.
رسول خدا(ص) در شب بیست و سوم اهل خود را بیدار میکرد و آنهایى را که خواب در ربوده بود، به رویشان آب میپاشید و حضرت فاطمه(س) در این شب اجازه نمیداد احدى از اهلش بخوابد و خواب آنها را به کمى طعام علاج میفرمود.
گروه بین الملل – رجانیوز: یک توافق جدید 4 ماهه. این نتیجه 6 دور مذاکراتی بود که در نشت بیست روزه وین و پس از توافق ژنو میان ایران و 1+5 به دست آمده است.
به گزارش رجانیوز، ظریف و اشتون پس از اتمام مذاکرات وین 6 ، بامداد شنبه در جمع خبرنگاران حاضر شدند تا نتیجه 20 روز مذاکره را در اختیار خبرنگاران قرار بدهند.
بیانیه مشترک «محمد جواد ظریف» و «کاترین اشتون» که متن آن بامداد روز شنبه منتشر شد، تأکید کرده است که طرفین طی هفتههای آینده و به اشکال مختلف گردهم آمده و مذاکرات را ادامه میدهند. طرفین همچنین به وجود فاصله قابل توجه در برخی موارد کلیدی، با وجود برخی پیشرفتهای ملموس، تأکید کردهاند.
ایران و گروه 1+5 روز جمعه توافق کردند که مهلت مذاکرات جامع را برای یک دوره 4 ماهه منتهی به سوم آذر، تمدید کنند.
این در حالی است که برخی از مقامات و رسانه های خبری نزدیک به دولت توافق جدید به دست آمده میان ایران و 1+5 را تمدید توافق ژنو عنوان کردند اما اظهارات مقامات سیاسی بیانگر آن است آنچه که در وین 6 به دست آمده علاوه بر تعهدات توافق ژنو، ویژگی های خاص به خود را دارد و برای ایران تعهدات جدیدی را به همراه آورده است.
در بیانیه مشترک ظریف و اشتون در این باره آمده است:
«ما به همراه مدیران سیاسی کشورهای 3+3 به صورت فشرده برای رسیدن به یک برنامه جامع مشترک اقدام با استفاده از شتاب سیاسی حاصل از تصویب و اجرای برنامه مشترک اقدام 24 نوامبر 2013 توسط طرفین تلاش کردیم.»
در بخش دیگری از این بیانیه تاکید شده است: از این روز ما به همراه وزرای 3+3 تصمیم گرفتهایم که اجرای اقدامات برنامه اقدام مشترک را تا 24 نوامبر 2014 که مطابق با زمانبندی پیشبینیشده در برنامه اقدام مشترک است، ادامه دهیم. ایران و 3+3 مجددا تأکید میکنند که اجرای تمامی تعهداتشان در برنامه اقدام مشترک را به صورت موثر و به موقع ادامه خواهند داد.
در این بیانه همچنین درباره روند مذاکرات وین 6 آمده است: گرچه ما پیشرفتهای ملموسی در برخی از موضوعات داشتهایم و مشترکا برای تدوین یک متن برنامه جامع اقدام مشترک کار کردهایم، ولیکن هنوز فاصله قابل توجهی پیرامون برخی موضوعات اساسی باقی مانده است که نیاز به زمان و تلاش بیشتری دارد.
عراقچی: در وین یک Non-Paperتنظیم شده است
اما سید عباس عراقچی پس از قرایت بیانیه مشترک، به جمع خبرنگاران آمد و برخی از جزییات توافق جدید را اعلام کرد.
عراقچی در ابتدا گفت این توافق ادامه توافقنامه ژنو است. سپس به این موضوع اشاره کرد که به دلیل از بین رفتن ذخایر 20 درصد ایران طرف مقابل به آزاد کردن 3 راضی نمی شد که در ازای ادامه روند اجرای تعهدات از سوی ایران بخشی از پول بلوکه شده ایران را آزاد کند که در نهایت با مذاکرات فشرده طرف مقابل این موضوع را قبول کرد:
«مذاکرات فشرده و بحثهای عمیقی در این زمینه صورت گرفت، نهایتا مقرر شد آن مبلغ پرداخت شود و قرار شد در 4 ماه آینده 2 میلیارد و 800 میلیون دلار، در 6 قسط به حساب بانک مرکزی واریز شود؛ 4 قسط 500 میلیون دلاری و دو قسط 400 میلیون دلاری.»
معاون وزیر خارجه اما در ادامه توافق جدید ایران و 1+5 را اتفاق جدیدی نداست هر چند گفت برای اجرای توافق جدید یک Non-Paperتنظیم شده است.
عراقچی در این باره اظهار کرد: اتفاق جدیدی نمیافتد و برخی از اقدامات را که ایران طبق برنامه خود قصد انجام آن را داشت در چهار ماه آینده ادامه خواهد یافت و جزییات آن در یک Non-Paper ذکر شده است. به هر حال تلاشمان این است که شرایط مذاکراتی را در شرایط مناسبی حفظ کنیم.
عراقچی با ذکر این نکته که این بحث فشردهای بود و وقت زیادی را از ما برد تا تنظیم شود، خاطرنشان کرد: ما مشابه توافق ژنو یک Non-Paper را به عنوان راهکارهای عملیاتی اجرای توافق داشتیم برای تمدید نیز چنین Non-Paper را داریم که مشخص میکند مبلغ در چند قسط و چگونه پرداخت میشود و سعی کردیم برخی نقاط ابهام در توافق ژنو در چهار ماه آینده برطرف شود. به عنوان مثال در نحوه پرداختها در شش ماه اول مشکلات و ناهماهنگیهایی وجود داشت که سعی کردیم در چهار ماه آینده برطرف شود. درباره بیمه ابهاماتی وجود داشت و شرکتهای بیمه با ابهاماتی مواجه بودند که سعی کردیم در برنامه عملیاتی جدید برطرف کنیم.
آقای عراقچی اظهار کرده است «برخی از اقدامات را که ایران طبق برنامه خود قصد انجام آن را داشت در چهار ماه آینده ادامه خواهد یافت» اما نگفته که این اقدامات شامل چه تعهداتی از سوی ایران است و اصلا ایران قصد داشته در آینده چه اقداماتی انجام دهد.
معاون وزیر امور خارجه همچنین به این نکته اشاره نکرده است که در Non-Paper دقیقا به چه موضوعاتی اشاره شده چرا که وی دی ماه سال گذشته با اشاره به وجود یک Non-Paper درباره نحوه اجرای توافق ژنو گفته بود در این سند تنها برخی از اقدامات اجرایی ایران و 1+5 مشخص شده اما مقامات آمریکایی یک روز پس از اظهارات عراقچی متن Non-Paper را منتشر کردند که به برخی از تعهدات ایران را که به صورت مشخص در توافق ژنو نیامده بود به صورت جزیی بیان کرده است. (+)
مذاکره کننده ارشد ایران همچنین در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران ظرفیت غنی سازی ایران، موضوع تحقیق و توسعه و آب سنگین اراک را از حمله موضوعات اصلی مورد اختلاف ایران و 1+5 عنوان کرد.
