بسمه تعالی
دانشجویی پرسید وقتی دانشجویی از شما در وبلاگش انتقادی را مطرح میکند، او را دستگیر میکنند یا شما به دلیل برخی انتقادات از سایت رجانیوز از مدیرمسئولش شکایت میکنید و چند روزی او را بازداشت میکنند، چرا قوه قضائیه نسبت به شما تا این حد حساسیت دارد؟ شما در انتخابات جزو جبهه متحد اصولگرایان بودید، بعد از انتخابات اصولگرایان که یک فراکسیون در مجلس دارند، شما عضو آن فراکسیون نشدید و در فراکسیون رهروان عضو شدید، آیا شما بالاخره اصولگرا هستید یا نه؟ اگر هستید چرا گفته میشود شما اصولگرایان را دور زدهاید؟
دانشجو یی سوال کرد: وظیفه اصلی مجلس قانونگذاری و نظارت است، آقای لاریجانی آیا این مجلس در راس امور است یا نه،اینکه میگویید 80 درصد مشکلات اقتصادی سوء مدیریت بوده است، به ما بگویید مجلس در این زمینه چه کاری انجام داده است؟ آیا مجلس مقصر نیست؟ برای بنده ثابت شد که شما دکترای فلسفه دارید و درباره ولایتمداری به نحوی پاسخ دادید که ما نفهمیدیم ولایتمدار هستید یا نه؟ درباره طرح وقف اموال دانشگاه آزاد که در مجلس هشتم مطرح شد، گفتند رهبری فتوایی داده که شما گفتید درست است فتوای رهبری را به رای میگذاریم؟
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: بنده کیسهای ندوختم و در فتنه 88 دنبال تجارت سیاسی نبودم، هر اسمی روی ما میگذارید بگذارید، عدهای میخواهند در این قضیه تند پیش روند که نمیتوانیم جلوی آنان را بگیریم.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در ادامه سفر یک روزهاش به اردبیل، در مراسم پرسش و پاسخ دانشجویان در دانشگاه محقق اردبیلی حضور یافت و در پاسخ به پرسش دانشجویی که پرسید وقتی دانشجویی از شما در وبلاگش انتقادی را مطرح میکند، او را دستگیر میکنند یا شما به دلیل برخی انتقادات از سایت رجانیوز از مدیرمسئولش شکایت میکنید و چند روزی او را بازداشت میکنند، چرا قوه قضائیه نسبت به شما تا این حد حساسیت دارد؟ شما در انتخابات جزو جبهه متحد اصولگرایان بودید، بعد از انتخابات اصولگرایان که یک فراکسیون در مجلس دارند، شما عضو آن فراکسیون نشدید و در فراکسیون رهروان عضو شدید، آیا شما بالاخره اصولگرا هستید یا نه؟ اگر هستید چرا گفته میشود شما اصولگرایان را دور زدهاید؟ ولایتمدار بودن خیلی سخت است، شما برای ما مشخص کنید وقتی موضوعی اتفاق میافتد، گاهی نظر شما با رهبری قدری فرق دارد، برداشت شما از این موضوع چیست؟، گفت: برای بنده سعادتی است که در محضر شما در دانشگاه حضور یابم.
وی افزود: باید بین دانشجویان حاضر شد و نظرات آنها را شنید؛ بر حسب اوضاع و شرایط کشور سوالاتی در ذهن شما ایجاد میشود؛ اینکه حضور سران قوا در دانشگاه شائبه دارد یا ندارد، مشخص کنید بالاخره ما بیاییم یا نیاییم؟ ما هر زمانی بیاییم یک موردی برای آن درست میکنند و استنباط ما این بود که رهبر انقلاب تاکید داشتند که مسئولان ارشد کشور بین دانشجویان حضور داشته باشند.
