ز | 22 بهمن 98 روز پیروزی انقلاب اسلامی |
امروز طلیعه دهه مبارک فجر و سالروز ورود تاریخی رهبر کبیر انقلاب اسلامی به میهن و آغوش ملت است. چهل و چهار سال از آن ایامی که اراده ملت مسلمان ایران با تبعیت از رهبری عدالتخواه و ظلمستیز، بر قدرتی طاغوتی و برخوردار از پشتوانه و حمایت آمریکا و انگلیس و دنیای غرب غلبه کرد گذشت، آن روزهایی که تنهای جوانان مسلمان و انقلابی با اتکال بر پروردگار متعال بر شکنجههای قرون وسطایی ماموران سفاک ساواک چیره شد. آن روزهایی که مردم یکصدا فریاد «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» سر دادند تا وحشت در وجود آنها که در داخل و خارج، استقلال ایران را بر نمیتابیدند؛ آنها که آزادی مردم در چارچوب عقل، شرع و قانون را با استبداد مورد پسندشان در تضاد میدانستند و به درستی تحقق جمهوریت آن هم بر پایه اسلام را نابودکننده دیکتاتوری طاغوتی مورد نظر استثمارگران ترجمه و تفسیر کرده بودند عیان شود؛ وحشتی که تا اکنون، هر چه گذشت و به امروز نزدیکتر شدیم بیشتر راز آن بر ملا شد.
این وحشت وقتی برای دشمنان و مخالفان انقلاب اسلامی مردم ایران سنگینتر شد که پیشبینی آنها برای عمر کوتاه انقلاب و خاموش شدن نور برآمده از تحقق جمهوری اسلامی با وجود توطئههای مختلف و تدارک سنگینترین نقشهها نقش بر آب شد و نه تنها عمر این انقلاب بیش از آنکه تصور میکردند بود بلکه روز به روز بر سرعت پیشرفت و اثرگذاری بزرگترین انقلاب قرن بیستم افزوده میشد.
با خیال خام دشمن، غلبه جمهوری اسلامی بر توطئههای ویرانگری همچون تجزیهطلبی در اوایل انقلاب در برخی از مناطق، نقشه شوم کودتای پر دامنه نقاب(موسوم به نوژه)، نقشه حمله نیروهای آمریکایی به قلب تهران برای آزادسازی گروگانها، نفوذ عناصر وابسته و خودفروختهای همچون بنی صدر در راس قوه اجرایی و فرماندهی کل قوا، ترور متفکران، اندیشمندان و تئوریپردازان برجسته انقلاب همچون شهید مطهری و شهید مفتح، در ادامه ترور شهید بهشتی بزرگ و 72 یار ایشان، ترور همزمان رئیسجمهور و نخستوزیر شهیدان رجایی و باهنر و ترور هزاران نفر از مردم به دست منافقان غیر ممکن بود. از طرفی از نظر دشمن تیر خلاص برای از بین بردن انقلاب اسلامی جنگ تحمیلی پر حجم و همهجانبه با پشتیبانی بلوک غرب و شرق و متحجران منطقهای وابسته به غرب علیه یک نظام نوپا و قوام نیافته بود اما ملت بزرگ ایران هر بار با اتحاد و توکل به خدا هر ضربه وارد آمده از سوی دشمن را دفع میکرد و قدرتمندتر از قبل به پیمودن مسیر خود ادامه میداد.
شاید گفتن از هر کدام این توطئهها اکنون در حد لفظ و خاطره تاریخی آسان باشد اما کیست که منکر این واقعیت شود که هر کدام از این توطئهها و نقشهها که پشت آن سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، انگلیس، اسرائیل و اتاقهای فکر مکار قرار داشتند برای نابودی یک کشور یا سقوط حکومتی تازه کار و ناامیدی مردم از انقلابی نوپا کافی بود اما اینجا ایران بود و این مردم مقاومتر و قویتر از آنچه دشمن خیال میکرد بودند.