وی به این نکته نیز اشاره کرده است که اگر گام اول تمدید نمیشد تحریمها باید به سر جای خود برمیگشت و ایران ملزم به رعایت تعهدات خود نبود و میتوانست برنامه خود را شروع کند.
جزییات توافق وین به روایت وزیر خاجه آمریکا
وزیر خارجه آمریکا نیز بامداد شنبه پس از اعلام رسمی تمدید مهلت مذاکرات هستهای، با صدور بیانیهای جزئیات توافق صورت گرفته را تشریح کرد. بیانیه ای که نشان می دهد ایران بیش از آنچه که در ژنو توافق کرده بود، در وین توافق کرده است.
کری در بیانیه خود در مورد تعهدات طرفین برای 4 ماه آینده منتهی به سوم آذر نوشته است: «همه طرفها متعهد شدند که در این تمدید کوتاهمدت به تعهدات خود بر اساس برنامه اقدام مشترک پایبند باشند. برای چهار ماه آینده، ما به توقف پیشرفت بخشهای کلیدی برنامه هستهای ایران ادامه میدهیم. علاوه بر این، ایران متعهد شد که گامهای مرتبط با هستهای بیشتری را از جنس همان گامهایی که در برنامه مشترک اقدام بدان متعهد شده است، بردارد. این شامل ادامه سقف 5درصدی غنیسازی هگزافلوراید اورانیوم و تعهد به تبدیل هرگونه مواد فراتر از این، به اکسید است.»
بیانیه کری میافزاید: «در برنامه اقدام مشترک ، ایران نیمی از ذخایر هگزافلوراید اورانیوم با غنای 20درصد خود را رقیق کرده و باقی آن را به اکسید تبدیل کرد. در این تمدید هم ایران متعهد شد که یک گام جلوتر رفته و تمامی ذخایر 20درصد خود را به سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران تبدیل کند. 25 کیلوگرم از این مواد تا پایان دوره تمدیدی، تبدیل خواهد شد. اورانیوم 20درصد زمانی که در قالب سوخت باشد، استفاده آن از سوی ایران به عنوان ماده ساخت بمب در سناریوی گریز، بسیار دشوار است. چنین تلاشی از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی شناسایی شده و نشانهای مسلم از اهداف تسلیحاتی خواهد بود.»
در همین حال خبرنگار روزنامه والاستریتژورنال به نقل از شرمن مدعی شده است که ایران پذیرفته است که تمامی ذخایر اورانیوم 20درصد خود را به اورانیوم طبیعی رقیق کرده و ضمنا نظارتهای بیشتر بر فعالیتهای تحقیقات و توسعه خود را نیز پذیرفته است.
با این حال جان کری در ادامه بیانیه خود در مورد تعهدات 1+5 نیز نوشته است: «بگذارید در این مورد صریح باشم: ایران در طول این چهار ماه، مبلغی بیش از آنچه که در دوره 6 ماهه دریافت کرد، دریافت نخواهد کرد و بخش اعظم درآمدهای نفتی بلوکه شدهاند نیز همچنان خارج از دسترس باقی خواهد ماند. همچنین مانند 6 ماه گذشته، ما به اجرای قدرتمند تحریمهای کنونی، ادامه خواهیم داد.»
وزیر خارجه آمریکا در پایان هدف از تمدید مذاکرات را بهرهگیری از پیشرفتهای به دست آمده در مذاکرات اعلام کرده و نوشته است که در این مدت برنامه هستهای ایران معلق میماند که این به نفع آمریکا و متحدانش است.
حمایت رژیم صهیونیستی از توافق وین
در همین راستا یک مقام ارشد آمریکایی که احتمالا وندی شرمن باشد اعلام کرد رژیم صهیونیستی که همواره مخالف سرسخت مذاکرات با ایران بود به دولت «باراک اوباما» اعلام کرده است که از تمدید مهلت مذاکرات حمایت میکند.
روزنامه آمریکایی «لس آنجلس تایمز» گزارش داده است: یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کرد که رژیم صهیونیستی که مدام نگران آن است ایران بمب اتم بسازد و همیشه از توافق موقت ژنو بین ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) ابراز تردید و بدگمانی میکرد، به دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده است که از تمدید مهلت مذاکرات ایران و 1+5 حمایت میکند.
به نظر می رسد آنچه که درباره محتوای توافق ژنو به وقوع پیوست دوباره در حال تکرار است. در توافق ژنو نیز مقامات وزارت امور خارجه کشورمان در ابتدا روایتی از داد و ستد هسته ای ارائه دادند که با گذر زمان و با نقد فنی این توافق توسط کارشناسان مشخص شد امتیازات واگذاری از سوی ایران به مراتب گسترده تر از تعهدات طرف غربی است.
حتی برخی از اعضای تیم مذاکره کننده نیز در ابتدا از گستردگی معانی کلمات به کار برده شده در توافق ژنو و به تبع آن برداشت های متفاوت از آن اطلاع نداشتند که با انتشار نقدهای فنی و حقوقی در جریان آنچه که در ژنو اتفاق افتاد قرار گرفتند.
با این حال ضروری است وزارت امور خارجه با صداقت متن توافق شده در وین را در اختیار رسانه ها قرار دهد تا مشخص شود آنچه که جمعه شب توافق شده به چه میزان در راستای منافع ملی و حقوق هسته ای ملت ایران است.