«اصولا در کشور ما بحث سیاسی قدری با سوءظن مخلوط شده است در حالی که مسلمانان باید نسبت به یکدیگر حسن ظن داشته باشند، متاسفانه در کشور ما این شرایط وجود ندارد؛ من اصلا نسبت به سایت یا افرادی شکایت نداشتم و نخواهم داشت اما خودمان هم باید بدانیم که بین انتقاد و تخریب تفاوت وجود دارد، اینکه افراد را تخریب کنیم، چه نفعی میبریم؟ بارها دیدهام نسبتهای دروغ به من دادهاند، البته بنده هیچ وقت شکایتی از افراد نمیکنم اما دادستان برای همه، این ضابطه را دارد، چند روز گذشته لیستی دیدم که 20_ 30 نفر علیه نمایندگان مجلس شکایت کردند که برخی از آنان دولتی بودند و برخی سایر افراد، اما من شکایتی نداشتم.»
وی با طرح این سوال که چرا در حالی که فضای کشور نیازمند آرامش است، یکدیگر را تخریب میکنیم؟، تصریح کرد: بنده این رفتارها را مناسب نمیدانم؛ اینکه گفته شد جبهه متحد از من حمایت کرد، باید بگویم جبهه متحد برای بنده لیستی نداد و من به طور مستقل در قم کاندیدا شدم البته به جبهه متحد کمک کردم اما توقعی نداشتم و درباره فراکسیون رهروان هم باید بگویم که در مجلس هشتم هم یک فراکسیون اصولگرایان وجود داشت اما عدهای از آن جدا شدند و فراکسیون دیگری را در دل فراکسیون اصولگرایان ایجاد کردند.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اینکه اصولگرایان اختلاف نظرهایی در مشی سیاسی و اقتصادی داشته باشند، کار بدی نیست، اختلاف داشته باشند اما دشمن نباشند، با هم کار کنند اما اختلافاتشان سر جایش باشد، اعضای فراکسیون رهروان ولایت همه اصولگرا هستند اما برای خود مشی خاصی دارند، البته باید بدانیم این موضوعات مسائل مهم کشور نیست، مشکل مهم کشور این است که در ماجراهای اخیر، به فکر حل مشکلات گرانیها، تورم و بیکاری باشیم؛ این دستهبندیها موضوعات پراهمیتی نیست.
علی لاریجانی در ادامه سخنانش با اشاره به مطلب مطرح شده از سوی دانشجویی درباره ولایتمداری، گفت: اگر مفهوم واقعی ولایت در کشور درک شود، کار سختی نیست، شما در استانی هستید که تفکر شیعی را در کشور ما پایدار کردید، باید نسبت به مسئله ولایت معرفت داشته باشیم و موضوع ولایت لغلغه لسان نیست؛ ولایتپذیری یک معرفت و توانمندی نفسانی است.
«رهبر معظم انقلاب هیچ وقت در مجلس به ما دستوری ندادند که قوه مقننه این کار را انجام دهد البته ممکن است نظرشان را درباره موضوعی بیان کرده باشند اما دستوری ندادند و بنده در مجلس هشتم ندیدم ایشان دستوری بدهند البته گاهی اظهارنظری را مطرح کردند و نمایندگان چون ایشان را یک راهنمای خبیر میدانند، نظرشان را قبول کردند.»
لاریجانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرد همهجانبهای هستند و حوادث و مسائل را خیلی خوب حلاجی میکنند، گفت: برای بنده افتخاری است که نظرات ایشان را بدانم البته ایشان کمتر عادت دارند که دستور بدهند و این یک نکته اخلاقی است؛ افراد اگر با قلبشان عمل کنند، احتیاجی به دستورگیری ندارند.
* دانشجو: رئیس جمهور بعدی شما هستید؟ لاریجانی: استغفرالله...
در ادامه این جلسه دانشجویی از لاریجانی پرسید آیا این واقعیت است که رئیسجمهور بعدی ایران شما هستید؟، که رئیس مجلس پاسخ داد: استغفرالله، اشتباه کردید، سوال بعدی را بپرسید.