اگر در میان انبوه این سنگلاخها و راه دشوار طی شده انقلاب، فقط به سالهای دفاع مقدس و عبور سرفرازانه مردم و جمهوری اسلامی از جنگ تحمیلی 8 ساله بپردازیم خود گویای عمق ایستادگی جوانان این سرزمین با دست خالی و نمایانکننده اوج استیصال دشمنان تا بن دندان مسلح است. دفاع جانانه مردم با نثار صدها هزار شهید و جانباز از بهترین فرزندانشان و ندادن حتی یک وجب از خاک کشور به دشمن که در چند قرن اخیر کمنظیر و شاید بینظیر بود برگ زرینی بود که در تاریخ این سرزمین ثبت شد.
هر چه از عمر جمهوری اسلامی مردم ایران گذشت و نقشههای دشمن برای توقف قطار انقلاب ناکام ماند، دسیسهها و توطئهها علیه این کشور نیز رنگی تازه به خود میگرفت. شلیک ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران و به شهادت رساندن 290 مسافر از زن و کودک و جوان یکی از این دسیسهها بود.
از طرفی رحلت جانکاه بنیانگذار انقلاب اسلامی شاید برای دشمن امید وارد آمدن ضربه جبرانناپذیر به پیکره این نظام را ایجاد کرده بود اما خلف صالح و جانشین شایسته آن یار سفر کرده در طی بیش از سه دهه زعامت و رهبری نشان داد که ایشان درس ایستادگی در برابر ظلم و تعدی دشمن و داشتن عزم راسخ، نگاه بلند و مردمداری را به خوبی از پیر و مراد خود به یادگار دارد. مرد بزرگی که بیش از سه دهه است با هوشیاری نقشههای داخلی و خارجی دشمنان را باطل کرده است.
از سوی دیگر، تیغ تحریم هم یکی دیگر از ابزارهای دشمن در جنگ علیه ایران بود که هرچند از ابتدای انقلاب به کار گرفته شده بود اما در سالهای پس از جنگ و به ویژه در دو دهه اخیر و به موازات پیشرفت و رشد کشور تیزتر میشد.
دشمن که میدید هیچ کدام از دسیسههای قبلی حتی جنگ 8ساله ویرانگر نتوانسته قطار انقلاب اسلامی را متوقف یا منحرف کند و هر روز خبری از رشد اقتصادی، علمی، فناوری، سیاسی، نظامی، هستهای، منطقهای و... از ایران مخابره میشود، هر بار برای کور کردن مسیر پیشرفت و تعالی و سد کردن راه جوانان نخبه و خلاق این کشور تحریم بر روی تحریم وضع کرد اما باز هم نتوانست به خواسته مورد نظر خود برسد.
در این راه ترور دانشمندان جوان ایرانی که جرمشان عالم بودن و نقش داشتن در مسیر پیشرفت جهشی ایران بود یا ترور قهرمان بزرگ مردم ایران سردار مبارزه با تروریسم حاج قاسم سلیمانی هم این قطار را متوقف نکرد و بر استیصال دشمن افزود چرا که نه قلم دانشمندان شهید بر زمین ماند و نه علَم سردار.
علاوهبر حمایت همهجانبه از گروههای تروریستی علیه ایران برای ایجاد ناامنی در کشور طی سالهای گذشته، تلاش عجیب و بیسابقه برای آشوب و اغتشاش و برهم زدن نظم و امنیت کشور در ماههای اخیر با تکیه بر عملیات روانی و حجم گسترده دروغپردازی و شایعهسازی بر بستر فضای مجازی از دیگر حربهها و توطئههای دشمن بود که باز هم با هوشیاری مردم و ایستادگی نظامی که در گذر از کوره حوادث و مشکلات و توطئهها، خیانتها و خباثتهای دشمن آب دیده و قدرتمندتر شده است خنثی شد و دستاوردی جز تمسخر و سرشکستگی برای دشمن و پادوهای داخلی و خارجی آن نداشت هر چند به ما آموخت نیازمند توجه بیشتر و بهتر برای تبیین و هم صحبتی با جوانان هستیم.