1- چند هفته قبل- اواخر اردیبهشت ماه - آقای «داگلاس جل» دبیر سرویس خارجی روزنامه «واشنگتنپست» برای مصاحبه به کیهان آمده بود. گفتوگو به چالش هستهای کشیده شد و بهانهجوییهای آمریکا که بیرون از چارچوب فنی و حقوقی معاهده NPT و پادمانهای مربوطه مطرح شده و هنوز هم میشود. وقتی به نمونههای مستندی از این دست زورگوییها و باجخواهیها اشاره شد، خبرنگار واشنگتنپست گفت: ولی مسئله اصلی آن است که غرب نگران دستیابی ایران به سلاح هستهای است. به ایشان گفته شد؛ براساس گزارش مستند ماه دسامبر 2013- دی ماه 92- شبکه تلویزیونی سی.ان.ان در حال حاضر بیش از 17 هزار سلاح اتمی - اعم از بمب و کلاهک هستهای - در دنیا وجود دارد که بیشترین آنها متعلق به آمریکاست. در همین گزارش آمده است، استفاده از این سلاحهای اتمی در اولین هفته بعد از انفجار دستکم 20میلیون نفر را به کام مرگ میبرد و تاکید شده که فقط موشکهای پیشرفته «تریدنت» آمریکا که توسط زیردریایی حمل میشود از 96 کلاهکهستهای برخوردارند که هر یک از آنها 10 تا 20 برابر قویتر از بمبهای هسته ای است که تاکنون استفاده شدهاند. آمریکا دستکم 14 زیردریایی از این نوع در اختیار دارد و این غیر از صدها موشک آماده شلیک و هزاران بمباتمی قابل حمل و پرتاب از طریق بمبافکن های پهنپیکر و دور پرواز است. بعد از این توضیح که در اینجا به اختصار آمده است از آقای داگلاس جل پرسیده شد؛ با توجه به این حجم انبوه از سلاحهای هستهای که آمریکا در اختیار دارد آیا این سخن مضحک و خندهدار نیست که ادعا میکنند نگران یک بمب هستهای هستند که احتمالا جمهوری اسلامی ایران تا پایان سال 2014 موفق به تولید آن خواهد شد؟! عکسالعمل آنها نیز خندهای بلند بود، حاکی از تائید و البته بیآن که بر این تائید سخنی بیفزایند، شاید به این علت که میدانستند گفتوگوها ضبط میشود و احتمالا در آن سوی آبها باید پاسخگو باشند!
2- صبح روز دوشنبه هفته گذشته، تیم مذاکرهکننده کشورمان برای ادامه مذاکره با 5+1 عازم وین شد و قرار است تا پایان روز 29 تیرماه - 20 ژوئیه- بهمدت 20 روز مذاکرات سخت و فشردهای با حریف داشته باشند.
پیش از این درباره دور جدید مذاکرات که به «توافقنامه ژنو» انجامید، یادداشتها و گزارشهای مستندی داشتهایم که هر چند در آن هنگام با کمتوجهی آمیخته به ملامت - و در مواردی عصبانیت- روبرو شد ولی امروزه کمتر کسی این واقعیت تلخ را انکار میکند که در توافقنامه ژنو، امتیازات نقد فراوانی دادهایم و در مقابل فقط مشتی وعده نسیه تحویل گرفتهایم. این روزها اما، دستاندرکاران برنامه هستهای و مخصوصا تیم مذاکرهکننده کشورمان در مقیاس قابل قبولی از «خوشبینی»های آن روزها دور شده و به فضای «واقعبینی» نزدیک شدهاند و شواهد موجود حکایت از آن دارد که قرار نیست در مذاکرات پیشروی باردیگر «نیاز»های آمریکا و متحدانش را به عنوان «امتیاز»! بپذیرند و بعد با خوشبینی ناشی از نادیده گرفتن ترفندهای حریف، مثلا اعلام کنند که «میدانید توافق ژنو یعنی چه؟ یعنی تسلیم قدرتهای بزرگ در مقابل ما»! و...
3- پیش از این نوشته بودیم؛ «بعد از توافقنامه تحمیلی ژنو و برملا شدن ابعاد تخریبی آن که نه فقط علیه برنامه هستهای کشورمان بلکه علیه اقتدار نظام اسلامی ایران تدارک دیده بودند، تیم مذاکرهکننده هستهای جمهوری اسلامی ایران با نسخهای که در آن «خطوط قرمز» و غیرقابل انعطاف نظام به وضوح ترسیم شده بود عازم وین شد. براساس این خطوط قرمز، تحقیق و توسعه R&D غیرقابل مذاکره بود، بر لغو تمامی تحریمها به صورت یکجا و نه تدریجی در توافق نهایی تاکید شده بود، درباره ظرفیت غنیسازی ایران، نیاز کشورمان- و نه نظر حریف- ملاک و معیار بود، حفظ ماهیت راکتور آبسنگین اراک مورد تاکید قرار گرفته بود. ورود حریف به عرصه دفاعی و نظامی ایران ممنوع اعلام شده بود و...
نسخه یاد شده، دشمن را که هرگز انتظار روبرو شدن با آن را نداشت، ابتدا حیرتزده و سپس عصبانی کرد. حریف در آغاز کار انتظار داشت آنچه هیئت ایرانی روی میز گذارده است، مصرف چانهزنی داشته باشد ولی هنگامی که با اصرار غیرقابل انعطاف تیم ایرانی بر خطوط قرمز مورد اشاره روبرو شد، آرزوهایی را که پیش از آن و از مسیر نیویورک تا وین پرورانده بود، بربادرفته دید...»
امروزه اما، شواهد و گزارشهای موجود حکایت از آن دارند که آمریکا بعد از مذاکرات وین 4 و دریافت این واقعیت که خطوط قرمز اعلام شده از سوی ایران قابل عبور نیست، به ترفندهای پیچیده دیگری روی آورده است که در این وجیزه فقط به یک نمونه از آن اشاره میکنیم؛
4- یکی از محورهای مورد اختلاف در مذاکرات وین6، حق ایران برای غنیسازی صنعتی است و آمریکا با پیش کشیدن یک واژه به اصطلاح حقوقی! ولی در واقع من درآوردی «نقطه گریز- BREAK OUT» ادعا میکند برنامه و فعالیت هستهای ایران باید به گونهای باشد که در صورت تصمیم به ساخت سلاح هستهای، از هنگام تصمیم (نقطهگریز!) تا زمان تولید یک سلاح هستهای حداقل بین 12 تا 18 ماه فاصله داشته باشد و مدعی است این فاصله به منظور آن است که اگر ایران تصمیم به ساخت سلاح گرفت، کشورهای 5+1 فرصت کافی برای متوقف کردن آن را در اختیار داشته باشند. جان کری در وین4 اعلام کرده بود که این فاصله در حال حاضر فقط 2 ماه است!
در پی طرح این ادعا و استناد به قانون مندرآوردی نقطه گریز، از ایران خواستهاند که اولا؛ تعداد سانتریفیوژهای فعال از 4 هزار دستگاه بیشتر نباشد. ثانیا؛ مواد هستهای ذخیره شده یعنی اورانیوم زیر 5 درصد غنی شده بیشتر از دو هزار کیلو نباشد و...
تیم هستهای کشورمان در مقابل اعلام کرده است که برای تأمین سوخت راکتور بوشهر حداقل به 56 هزار سانتریفیوژ فعال نیاز دارد و ظاهرا پذیرفته است برای مدتی محدود تعداد سانتریفیوژهای فعال را به 8 هزار دستگاه تقلیل دهد. ولی آمریکاییها در مذاکرات قبلی - و اکنون نیز- فعالیت 8هزار سانتریفیوژ را نمیپذیرند و شواهد حاکی از آن است که یکی از محورهای مورد چالش در مذاکرات وین 6 همین اختلافنظر طرفین روی 4 هزار و 8هزار دستگاه سانتریفیوژ است. و اما، ترفند آمریکاییها دقیقا در همین نقطه شکلگرفته و احتمالا به میدان خواهد آمد. بخوانید!
