همین جا میماند. اینجا همه به هم نزدیکتر و صمیمیتر بودند. حالا همه رفتند زیر آن هرم بزرگ و دویست میلیارد تومان امسال بودجه گذاشتهاند برای کار عمرانی مجلس! خدا بده برکت؛ 135 میلیارد هم گذاشتهاند برای دفاتر نمایندهها!»
دوری از تجملات و مرزبندی شفاف با اشرافیگری یکی از اساسیترین مطالبات مردم از مسئولان کشور است؛ مسالهای که به عنوان یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی مطرح شد و امام خمینی(ره) نیز تاکید بسیاری بر روی آن داشتند.
این عبارت اگر درست باشد، یعنی اینکه در سال آینده، به ازای هر نماینده نزدیک نیم میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز دفاتر هزینه خواهد شد و دویست میلیارد هم برای کار عمرانی مجلس. به عبارتی مجموعا 335 میلیارد تومان؛ نه برای اداره مجلس و نه برای پرداخت حقوق و نه هزینه مسافرتها و ... بلکه فقط برای هزینه استقرار نمایندگان در دفاترشان.
این اقدام عجیب نمایندگان مجلس درحالی صورت گرفته که رهبر معظم انقلاب پیش از این بارها بر لزوم دوری نمایندگان از کانونهای قدرت و ثروت و همچنین رأی ندادن مردم به این افراد هشدار داده بودند. حضرت آیتالله خامنهای در سفر خود به استان کرمانشاه، در جمع صدها هزار نفر از مردم این استان اظهار داشتند: «با هر انتخاباتی خون تازهای در رگهای کشور تزریق میشود و به همین خاطر طی سالهای متمادی دشمن خواسته است که در ایران یا انتخابات نباشد یا کمرنگ باشد. انتخابات برای کشور، نظام و مردم در همه دورهها یک دستاورد بزرگ است و حضور و شرکت مردم در انتخابات آینده مجلس باید وسیع و گسترده باشد. البته مردم در انتخابات مجلس نهم، باید نمایندگانی را انتخاب کنند که به کانونهای ثروت و قدرت وصل نباشند و بر طبق وظایف انقلابی خود عمل کنند.»
در همین حال ایشان در روز 14 خرداد و در بیست و سومین سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی بار دیگر مسئولان نظام جمهوری اسلامی را به نکاتی هشدار دادند و تأکید کردند که توقف، خودشگفتی و غرور، خودمحوری، غفلت، اشرافیگری، لذتجویی، جمع کردن زخارف دنیوی و تلاش برای کسب محبوبیت برای مسئولان ممنوع است و رسیدن به قلهها، تنها با این ممنوعیتها امکانپذیر است.
این موضوع گرچه در مجلس هشتم مطرح شد اما در مجلس عملیاتی خواهد شد و می رود تا خاطره تخصیص 100 میلیون تومان به هر نماینده مجلس در ابتدای مجلس هشتم را اینبار با ارقامی نجومی تر زنده کند. نمایندگان مجلس منتخبان ملتی هستند که هیچگاه کسانی را که داعیه خدمتگرازی داشتهاند، تنها نگذاشتهاند. حال پاسخ اینکه هر یک از نمایندگان تا چه حد بعد از رسیدن به صندلیهای بهارستان، مردم را به یاد میآورند، نزد مردم حوزه انتخابی هر نماینده میماند تا عاملی باشد برای میزان اعتماد آنان.
اختصاص بودجه 200 میلیاردی برای امورات عمرانی مجلس نهم، 135میلیون برای تاسیس دفاتر نمایندگان مجلس و سخن از تخصیص مبالغی کلان به ازای هر نماینده مجلس نهم برای یک دوره چهارساله نمایندگی به عنوان تامین مسکن و دیگر هزینههای نمایندگی، از جمله بندهای جنجالی مصوب در بودجه سال 91 کل کشور توسط مجلس هشتم است که با وجود اجرایی نشدن، اعتراضات جدی را به دنبال داشته است چنانکه هفته گذشته "برنامه دیروز، امروز، فردا" نیز بخشی از برنامه خود را به بررسی میزان این بودجه و علت تخصیص آن اختصاص داد.