این تجربه چهل و چهار ساله به ما میآموزد که راه مقابله با دشمنی که هر فرصتی را برای ضربه زدن به کشور از دست نمیدهد، قوی شدن و قوی ماندن در حوزههای مختلف است. با پذیرش این اصل باید بدانیم که هر چند روند حرکتی نظام اسلامی ما از ابتدا تاکنون در مسیر رو به جلو و رو به رشد است اما این قوی شدن با وجود همه امکانات خدادادی بینظیر، استعدادهای جوان و خلاق و ثروتهای مادی و معنوی انبوه، متاسفانه در همه ابعاد و به صورت یکسان محقق نشده است و سرعت پیشرفت و حرکت رو به جلو در همه مسیرها یکسان نیست.
موضوعی که در تذکرات و سخنان صریح و مشفقانه رهبر انقلاب نیز بارها به آن اشاره شده است و در نقدهای کارشناسی بسیاری از دلسوزان نیز به چشم میخورد. امروز با تجربه چهل و چهار ساله و علم به اینکه در هر مسیر و حوزهای انقلابی، جهادی، خالصانه و با تکیه بر مردم و نخبگان وارد شدیم پرچم پیشرفت و افتخار را بر قلهها زدیم و دشمن نیز نتوانست کاری کند، باید با شناسایی کمبودها یا کمکاریها و اصلاح مسیرها و روشها در حوزههایی که مطالبه به حق مردم و رهبری است از جمله اقتصاد، فرهنگ و... به شکوفایی مطلوبتری برسیم.
دشمن نیز میداند که قطار رشد و پیشرفت کشور در سایه انقلاب اسلامی بر پایه حمایت مردمی که دل در گرو این کشور و انقلاب دارند متوقف شدنی نیست، اما دست از قطار سنگاندازی به این قطار در حال حرکت بر نمیدارد و هر بار به روشی ایجاد مزاحمت میکند، اگر ما بهاندازه کافی قوی شویم و درست عمل کنیم، به فرموده امام راحل، آمریکا و همه یاران و انصارش
هیچ غلطی نمیتوانند بکنند... و به همین روال بوده است که تاکنون نتوانستهاند هیچ غلطی بکنند.
عباس شمسعلی
یک جریان سیاسی در ایران تلاش میکرد و نیز تلاش میکند درخصوص مواجهه غرب با انقلاب اسلامی، کشورهای مطرح غربی را به دو دسته تقسیم کند؛ «آمریکا» که راه خصومت را برگزیده و «اروپا» که اگرچه با ایران اختلاف دارد ولی میتوان با آن به توافق و «منافع مشترک» رسید و حتی میتوان از آن در مقابل آمریکا و برای تخفیف و بیاثرسازی خصومتهای آن استفاده کرد. اقدام اخیر اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
- که نهاد رسمی و قانونی جمهوری اسلامی میباشد - این نگاه و تقسیمبندی غرب را باطل کرد. البته در همین روزها هنوز بعضی محافل سیاسی و رسانهای داخلی باز هم ایران را متهم کردند که با بیدرایتی اروپا را به نقطهای رسانده که علیه نهاد نظامیاش موضع بگیرد.