5- آنچه مورد نظر جمهوری اسلامی ایران است و به عنوان یکی از خطوط قرمز در مذاکرات اعلام شده، برخورداری جمهوری اسلامی ایران از «غنیسازی صنعتی» است و حریف روی غنیسازی آزمایشگاهی- پایلوت- اصرار دارد. و این در حالی است که برخورداری از 8 هزار سانتریفیوژ نیز در حوزه غنیسازی پایلوت - آزمایشگاهی- قابل تعریف است و نه غنیسازی صنعتی. به بیان دیگر، آنچه آمریکا به عنوان خط قرمز خود مطرح میکند- برخورداری ایران از 8 هزار سانتریفیوژ- در واقع و در عمل شکل دیگری از همان غنیسازی آزمایشگاهی است و نه صنعتی!
بنابراین موافقت احتمالی آنها با 8 هزار سانتریفیوژ به معنای برخورداری ایران از غنیسازی صنعتی نیست که در صورت انجام، از سوی تیم هستهای کشورمان به عنوان یک پیروزی! تلقی شود... و درباره بندهای دیگر مورد چالش در مذاکرات وین 6 گفتنیهای دیگری نیز هست که به بعد موکول میکنیم ولی اشاره به این نکته را برای ترسیم جغرافیای کنونی مذاکرات ضروری میدانیم که؛
6- اگرچه دولت محترم، تمامی برنامهها -بخوانید حیثیت- خود را به مذاکرات گره زده است ولی آنچه تاکنون شاهد بودهایم، امتیازات فراوانی است که «نقد» دادهایم و «وعده»هایی که به صورت نسیه تحویل گرفتهایم. به قول «جان کری» وزیر امور خارجه و مذاکرهکننده ارشد آمریکا در یادداشتی که اخیرا به روزنامه آمریکایی واشنگتنپست سپرده است؛
«ایران ذخایر اورانیوم زیاد غنیشده خود را از بین برده است و با خودداری از نصب سانتریفیوژهای بیشتر، فعالیتهای غنیسازی خود را محدود کرده است، پیشروی در تأسیسات غنیسازی و راکتور آب سنگین را متوقف کرده است و اجازه داده است بازرسیهای جدید و بیشتری به عمل آید و...» جان کری در این رجزخوانی که آن را گزارش موفقیتها و دستاوردهای آمریکا درجریان مذاکرات اخیر میداند، برخلاف اظهارنظر آقای دکتر روحانی که گفته بود «کاسهتحریمها شکسته است» تاکید میکند که سامانه تحریمها دست نخورده و چنانچه ایران درخواستهای ما را بپذیرد، به تدریج تحریمها را لغو میکنیم! آنهم به گفته «وندی شرمن» حداقل طی 20 سال و فقط تحریمهای مربوط به برنامه هستهای ایران ... و متأسفانه این دروغگو، راست میگوید!
و بدیهی است که ایراناسلامی بنای کمترین عقبنشینی در مقابل باجخواهی آمریکا و متحدانش را ندارد. راهکاری که تاکنون بارها موفقیت آن را آزموده است.
.
به گزارش خبرگزاریها، پارلمان جدید عراق در حالی امروز نخستین نشست خود را برگزار میکند که سه ائتلاف «الوطنیه» به ریاست «ایاد علاوی»، «المتحدون» تحت رهبری «اسامه النجیفی» و «الاصلاح» به ریاست «صالح المطلک» اعلام کردند که در جلسه امروز مجلس شرکت نمیکنند.
این اختلال در روند سیاسی عراق در حالی صورت میگیرد که تلاشها برای تجزیه این کشور ابعاد جدیدی گرفته است.
احزاب کُرد هرچند اعلام کردند در نشست امروز شرکت میکنند، ولی «مسعود بارزانی» بار دیگر در مورد تجزیه عراق سخن گفت. وی اظهار داشت که کرکوک را باید یک بخش جدا شده از عراق دانست.
بارزانی همچنین از سازمان ملل خواست از برگزاری همهپرسی در کرکوک برای جدایی از عراق حمایت کند. شورای استانداری بصره به این مواضع بارزانی اعتراض کرد و از او خواست از شرایط موجود عراق سوءاستفاده نکند.
در این حال «محمد الصیهود» نماینده پارلمان عراق به خبرگزاری فارس گفت: کسانی که خواستار برکناری نوری مالکی از سمت نخستوزیری هستند، مجریان توطئهای هستند که علیه عراق تدارک دیده شده و در حال اجرا است.
«ائتلاف دولت قانون» تحت رهبری مالکی در انتخابات پارلمانی 10 اردیبهشت با کسب 95 کرسی پارلمان، در صدر قرار گرفت.
بر اساس قانون اساسی عراق، کسی میتواند پست نخستوزیری را از آن خود کند که از مجموع 328 کرسی بتواند 51 درصد کرسیها را از آن خود بکند. علاوی، النجیفی و المطلک با نخستوزیری مالکی در دولت آتی مخالف هستند.
اما کردها سه گزینه برای ریاست جمهوری را در نظر دارند؛ «برهم صالح»، «فواد معصوم» و «نجمالدین کریم». پیش از این «جلال طالبانی» رئیسجمهور عراق بود. وی هماکنون هرچند رئیسجمهور این کشور است، ولی مدتی است که برای مداوا در آلمان به سر میبرد.
همزمان با کارشکنی سه ائتلاف ذکر شده در روند سیاسی عراق، رژیم صهیونیستی، آمریکا و حتی ترکیه از تجزیه عراق حرف میزنند؛ «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، رسما اعلام کرد، به کردهای عراق برای دستیابی به استقلال کمک خواهد کرد. وی همچنین، خواستار حمایتهای بینالمللی برای تجزیه کردستان از عراق شد.
«حسین چلیک» نفر دوم حزب «عدالت و توسعه» ترکیه نیز با استقبال از تجزیه عراق، گفت که اگر چنین اتفاقی بیفتد، کردستان عراق متعلق به ترکیه خواهد بود.
«مایکل هایدن» رئیس پیشین سازمان جاسوسی «سیا» نیز پیشبینی کرد که عراق به زودی تجزیه میشود.
روزنامه «نیویورک تایمز» هم طی گزارشی نوشت، «جو بایدن» معاون رئیسجمهور آمریکا، طرح فدرالی شدن عراق را برای این کشور در نظر دارد.
این گزارش میافزاید که کاخ سفید مدتی است کار بر روی فدرالی شدن عراق را آغاز کرده است.