رییس قوه مقننه در ادامه این جلسه، دانشجویی با قرار گرفتن پشت تریبون پرسشهای متعددی را از رئیس مجلس پرسید، این دانشجو سوال کرد: وظیفه اصلی مجلس قانونگذاری و نظارت است، آقای لاریجانی آیا این مجلس در راس امور است یا نه،اینکه میگویید 80 درصد مشکلات اقتصادی سوء مدیریت بوده است، به ما بگویید مجلس در این زمینه چه کاری انجام داده است؟ آیا مجلس مقصر نیست؟ برای بنده ثابت شد که شما دکترای فلسفه دارید و درباره ولایتمداری به نحوی پاسخ دادید که ما نفهمیدیم ولایتمدار هستید یا نه؟ درباره طرح وقف اموال دانشگاه آزاد که در مجلس هشتم مطرح شد، گفتند رهبری فتوایی داده که شما گفتید درست است فتوای رهبری را به رای میگذاریم؟ اگر ولایی هستید وحدت بین قوا را در نظر بگیرید، آیا در موضوع مشکلات اقتصادی مجلس فقط مصاحبه میکند و کنفرانس مطبوعاتی میگذارد، دولت بودجه را در جای دیگری خرج میکند، چرا نمایندگان نظارتی نمیکنند، بله درست است نمایندگان در حوزههای انتخابیه کارهای دیگری دارند، آیا این اقتدار مجلس است؟ درباره توزیع ثروت بین استانهای مختلف نیز باید بگویم ما حاضریم یک پنجم بودجه شهر خودتان که مازندران هست را به ما بدهند، برای ما کفایت میکند.
*لاریجانی: فعلا شما یقه ما را گرفتید!
ما حمایت تمام قدتان از هاشمی رفسنجانی در فتنه 88 را دیدیم، گفتوگو ویژه خبری شما را هم دیدیم، آقای لاریجانی حالا که بنده این سخنان را مطرح کردم، ما را نگیرند که لاریجانی در پاسخ به او گفت: فعلا که شما یقه ما را گرفتید!!
رئیس مجلس در پاسخ به این پرسشهای دانشجوی مذکور گفت: اینکه گفته میشود مجلس از اقتدارش در برخورد با متخلفین بدون ایجاد جنجال استفاده کند، باید بگویم من نمیدانم چطور این دو با هم ممکن است! کمیسیون مربوطه طبق ماده 233 آئیننامه باید موضوع را بررسی کند و گزارش کمیسیون در صحن علنی قرائت و در صورت رایآوری، به قوه قضائیه ارسال میشود.
* بدون جنجال نمیتوانیم عمل کنیم
وی با بیان اینکه بدون جنجال و در پستو نمیتوانیم عمل کنیم، تصریح کرد: جلسات علنی مجلس از رادیو پخش میشود، البته یکی از راههای آن هم دیوان محاسبات است، دیوان محاسبات هم میتواند موضوع را بررسی کند و به مجلس بدهد و گزارش آن در صحن علنی قرائت شود، پس یک وجه آن علنی است، اگر جنجال میشود، ما راهی نداریم و مجلس جلسات دربسته ندارد، ما راهی برای دربسته کار کردن نداریم.
علی لاریجانی در ادامه سخنانش در پاسخ به پرسش همین دانشجو که سخنان اخیر لاریجانی درباره اقتصاد رابینهودی را مورد پرسش قرار داده بود توضیح داد: بنده در خبرگزاری فارس حضور یافتم و خبرنگاران آن خبرگزاری از من درباره شرایط فعلی اقتصادی و اقداماتی که در این شرایط باید انجام شود، پرسیدند که من گفتم نمیتوانیم اقتصاد رابینهودی داشته باشیم، من ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی را رشد نقدینگی میدانم، نقدینگی از 65 هزار میلیارد تومان به 400 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و اگر این نقدینگی به سمت تولید برود، خوب است اما در غیر این صورت رشد نقدینگی به سمت مسکن، طلا و ارز میرود که خوب نیست و اگر ما میخواهیم گرانیها در کشور حل شود، باید اول اشکالاتمان را قبول کنیم که برخی قبول ندارند.
در ادامه سخنانش در پاسخ به پرسشهای دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی اظهار داشت: در مورد قانون هدفمندسازی یارانهها باید بگویم که 18 ماه طول کشید تا این قانون در مجلس به تصویب رسید، در این قانون مجلس مشخص کرد که چه مقدار به بخش تولید اختصاص یابد و چه مقدار به صورت یارانه نقدی به مردم پرداخت شود؛ اگر دولت سهم تولید را پرداخت میکرد تا این حد مشکلات در کشور نداشتیم. مجلس باید تخلف را ببیند و از مسیر خودش آن را پیگیری کند.