خداوند متعال، حضرت امام خمینی را غرق رحمت خویش فرماید که در ماجرای واکنش کشورهای اروپایی به فتوا علیه سلمان رشدی مرتد این نوع نگاه و تقسیمبندی را «سادهاندیشی» خوانده و در پیام معروف به «منشور روحانیت» فرمودند «آنان که هنوز بر این باورند و تحلیل میکنند که باید در سیاست و اصول و دیپلماسی خود تجدیدنظر نمائیم و ما خامی کردهایم... و اگر ما واقعگرایانه عمل کنیم، آنان با ما برخورد متقابل انسانی میکنند و احترام متقابل به ملت ما و اسلام و مسلمین میگذارند، این یک نمونه است که خدا میخواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز آیات شیطانی در این زمان اتفاق بیفتد و دنیای تفرعن و استکبار و بربریت چهره واقعی خود را در دشمنی دیرینهاش با اسلام برملا سازد تا ما از سادهاندیشی به درآئیم و همه چیز را به حساب اشتباه و سوءمدیریت و بیتجربگی نگذاریم». (صحیفه امام، ج 21، ص 291)
درخصوص اقدام چند روز پیش پارلمان اروپا علیه سپاه عزیز ایران، نکاتی وجود دارد:
1- کشورهای اروپایی بهطور خیلی آشکار، اقدام خود علیه سپاه را به بحث شکست اغتشاشات در ایران مرتبط کردند و در متن مصوبه خود هم آوردند. در واقع اروپا در این اقدام فاش ساخت که از روند ضدامنیتی و درگیری داخلی در ایران حمایت میکند و از شکست این توطئه چند لایه عصبانی است و به این سبب، مهمترین سازمان نظامی - امنیتی ایران را تروریست میخواند. این در نوع خود یک اقدام بیسابقه است؛ چرا که اروپا در عین اینکه مدعی است جمهوری اسلامی را به عنوان یک حکومت مستقل به رسمیت میشناسد، نهاد نظامی آن - که مهمترین رکن بقاء و ثبات یک کشور بهحساب میآید -
را نفی میکند. در مناسبات جهانی بالاخره یا حکومتی را به رسمیت میشناسند و یا نمیشناسند و تاکنون ارتش یک کشوری که او را به رسمیت شناختهاند، مردود شمرده نشده است. اقدام اروپا از یک سو ریاکاری دولتهای آن را ثابت میکند و از سوی دیگر واقعیت درونی آن که به رسمیت نشناختن جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور مستقل است را آشکار میکند. البته اروپا پیش از این هم با رد مصونیت سیاسی و قضایی دو دیپلمات ایرانی - آقایان حمید نوری و اسدالله اسدی - در مواجهه با جمهوری اسلامی دست خود را رو کرده بود ولی بعضی در عین اینکه این دو اقدام را دو رویداد غیرقابل توجیه دانستند، مدعی بودند نباید از آن نتیجه کلی گرفت. اقدام سیاسی اروپا علیه سپاه در واقع راه اینگونه مسامحهها را هم مسدود کرد. شاید به همین دلیل، روز جمعه سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد «موضع ما این است که تروریستی اعلام کردن سپاه از لحاظ سیاسی با عقل جور درنمیآید و این کار علاوهبر موانع سیاسی، با موانع حقوقی هم روبهرو است».
با آنچه روی داده است ما باید نتیجه بگیریم آن دسته از کشورهایی که پای ورقه ظالمانه تروریستی خواندن سپاه را امضا کردهاند، در واقع جمهوری اسلامی را به رسمیت نمیشناسند و تا زمانی که در عمل و بهطور کامل ایران را بهعنوان کشور مستقل به رسمیت نشناسند و نپذیرند که نباید در امور داخلی آن دخالت کنند، نمیتوان با آنها وارد مراودات دیگر شد. از اینرو جا دارد از همین امروز مراودات سیاسی، اقتصادی و... ایران با این کشورها به حالت تعلیق درآید و