هرچند برخی محافل سیاسی و رسانهای غربی و منطقهای از تجزیه عراق حرف میزنند ولی اساسا عراق تجزیه شدنی نیست.
به عقیده ناظران سیاسی منطقه این بحث تجزیه یک جنگ روانی است و منافع کشورهای همسایه هم در این نیست که عراق تجزیه شود.
حتی تجزیه عراق منافع قدرتهای بزرگ را هم تامین نمیکند.
اما، در جبهههای نبرد نیز پیشروی نیروهای مسلح عراق همچنان ادامه دارد؛ در عملیات دیروز بیشتر از 90 درصد استان دیاله از وجود تروریستها پاکسازی شد. شهر «بعقوبه» و مناطقی چون «مقدادیه» و «دالی عباس» از جمله مناطق آزاد شده استان دیاله هستند.
شمار تلفات دیروز عناصر داعش در مناطق مختلف حدود 250 نفر اعلام شد. پسر دوم «عزت الدوری» معاون دیکتاتور سرنگون شده عراق از جمله کشتهشدگان دیروز است.
به گفته سرلشکر «قاسم عطا» سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، جنگندههای ارتش طی 24 ساعت گذشته 102 سورتی پرواز داشتند و طی این حملات، ضربات مهلکی را به تروریستها وارد آوردند. در این حملات، دستکم 51 خودروی متعلق به عناصر داعش منهدم شد.عملیات پاکسازی «الشرقاط» در استان صلاحالدین و محور بغداد- کرکوک نیز دیروز آغاز شد.
اما، تروریستهای داعش در «تل عفر» تمام مساجد و حسینیهها را با انفجار بمب ویران کردند. بر اساس بیانیه سازمان دیدبان حقوق بشر، داعش از کودکان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
بر اساس تحقیقاتی که مرکز تحقیقات راهبردی موسوم به «گروه سوفان» مستقر در نیویورک انجام داد، در بین تروریستهای داعش، شهروندان 81 کشور جهان از جمله 1500 سعودی، 700 فرانسوی، 400 انگلیسی و 280 بلژیکی حضور دارند.
«باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا، نیز گفت: افراطیون اروپایی حاضر در جنگ سوریه و عراق، ممکن است به راحتی از اروپا وارد آمریکا بشوند و دست به حملات تروریستی بزنند.
اعلام خلافت البغدادی!
سخنگوی گروه تروریستی داعش از برپایی خلافت اسلامی توسط این گروه خبر داد و از همه گروههای دیگر خواست با «ابوبکر البغدادی» به عنوان خلیفه مسلمانان بیعت کنند.
به گزارش ایسنا، «ابومحمد العدنانی» سخنگوی این گروه تروریستی با اعلام برپایی خلافت اسلامی از جانب داعش، خواستار بیعت با «ابوبکر البغدادی» به عنوان خلیفه مسلمانان شد. العدنانی با بیان اینکه سران داعش برپایی خلافت اسلامی را تصویب کردهاند، افزود: این عده بیعت خود را با ابوبکر البغدادی اعلام و او را به عنوان خلیفه مسلمانان منصوب کردهاند و البغدادی نیز با پذیرش این منصب، رهبر و خلیفه مسلمانان در سراسر جهان شده است!
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که داعش به خاطر تفکرات تکفیری و تاکتیک تروریستی، مورد انزجار شدید تودههای مسلمان است.
العدنانی که فایل صوتی او را شبکه العربیه پخش میکرد، افزود: بدین ترتیب، از این لحظه به بعد پسوند «عراق و شام» از انتهای نام «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) حذف میشود و در تمامی عناوین و مکاتبات رسمی تنها نام «دولت اسلامی» ذکر خواهد شد.
در پی اعلام خلافت توسط داعش، «ابوتراب المقدسی» عضو ارشد این گروه تروریستی گفت: انشاالله به زودی و با اذن البغدادی، کسانی که سنگها را در کعبه میپرستند، میکشیم و کعبه را ویران میکنیم. این عضو داعش افزود: مردم به خاطر لمس سنگها و نه به خاطر خدا، به مکه میروند.
در همین حال، قاسم عطا، سخنگوی ارتش عراق اظهار داشت، تشکیل خلافت اسلامی از سوی داعش، برای همه کشورها یک پیام تهدیدآمیز محسوب میشود.
اعلام حکومت اسلامی توسط داعش، فعلا محدوده عراق و سوریه را دربر میگیرد.
سایر رویدادها
* نهادهای مسیحی عراق از سازمان ملل خواستند، در مورد جنایات داعش علیه مسیحیان موصل تحقیق کند.
* آمریکاییهای مخالف مداخله مجدد این کشور در عراق، در شهر بوفالوی ایالت نیویورک تظاهرات کردند.
* شاه اردن نسبت به ادامه بحران عراق و خطرات داعش بر اردن و همه منطقه هشدار داد.
* صدها نفر در لندن علیه حمایتهای ریاض از داعش در عراق تظاهرات کردند.
* حسین الشهرستانی معاون نخستوزیر عراق گفت، سلاحهای ارسال شده برای تروریستهای سوری، در اختیار داعش در عراق قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا، دو روز پس از آن که «عبدالله عبدالعزیز» پادشاه عربستان به نیروهای امنیتی دستور داده بود جلوی ورود عناصر داعش از خاک عراق به عربستان را بگیرند، دیروز به نیروهای مسلح این کشور دستور آمادهباش داد. این دستور که برای نخستین بار پس از سالها صادر شده است، از ورود عربستان به دوران ناآرامی حکایت دارد. مقامات برخی کشورها پیش از این در مورد پیامدهای حمایت از داعش به سعودیها هشدار داده بودند.
شاه عربستان در پیام خود که به مناسبت آغاز ماه مبارک رمضان صادر شده است، گفت: به دار و دسته تروریستها اجازه نمیدهیم از مذهب پوششی برای منافع شخصی خود بسازند و مسلمانان را به وحشت بیندازند و یا به وطن ما و امنیت شهروندان آسیب بزنند.
شاه عربستان ادامه داد: ما به یاری خدا، به مقابله با تروریسم میپردازیم و به یاری هموطنان خود، این آفت را از بین خواهیم برد.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که رژیم آل سعود بزرگترین حامی مالی و تسلیحاتی تروریستهای فعال در عراق و سوریه است.
همزمان با انتشار این پیام، همه نیروهای مسلح عربستان اعم از ارتش و پلیس، به دستور شاه این کشور، به حالت آمادهباش کامل درآمدند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، یک مقام سعودی که نامش ذکر نشده گفت: با توجه به این که عربستان مرزهای مشترک طولانی با عراق دارد و عناصر داعش به این مناطق نزدیک شدهاند، دولت ریاض به خوبی دریافته است که داعش آشکارا قصد حمله به عربستان را دارد.