وی درباره موضوع وقف اموال دانشگاه آزاد که یکی از دانشجویان گفته بود فتوای رهبری را به رأی گذاشتید توضیح داد: در مجلس اینطور نیست که رئیس مجلس هر کاری خواست انجام دهد، من میدانستم که رهبر معظم انقلاب نظرشان این نیست که اموال دانشگاه آزاد میتواند وقف شود اما آن طرح مربوط به دانشگاه نبود. ما نمیتوانیم اگر طرحی خلاف شرع یا قانون اساسی باشد آن را به رأی نمایندگان مجلس نگذاریم وظیفه این است که رئیس مجلس اخطار را وارد بداند و بعد به رأی مجلس بگذارد، هر کاری روالی دارد و کار ما این است.
علی لاریجانی درباره فتنه 88 نیز خاطرنشان کرد: در انتخابات سال 88 رفتارهای ناهنجاری در کشور به وجود آمد. فتنهای ایجاد شد و باید برخورد شود. البته اینگونه فتنهها پس از انقلاب کم نبوده است باید فتنه را روش درست از بین برد. شاید عدهای میخواستند بیقانونی کنند، باید فشار بیاوریم قانون را رعایت کنند اما اگر عدهای رفتند کوی دانشگاه، کوی سبحان و کهریزک ، این یعنی بیقانونی و این یعنی شعلهورتر کردن آتش نه خاموش کردن آن و من استنباطم این بود که این آتش باید خاموش شود. عدهای فحاشی میکنند و عدهای بیانیه میدهند استنباطم این بود که رهبر انقلاب این نظر را دادند. مگر رهبر انقلاب نگفتند رؤسای قوا را تخریب نکنید. رئیس قوه مجریه، رئیس قوه مقننه، رئیس قوه قضاییه و رئیس مجمع تشخیص. عکس بنده و آقای کروبی را کنار یکدیگر چاپ کردند و گفتند لاریجانی منافق است. در نماز جمعه آقای احمدی نژاد و آقای هاشمی در دو طرف بنده نشسته بودند، یک تکه از آن عکس را چاپ کردند و گفتند لاریجانی منافق است، این کار درستی نیست، بنده کیسهای ندوختم و در فتنه 88 دنبال تجارت سیاسی نبودم، هر اسمی روی ما میگذارید بگذارید. ما وظیفهای نسبت به انقلاب داریم که باید انجام دهیم. عدهای میخواهند در این قضیه تند پیش روند که نمیتوانیم جلوی آنان را بگیریم.
رئیس مجلس درباره پرسش دانشجوی دیگری که در خصوص قانون اصلاح شده جدید انتخابات پرسید، گفت: این موضوع قانون انتخابات هم یک موجکی در جامعه ایجاد کرد. آنچه من در کمیسیون دیدهام این نیست که در مجامع مطرح شد. در قانون اساسی گفتهایم که کاندیدای ریاست جمهوری، مدیر ، مدبر و رجل سیاسی و مذهبی باشند. شرایط سواد در این قانون مشخص نشده است. هرکسی در خیابان هم باشد میتواند ثبت نام کند. یک مرتبه هزار نفر به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری ثبت نام میکنند که شورای نگهبان 5 نفر را تأیید میکند و سپس گفته میشود شورای نگهبان 995 نفر را محروم کرد.
علی لاریجانی در پاسخ به آخرین پرسش یکی از دانشجویان که پرسید چرا مسئولان ما تجملاتی شدند تصریح کرد: اینکه مسئولان نباید تجملاتی باشند، موضوعی است که همیشه باید به آنان تذکر داده شود.
وی ادامه داد: نمایندگان پولی ندارند که ولخرجی کنند اگر وزرا و استانداران را خبر دارید که از بیتالمال ولخرجی میکنند اطلاع دهید تا بررسی کنیم، ممکن است وزیر دو تا دو و نیم میلیون تومان حقوق دریافت کند که این به اندازه یک کارگر ساده نیست ولی به اندازه یک استاد دانشگاه است.
علی لاریجانی در خاتمه تأکید کرد:تحصیلات باید متناسب شود که بازار کار آن وجود داشته باشد و یکی از وظایف کمیسیون آموزش در مجلس متوازنسازی کار است که بر عهده آنها گذاشتیم.