دفاتر نمایندگی طرفین در پایتختها تعطیل گردند. ممکن است هنوز بعضی این را اقدامی تند ارزیابی کنند. حضرت امام در ماجرای سلمان رشدی و پس از آنکه اروپاییها در اعتراض به فتوا، سفرای خود را از تهران فراخواندند، فرمودند: «ضرورتی نیست که در چنین شرایطی ما به دنبال ایجاد روابط و مناسبات گسترده باشیم، چرا که دشمنان ممکن است تصور کنند ما به وجود آنان چنان وابسته و علاقهمند شدهایم که از کنار اهانت به معتقدات و مقدسات دینی خود ساکت و آرام میگذریم.» (همان)
2- پارلمان اروپا در اعلام تروریستی بودن سپاه پاسداران و در واقع تروریستی خواندن جمهوری اسلامی، دچار خطای استراتژیک و حماقت اساسی شده است. منطق و عقل حکم میکند وقتی با کشوری مشکل دارید آن را به پذیرش قواعد و چارچوب مدنظر خود فرا بخوانی و از دایره عمل او کمنمایی. وقتی شما به طرف مقابل میگویی من صلاحیت و ماهیت تو را قبول ندارم ضمن آنکه به ناتوانی خود اعتراف نمودهای، در واقع به طرف مقابل گفتهای من انتظاری از تو ندارم. در این شرایط نهادی که خارج از چارچوب گفتوگو و توافق قرار میگیرد، به جای آنکه دچار محدودیت گردد، دست آن در اقدام علیه طرف یا طرفهایی که او را به دروغ متهم کردهاند، بازتر میشود و این در عالم سیاست یک بازی احمقانه است. نه جمهوری اسلامی و نه مهمترین نهاد نظامی - امنیتی آن دست بسته نیستند. اروپاییها در منطقه متعلق به جمهوری اسلامی و بقیه کشورهای منطقه، در قالب جمعی ناتو یا در قالبهای فردی حضور نظامی - امنیتی دارند. آنان نه در قواعد حقوقی میتوانند حضور خود را در موقعیتهای بحری و بری طبیعی و حضور ایران را غیرطبیعی جلوه دهند و نه در عالم واقع قادر به حفظ بیدردسر پایگاهها و نیروهای نظامی - امنیتی خود و حذف نیروها و موقعیتهای فیزیکی ایران از منطقه هستند و جالب این است که نیروهای نظامی - امنیتی کشورهای مطرح غربی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در همین سالهای اخیر ضربشستهای پیدرپی از نیروهای نظامی - امنیتی ایران خوردهاند. ایران در این سالها نشان داده که هم اراده و هم قدرت برخورد فیزیکی با نیروها و پایگاههای نظامی - امنیتی غرب را دارد. غرب در مواجهه با ایران میتوانست از روش عقلانی و قابل پذیرش حقوقی استفاده کرده و با گفتوگو به موقعیتهای نظامی و نیروهای مستقر خود در منطقه سر و سامان بدهد. غرب اینک در منطقه پای در لانه شیر گذاشته و در همان حال به جای نگه داشتن جانب احتیاط که مقتضای چنین موقعیتی است، به تحریک شیر علیه خود پرداخته است. گویا غرب احمقانه گمان کرده است شیر در برابر تحریک سکوت میکند! پس به طور قطع غرب با رهاکردن جانب حزم و احتیاط، بیعقلی و بلاهت نشان داده و غلبه یک نیرویی که در منطقه ـ به گواهی به شکست کشاندن برنامه نظامی آمریکا در منطقه و شکست کامل تروریزم تکفیری تحتالحمایه غرب - به عقل، درایت، شجاعت، توان بالای عملیاتی، تجهیزات پیشرفته متناسب و انگیزه قوی شناخته شده و گزارشها آشکار و محرمانه آمریکا و ناتو بارها به آن گواهی داده است، بر کشورهایی که فاقد این صفات هستند، کار سادهای است. قدر مسلم اروپاییها به زودی ناگزیر به تحمل آنچنان هزینههای انسانی و مالی خواهند شد که هزاران بار از مصوبه پارلمان خود ابراز پشیمانی کنند.