به گفته وی، این تنها یک نگرانی نیست، بلکه به گفته منابع اطلاعاتی، داعش همکاری خود را با عناصر القاعده در شبهجزیره عربستان آغاز کرده است.
خبرها حاکی است شماری از عناصر داعش در مناطق مرزی عراق و عربستان و به ویژه در گذرگاه «عرعر» مشاهده شدهاند.
همزمان با این تحولات، شاه عربستان دیروز دستور برکناری «امیر خالد بن بندر بن عبدالعزیز» معاون وزیر دفاع را از سمت خود صادر کرد.
امیر خالد تنها شش هفته پیش به این سمت منصوب شده بود. ظاهرا برکناری امیر خالد به حمایت وی و خانوادهاش از تروریستهای تکفیری و داعش در عراق و سوریه مربوط میشود.
کارشناسان میگویند شاه عربستان از لحاظ سیاسی در تناقض گرفتار شده است، چرا که از یک طرف، خاندان وی حامی اندیشههای وهابی و تکفیری است و از طرف دیگر، او میخواهد با این اندیشهها مبارزه کند. به خاطر اتخاذ این رویکرد جدید، احتمال میرود که شکاف در ساختار سیاسی عربستان گسترده شود.
چند سالی است که روسای جمهور و دیگر سیاستمداران رژیم «ایالات متحده آمریکا»- که ظاهرا با توجه به اخبار منتشره در خصوص حرکت استقلالطلبانه برخی از این ایالات تا چند سال دیگر نقشه آن تغییر خواهد کرد و احتمالا نامی غیر از ایالات متحده را بر خود خواهد نهاد- مرتب بر این عبارت تاکید میکنند که: «همه گزینهها روی میز است.» عبارتی که اکنون به یک فکاهی تبدیل شده و بیشتر ابزار خنده ایرانیان را فراهم میکند تا این که باعث رعب و وحشت شود. عبارتی که با هر بار تکرار آن، این کلام حضرت روحالله در نظرها و یادها زنده میشود که: «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.» اگر زمانی طرف آمریکایی با تکبر و تفاخر و غره بر توانایی خود این سخن را بلوف سیاسی معرفی میکرد، اینک اما این سخنی نیست که فقط از اردوگاه مخالفان آمریکا شنیده شود؛ بلکه بیش از آن، این اظهار عجز و ناتوانی در سخن دولتمردان این دولت به اصطلاح ابرقدرت! نیز به گوش میرسد.
اوباما ضمن اظهار ناتوانی در متوقف ساختن پیشرفت هستهای ایران اظهار داشته است: «اگر گزینهای وجود داشت که این امکان را به وجود بیاوریم که تک تک پیچ و مهرههای برنامه هستهای آنها را حذف کنیم و احتمال داشتن برنامه هستهای ایران را کلا از بین ببریم تا در نتیجه قابلیتهای نظامی آن را هم نداشته باشند، آن را انتخاب میکردم.» و شما این عبارت را این گونه بخوانید که: در مقابل پیشرفتهای هستهای ایران، هیچ غلطی نمیتوانم بکنم
اوباما در خصوص بحران سوریه با اشاره به اخبار منتشره درباره استفاده دولت این کشور از سلاحهای شیمیایی، اظهار داشته بود که: «سوریه خطوط قرمز را درنوردیده و آمریکا چارهای جز استفاده از زور و نیروی نظامی برای مقابله با دولت بشار اسد ندارد.» و از تعیین ساعت شروع حمله نیز مطالبی را بر زبان راند. البته همین ایشان بعد از تشری که از جانب متحدان سوریه و به طور خاص ایران دریافت کرد، چاره را در این دید که نطق قبلی خود را فراموش کرده و بر استفاده از ابزار سیاسی برای حل بحران سوریه تاکید ورزد. و البته یک خبر موثق که از سوی برخی رسانههای آمریکایی فاش شده است حکایت از آن دارد که اوباما برای خروج محترمانه از بنبستی که خود با تهدیدهای توخالی درباره حمله نظامی به سوریه پدید آورده بود، دست به دامان پوتین، رئیسجمهور روسیه شده بود تا با پیش کشیدن طرح انهدام سلاحهای شیمیایی سوریه به غائله خاتمه دهد. به عبارت دیگر باز هم غلط بیجایی کرده و به غلط کردن افتاده بود.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا به توان محدود آمریکا برای پیشبرد مذاکرات سازش بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی اذعان کرد و گفت اگر طرفین نخواهند، امکان دستیابی به توافق وجود ندارد. وی با بیان اینکه طرفین گامهایی برداشتهاند که مفید نبوده، گفت: «اگر طرفین خودشان نخواهند گامهای سازنده رو به جلو بردارند، توان ایالات متحده برای نقشآفرینی محدود خواهد بود.» و البته این ناتوانی آمریکا و نظام سلطه در قبولاندن این رژیم جعلی به عنوان عضوی از جامعه جهانی و به نابودی کشاندن مقاومت در مقابل رژیم کودککش صهیونیستی، قدمتی به تاریخ تاسیس این دولت جعلی دارد.
برخی از سناتورهای آمریکایی در بحران اوکراین در صف مخالفان دولت قانونی این کشور حضور پیدا کرده و بر لزوم توجه به خواستههای مخالفان- مزدوران و مرعوبان غرب- تاکید میورزیدند و زمانی که این کودتاگران موفق به خارج کردن دولتمردان اوکراین شدند، آمریکا احساس پیروزی و غلبه بر روسیه نمود و تصور نمود که توانسته بخشی از انتقام شکست در سوریه را در زمین اوکراین از روسیه بگیرد اما اقدامات روسیه و استقلالطلبان اوکراین، خیلی زود آمریکا را از این توهم خارج کرد تا بفهمد زمان انجام انقلابهای رنگین و... خاتمه یافته است و آمریکا در این تاکتیک نیز شکست خورده است تا آنجا که الحاق کریمه به روسیه یکی از نتایج آن بود. یعنی باز هم آمریکا نتوانسته بود هیچ غلطی بکند.
موارد فراوان دیگری نیز برای این ناتوانی آمریکا میتوان برشمرد. در این سالها عراق، لبنان، پاکستان، افغانستان، کشورهای آمریکای لاتین و... شاهد شکست آمریکا در راهبردها و نیل به اهداف بوده و اکنون این سخن که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، تبدیل به یک باور جهانی شده و به قول رهبر معظم انقلاب، خاورمیانه به ویترین شکستهای آمریکا تبدیل شده است.