3- اگر به روند تحولات نگاه کنیم میتوانیم بگوییم پس از شکست فاحش برنامه جامع اغتشاشات در ایران، غرب یک سلسله اقدامات سطح دولتی را علیه ایران به اجرا خواهد گذاشت کما اینکه در یکی - دو روز گذشته تحرکات دیگری هم از سوی بعضی از دولتهای غربی از جمله درخصوص کشتیرانی ایران و اخلال جدید در روابط مالی ایران مشاهده شده است. بنابراین ما باید بدانیم که غربیها انجام اقدامات سریالی علیه ایران مدنظر دارند. ما در این گام باید بهطور عملی و نه در قالب چند بیانیه یا یک مصوبه داخلی، به کشورهای غربی نشان دهیم که در این معرکهگیری جدید هزینههای آنان خیلی بیشتر از هزینههای ایران خواهد بود. اگر ما در این صحنه به اقدام تجاوزکارانه غربیها فقط پاسخ کلامی دهیم، حتماً با اقدامات بعدی غربیها علیه خود مواجه میشویم. اما اگر آنان در همین قدم متوجه هزینه سنگین شوند، از ورود به مراحل دیگر خودداری میکنند. این قلم قبلاً در همین ستون نوشت، اگر ما در مقابل بازداشت دیپلماتهای خود در اروپا، اقدام متقابل میکردیم، تعدیات بعدی اروپا علیه ایران شکل نمیگرفت. حالا هم اینجا جای بیانیه دادن نیست، جای اقدام است؛ چرا که آنان وارد اقدام شدهاند. ممکن است بعضی بگویید تند شدن مواضع و اقدامات ایران علیه امضاکنندگان مصوبه پارلمان اروپا، یک تله صهیونیستی - آمریکایی و به قصد انزوای ایران صورت میگیرد و لذا ایران باید با خویشتنداری از افتادن به این دام خودداری کند. واقعیت این است که ما در ابتدای یک سلسله اقدامات ضدایرانی قرار داریم و دعوت ایران به خویشتنداری، شرط تحقق این سلسله اقدامات علیه آن است.
ما از خویشتنداری در برابر اقدام غیرحقوقی و غیردیپلماتیک اروپا علیه
دو دیپلمات خود خیری ندیدیم تا از خویشتنداری در برابر اقدام علیه مهمترین نهاد انقلابی خود خیری متصور باشیم.
سعدالله زارعی
منبع : تسنی
«برودت هوا و سرمای استخوانسوزی که در نیمههای شب به منفی 7 درجه میرسد، در کنار خسارتهایی که زلزله 5/4 ریشتری به بار آورده، غمِ سنگینی بر دل اهل خانه انداخته است. پدر و مادرم از اینکه زلزله آمد و به کسی آسیبی نرسید، مدام الحمدلله میگویند و خدا را شکر میکنند، اما همزمان پدر نگران است و مادر نیز دلش مثل
سیر و سرکه میجوشد. میدانم که دلشوره اصلی پدر و مادرم، برای من و 3 خواهر کوچکترم است. سکوت سنگینی بر خانه حکمفرما شده است.
من پسری 16 ساله هستم و باید کاری کنم. اما از من چه کاری ساخته است؟! در همین فکرها بودم که صدایی از کوچه بلند شد، زنگ خانه به صدا درآمد، مثل فنر از جا پریدم و با پدرم به سمت در حیاط رفتیم، چند نفر به گرمی با ما احوالپرسی کرده و یااللهگویان وارد خانه شدند. آنطور که پدرم بعد از آن توضیح داد، آمده بودند برای برآورد خسارت برای بازسازی منزل و در اختیار قرار دادن اقلام ضروری و هماهنگی جهت اسکان موقت در اماکن امن. پدرم آرامتر شده بود و مادرم نیز، پدر گفت خدا خیر بدهد به بچههای سپاه و بسیج که همیشه
در صف اول کمکرسانی و همدلی هستند.»
این روزها، دلاورمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقصی نقاط کشور مشغول خدمترسانی به مردم عزیز ایران هستند. از کمکرسانی به مردم زلزلهزده در خوی تا مقابله با تروریستها و اشرار؛ و از برگزاری رزمایشهای کمک مومنانه برای تأمین جهیزیه نوعروسان تا حمایت از طرحهای کارآفرینی و اشتغالزایی.
همزمان با این مجاهدتها، پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ فرانسه، پیشنویس قطعنامهای را که خواستار قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «گروههای تروریستی» اتحادیه اروپا است را به تصویب رساند. قطعنامه مذکور میبایست در شورای اروپا بررسی شده و درباره آن تصمیمگیری شود.
هرچند که مصوبات پارلمان اروپا الزامآور نیست و تنها در حکم پیشنهاد به شورای اروپا بهشمار میرود، ولیکن پارلمان اروپا برای اولینبار نهاد نظامی رسمی یک کشور را در فهرست موسوم به تروریستی قرار داده است. این اقدام اروپا، نهتنها اقدامی غیرقانونی و خلاف قوانین حقوق بینالملل است، بلکه مهمتر از آن، واکنشی است عصبی و هیستریک و از موضع ضعف و استیصال. چرا؟! بخوانید:
1- اروپا در کنار آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل، سیلیهای متعددی از سپاه خورده است. از شکستن کمر داعش در عراق و سوریه تا جلوگیری از تکهتکه کردن کشورهای منطقه؛ و از گوشمالی دزدان دریایی
آمریکایی و انگلیسی تا شکار جاسوسهای دوتابعیتی و... همچنین در تور انداختن سرکردههای گروهکهای تروریستی ضدایرانی در نقاط مختلف جهان.
2- اما آنچه بیش از هر چیزی اروپا را در این مقطع به این اقدام عصبی وادار کرده است، نتایج مربوط به اغتشاشات ماههای گذشته در ایران است. در اغتشاشات اخیر که بهدلیل وسعت و گستردگی آن، «جنگ ترکیبی» و به عبارتی «جنگ هیبریدی» نامگذاری شد، دشمن تمامی فاکتورها را برای براندازی بهکار گرفت. از فعال کردن همزمان گسلهای جنسیتی، قومیتی، شیعه- سنی و گسلهای نسلی و گسلهای اقتصادی تا جنگ سایبری تمامعیار و فشارهای دیپلماتیک
و گسیل کردن تروریستها و اشرار علیه جان، مال و ناموس مردم ایران. در این میان، نقش سپاه در شکست دشمن در جنگ ترکیبی اخیر، بسیار حائز اهمیت و کلیدی است.
3- همانطور که در ابتدای این وجیزه نیز به آن اشاره شد، عملکرد سپاه در مقاطع مختلف و از جمله دفاع از نظم و امنیت و دفاع از حرم و مقابله با اشرار و تروریستها و کمکرسانی به سیلزدگان و زلزلهزدگان و اجرای پروژههای عظیم آبرسانی و اجرای خطوط ریلی استراتژیک و کمک به اقشار ضعیف و... جایگاه ویژهای به این نهاد در میان قاطبه ملت ایران داده است. ملت عزیز ایران، سپاه را بهعنوان یک نیروی خدمتگزار، جان بر کف و مردمی میشناسد. از این حیث، سپاه پاسداران نقشی انکارنشدنی در تقویت همگرایی ملی و همراهی مردم و حاکمیت ایفا کرده است و دشمن از این مسئله بهشدت عصبانی و خشمگین است.
4- یکی از بخشهای اصلی در شکلگیری «ایرانِ قوی»، تقویت روزافزون قدرت بازدارندگی در مقابل دشمن است. زیرساختهای موشکی، پهپادی و تسلیحات راهبردی ایران، یکی از فاکتورهایی است که دشمن را از خیال خام تجاوز نظامی برحذر میدارد و سپاه در این خصوص، نقش ویژهای ایفا کرده است.
5- پس از اقدام اخیر پارلمان اروپا علیه ایران، خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتهای اروپایی نوشت: «اتحادیه اروپا فعلاً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای موسوم به «تروریستی» قرار نمیدهد. اگر قرار است این کار انجام شود باید مبنای حقوقی صحیحی داشته باشد و این چیزی است که در حال بحث است. اما برای دوشنبه آماده نخواهد شد.»