همین جا اشاره به نکتهای که دو سال قبل در هفتهنامه آمریکایی ویکلی استاندارد آمده بود، خالی از لطف نیست. ویکلی استاندارد در مقالهای به چند نمونه از شکستهای آمریکا در مقابل ایران پرداخته و نتیجه گرفته بود؛ روسای جمهور آمریکا از کارتر تا اوباما در این نکته با [امام] خمینی اشتراک نظر دارند که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
البته در این معرکه هنوز هستند کسانی که کدخدایی آمریکا را فریاد زده و با بزک کردن دشمن، قصد دارند این شیطان را قدرتی شکستناپذیر و یا دایهای مهربانتر از مادر معرفی نمایند. در فضای ناتوی فرهنگی و رسانهای که نظام سلطه به راه انداخته و برای تسخیر ارادهها تلاش دارد، نباید میدان بازی را در اختیار پایگاههای رسانهای دشمن قرار داد. باید به صورت هوشمندانه به معرفی این شیر بییال و دم و اشکم پرداخت. اگر به تعبیر حضرت امام، آمریکای آن زمان چون شیری بود که وقتی نعره میزد، چیزی هم از عقب او خارج میشد، اکنون اما آن شیر پیر فرتوت و در حال احتضار، مرده است و نظام سلطه با پوشاندن لباس شیر بر یک دلقک، قصد دارد این باور را که هنوز شیری هست و باید از او اطاعت کرد، در اذهان دیگران زنده نگه دارد. باید گفت لباسی که بر تن این دلقک پوشانده شده، حتی در ظاهر نیز نما و جلوه شیر را ندارد.
تازهترین حرکت آمریکا در منطقه که به گفته دیروز رهبر معظم انقلاب در جمع خانوادههای شهدای 7 تیر و سایر شهدای تهران، با هدف رها شدن از دغدغه بیداری و نهضت دنیای اسلام طراحی شده است، بهرهگیری از تروریستهای اجارهای و عملیات تروریستی وحشیانه آنان علیه کشورهای عضو جبهه مقاومت است. حرکتی که در سوریه با شکست روبرو شد و این روزها به عراق نقل مکان کرده است.
این حرکت آمریکا که با شرکت آشکار رژیم صهیونیستی، برخی کشورهای اروپایی و چند کشور عربی منطقه مخصوصاً عربستان دنبال میشود نیز، در متن خود از ضعف و استیصال همان شیر بییال و دم در مقابله با بیداری اسلامی حکایت دارد.
بوش پسر را به خاطر آورید که بعد از ماجرای 11 سپتامبر 2001 با چه غرور و نخوتی انگشت اتهام را به سوی کشورهای اسلامی دراز کرده و عربده میکشید که جنگهای صلیبی آماده تکرار است؟! در پی آن عربدههای مستانه بود که به افغانستان و عراق حمله کرد و هنگامی که از این حملات نظامی طرفی نبست و نتیجه معکوس گرفت، به سراغ حزبالله لبنان رفت و جنگ 33 روزه را تدارک دید ولی شکست سخت رژیم صهیونیستی که با حمایت کامل و آشکار آمریکا به صحنه آمده بود، تجربه تلخ دیگری را به کارنامه شیطان بزرگ اضافه کرد و پس از آن جنگهای 22 روزه و 8 روزه نیز به این فهرست افزوده شد.
بعد از این شکستهای پی در پی بود که آمریکا به فاز «جنگ نیابتی» وارد شد و مسئولیت مستقیم جنگ را به کشورهای همپیمان خود در منطقه واگذار کرد و خود در پشت صحنه به حمایت گسترده و همه جانبه پرداخت. جنگافروزی در سوریه را میتوان اولین نمونه مثالزدنی از جنگ نیابتی تلقی کرد که در آن کشورهای عربستان، قطر و ترکیه به نیابت از آمریکا وارد جنگ شده و پشتیبانی آشکار تروریستهای اجارهای را برعهده گرفته بودند. نتیجه بحرانآفرینی در سوریه که با پیروزی دولت این کشور همراه بود، نشان داد که آمریکا در جنگ نیابتی هم نمیتواند هیچ غلطی بکند.
امروزه حوادث عراق را میتوان و باید مرحله دیگری از جنگ نیابتی مورد اشاره تلقی کرد که با ترفند نخنما شده جنگ شیعه و سنی به صحنه آمده است، ولی هوشیاری علمای شیعه و سنی و همبستگی آنان در مقابله با تروریستهای داعش اولین نشانههای شکست این توطئه را نوید میدهد. تروریستهای اجارهای داعش با حملات وحشیانه خود به مردمان سنی و شیعه مذهب کمترین تردیدی باقی نگذاشتند که به قول رهبر معظم انقلاب در دیدار دیروز خانوادههای شهدا با ایشان «آنها به دروغ حوادث عراق را جنگ شیعه و سنی مینامند. اما، این جنگ، جنگ تروریسم با مخالفان تروریسم، جنگ دلبستگان به اهداف آمریکا و غرب با طرفداران استقلال ملتها و جنگ انسانیت با بربریت و وحشیگری است.
دور نیست آن روز که معلوم شود آمریکا در توطئه اخیر علیه ملت مظلوم عراق نیز نتوانسته است هیچ غلطی بکند.»
گروه بینالملل – رجانیوز: رئیس رژیم صهیونیستی در جدیدترین مصاحبه خود، پرده از حقایق مهمی درباره پشت پرده تحولات منطقه غرب آسیا برداشته است که حاکی از رضایت کامل این رژیم و همچنین دولت امریکا از تبدیل معیار راهبردی مقاومت – سازش در منقطه خاورمیانه به معیار اختلاف شیعه – سنی در این منطقه به عنوان بهانه اصلی نزاع است، رضایتی که شیمون پرز 90 ساله در مصاحبه خود نتوانسته است آنرا مخفی کند.
به گزارش رجانیوز، رئیس رژیم صهیونیستی که روزهای آخر خود را در این سمت سپری میکند، اعلام میکند که این روزها موضوعی که او آنرا «تروریسم» مینامد، جایگزین اسرائیل به عنوان نگرانی اصلی کشورهای منطقه شده است و این مسئله باعث شده تا این کشورها به جای موضوع اسرائیل و فلسطین به خود مشغول شوند.
او حتی پارا فراتر گذاشته و عنوان کرد که با کشورهای عربی یعنی دشمنان سابق اسرائیل، میتوان حول مبارزه با موجود خودساختهای به نام داعش متحد شد.
شیمون پرز در مصاحبه با هافینگتون پست گفت: اسرائیل دیگر مهمترین تهدید علیه اکثریت کشورهای عربی در خاورمیانه نیست. تا به امروز شاید اسرائیل اولین مشکل در چشم بسیاری از عربها بود. اما امروز آنها باید آشکارا بگویند که مشکل واقعی برای عربها و برای ما عدم اعتماد دو جانبه نیست بلکه مشکل واقعی، تروریسم است که هماکنون خطر مشترک برای ما و آنهاست.
شیمون پرز تاکید کرد که استارت روند صلح خاورمیانه احتمالا با دشمن مشترک جدید زده میشود.
وی گفت: ما باید منافع مشترکمان را در نظر بگیریم که بسیار زیاد هم هستند و پیشتر وجود نداشتند. ما همچنین باید یک مقر کار آمدی میان کشورهای عربی و اسرائیل ایجاد کنیم تا با خطر مشترک مقابله کند چرا که تروریستها در حال ویران کردن جهان عرب هستند. ما به منظور متوقف کردن آنها باید مبارزه کنیم. دولت اسلامی عراق و شام موسوم به داعش متعهد شده است که تلآویو و قدس را اشغال کرده و در بخشی از کمپین خود فلسطین را آزاد کند.
رئیس رژیم صهیونیستی در مصاحبهاش پس از دریافت مدال طلای کنگره در واشنگتن تاکید کرد: این مقرها باید کارآمد باشد و نه لزوما در یک مکان معین چرا که تروریستها مکان مشخصی ندارند و به مرزها و قانون احترام نمیگذارند و سیارند. وی بدون اینکه نامی از داعش ببرد، افزود: ما باید در هر گوشهای با آنها مبارزه کنیم و در هر جایی که هستند به دنبال آنها باشیم و پیش از آنکه بخواهند مردم را بکشند، از اقدامات آنها پیشگیری کنیم. خاورمیانه به مرحله جدیدی از تاریخ وارد شده است و به عقب باز نمیگردد. آینده، همین الان است. شما بخش اول آینده را میبینید و آن اضمحلال خاورمیانه است. کشورها پس از یکدیگر در حال سقوطند، واقعا لازم است که خاورمیانه دیگری ساخته شود. خاورمیانه باید تغییر کند چرا که جهان تغییر کرده است.
وی افزود: به جای ارتشهای اپوزیسیون که معمولا با یکدیگر میجنگند، ما هم اکنون یک شبکه از تروریستها داریم که تلاش دارند همهچیز را نابود کنند. آنها دوتا نیستند بلکه صدها گروه هستند که اشتراکی هم ندارند و به دنبال آینده مشترک هم نیستند.
پرز که در ماه ژوئیه از پست ریاست رژیم صهیونیستی کنار میرود، در پاسخ به این سوال که در صورت حمله داعش به اردن آیا حاضر است جان اسرائیلیها را برای دفاع از اردن به خطر بیاندازد، گفت: چنین اقدامی، عملی نوع دوستانه نخواهد بود. ما جان فردی را برای دیگری به خطر نمیاندازیم. ما سعی میکنیم که از جان هر دو محافظت کنیم چرا که دشمن مشترکی داریم.
وی همچنین با ستایش از اقدامات باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: من با 10 رئیس جمهور آمریکا چه دموکرات و چه جمهوری خواه کار کردهام و تا جایی که امنیت اسرائیل اقتضا میکند او بیشترین کاری که یک رئیس جمهور آمریکا میتواند، انجام داده است. ما به آنها اعتماد داریم، قدردان هستیم و از حمایت آنها متشکریم.
رئیس رژیم صهیونیستی در ادامه با دفاع از سیاستهای اوباما در سوریه گفت: زمانی که جریان شیعه و سنی مطرح میشود، این دیگر مشکل آمریکا و یا ما و یا هرکس دیگری نیست. این مشکل مسلمانان و جهان عرب است و آنها خودشان باید به این مساله رسیدگی کنند. گمان میکنم که بهترین حرف به جهان عرب این است که به آنها بگوییم، آقایان این مشکل شماست و شما باید راهحلی برای آن بیابید، سربازان آمریکایی نمیتوانند یک مشکل مذهبی را که مربوط به مسلمانان است، حل کنند. در سوریه دست کم یک گروه جلوتر آمده است. در حقیقت کردها کشور خودشان را تاسیس کردهاند و این حقیقت است.
پرز 90 ساله همچنین با انتقاد از توافق سازش فتح و حماس گفت: تشکیل دولت وحدت ملی اشتباه است. در ضمن برخلاف حرفهای گفته شده، اوباما حماس را به رسمیت نمیشناسد و موضع او در رابطه با حماس ثابت مانده است.
وی در ادامه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را ستود و گفت: او با دل و جرات است و یک شریک عالی محسوب میشود. اگر اختلافاتی داریم، هدف مذاکرات این است که به اختلافات غلبه کنیم و به یک نقطه نظر مشترک برسیم.
گفتنی است پیش از این رجانیوز در گزارشی با اشاره به تلاش غرب و اسرائیل در منطقه برای تغییر محور منازعات از منازعه با موضوعیت فلسطین و اسرائیل و بر مبنای رویکرد مقاومت – سازش که موجب اتحاد شیعه و سنی در قبال این رژیم جعلی شده بود، عنوان کرد که غرب به دنبال تعریف محوری جدید برای منازعات خاورمیانه با محوریت اختلاف شیعه و سنی بوده و از آن با عنوان افراطیگری در رسانهها یاد کرده اند.
این در حالی است که رهبر معظم انقلاب در سخنان مهمی که در مرقد حضرت امام در خردادماه جاری مطرح کردند، با خنثی کردن این تئوری فرمودند:«تکفیریها را دشمن اصلی خود نمی دانیم.»
رجانیوز- گروه تاریخ انقلاب اسلامی: شهادت شهید بهشتی همواره از نگاه افراد مختلفی مثل بازماندگان انفجار حزب جمهوری اسلامی و یاران شهید بهشتی روایت شده است. اما جنبه ای که کمترمورد توجه قرار گرفته، روایت همسر و خانواده شهید بهشتی از روز شهادت ایشان است.
متن زیر گزیده ای از مصاحبه همسر آیت الله دکتر شهید بهشتی با ویژه نامه روزنامه جمههوری اسلامی در سال 61 است که در آن به ذکر خاطره آخرین دیدار خود با شهید بهشتی در روز هفتم تیر و ماجراهای پس از انفجار حزب از جمله تهدید بنی صدر به شهادت اعضای خانواده شهید بهشتی می پردازد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار خانواده های معظم شهیدان هفتم تیر و جمعی از خانواده های شهیدان و جانبازان شهر تهران، با تأکید بر نیاز جامعه و کشور به درک و پیگیری پیام شهیدان، ادامه وفاداری ملت به راه نورانی و پرطراوت شهیدان را زمینه ساز استمرار شکست توطئههای سلطه گران خواندند و با اشاره به حوادث منطقه از جمله عراق افزودند: آنچه در عراق می گذرد، جنگ «تروریسم و دلبستگان به غرب» با «مخالفان تروریسم و طرفداران استقلال ملتها» است.