واقعیت این است که جایگاه قانونی و حقوقی سپاه پاسداران در قانون اساسی ایران و همچنین در حقوق بینالملل مانع دستیابی دولتهای سلطهگر غربی به هدف خود در معرفی این سازمان رسمی و ملی در ردیف گروهها و یا سازمانهای تروریستی است. بر همین اساس هر طرحی فاقد پشتوانه حقوقی و مشروعیت قانونی و مقبولیت عمومی در میان افکار عمومی داخلی و بینالمللی است؛ و امکان ایجاد اجماع بینالمللی درباره آن نه در شرایط فعلی که در آینده نیز میسر نخواهد بود.
قانون اساسی کشورمان در بندهای 147 و 150 ماموریتها و تکالیف سپاه در سیاست داخلی و منطقهای را تعریف کرده است. همچنین براساس ضوابط حقوق بینالملل، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخشی از دولت رسمی در ایران محسوب میشود و بهعنوان یک ارگان رسمی مشروع در یک حکمرانی با مشروعیت و رسمیت بینالمللی است و فاقد ویژگیهای یک گروه و یا جریان تروریستی است. بر همین اساس اقدامات آن نیز در چارچوب قانون و تعاملات رسمی با دولتهای همسایه انجام میشود. از اینرو نمیتوان آن را جزو سازمانهای تروریستی بهحساب آورد. براساس همین مستندات بود که در سال 2017 مجلس نمایندگان آمریکا طرح تروریستی سپاه را با این استدلال که ماهیت اقدامات و فعالیتهای سپاه پاسداران منطبق بر مصادیق سازمانهای تروریستی خارجی نبوده، آن را از دستور کار خارج کرد.
6- براساس نص صریح منشور ملل متحد- ماده 39- وظیفه تعیین موارد تهدید علیه صلح، نقض صلح و امنیت بینالمللی و تجاوز با شورای امنیت است. اقدامات تروریستی منطبق با موارد مذکور میباشد. لذا تعیین و شناسایی گروهها و سازمانهای تروریستی با شورای امنیت است و اقدامات یکجانبه دولتهای عضو براساس بند 7 ماده 2 منشور مردود میباشد و نقض قواعد و اصول بینالمللی است؛ بنابراین اقدامات یکجانبه وجاهت و ماهیت بینالمللی و الزامآوری نخواهد داشت.
7- اروپای سرافکنده و خسارتدیده از جنگ اوکراین، با بیعقلی و حماقت به نیابت از آمریکا و اسرائیل، در تقلا است تا سپاه پاسداران را بهعنوان گروه تروریستی معرفی کند. اما غافل از آنکه، گزینههای روی میز ایران برای واکنش متقابل و همچنین واکنش سخت و نامتقارن، بسیار متنوع و متعدد است. اروپاییها خیلی خوب میدانند که برای تردد در خلیجفارس باید از سپاه اجازه بگیرند. همچنین نیروهای نظامی اروپا در منطقه، تحت رصد سپاه قرار داشته و دارند. این تنها بخش کوچکی از گزینههای روی میز جمهوری اسلامی ایران است.
8- سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، قهرمان مبارزه با تروریسم و فرماندهای که کمر داعش را بهعنوان نیروی نیابتی آمریکا، اسرائیل و اروپا در منطقه شکست، پیش از این خطاب به دشمن گفته بود:
«ما حوادث سختی را پشتسر گذاشتهایم... مرد این میدان ما هستیم برای شما. شما میدانید این جنگ یعنی نابودی همه امکانات شما. این جنگ را شما شروع میکنید، اما پایانش را ما ترسیم میکنیم.»
اقدام اخیر اروپا در مقابل ایران، مصداق ورود حماقتآمیز و ابلهانه به داخل یک تونل تاریک است. شاید داخل تونل نور سفیدی مشاهده کنید، اما خوشحال نشوید، چرا که ممکن است این نور سفید چراغهای قطاری باشد که شما را زیر خواهد گرفت.
مسعود اکبری