بسمه تعالی
تصویر روز
رهبر معظم انقلاب: جاهلیت امروز در غرب بازتولید شده است/ خلیج فارس ناامن برای همه ناامن خواهد بود/ مشرکین هم در ماه حرام، جنگ را متوقف میکردند، اما امروز در ماه حرام در یمن بر سر مردم موشک میریزند
گروه سیاسی - رجانیوز: رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در جمع اساتید مدرسه علمیه رشد، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت علامه مطهری و روز استاد، خاطر نشان کرد: امروز به برکت پیشرفتهایی که حاصل شده است، تحقیق و تفحص و انجام امور علمی در زمان کم و با هزینه اندک میتواند صورت گیرد؛ به عبارت بهتر، امروز با استفاده از نرمافزارهای موجود میتوان کاری را که در گذشته یک فقیه در طول مدت یک ماه انجام میداد، در ظرف چند دقیقه به انجام رساند.
به گزارش رجانیوز آیت الله محمد تقی مصباح یزدی با اشاره به نمونههای متعددی از کاربرد تکنولوژی و پیشرفتها اظهار داشت: این پیشرفتها مایه برکت عمر آدمی و انجام سریعتر امور علمی شده است. در هیچ برههای از تاریخ، زمینه پیشرفت علم و تحقیق تا این حد، برای انسان فراهم نبوده است. البته باید توجه داشت که همین طور که راه ترقی باز است، سقوط و انحطاط نیز بسیار سریع صورت میپذیرد و دسترسی به اموری که سبب انحطاط میشوند، به راحتی امکانپذیر است.
وی ادامه داد: اکثر انسانها در زندگی در فکر ازدواج، درآمد، شغل و به مرور، به فکر آینده فرزندان هستند و به همین امور در دنیا مشغول میشوند. البته برخی نیز که از معارف اهل بیت (ع) استفاده کرده و قدر عمر را بیشتر میدانند، به دنبال انجام اوامر الهی و تقرب به خدای متعال هستند. البته از قشر روحانی که کارش تعلم علوم اهل بیت (ع) است و از اوائل جوانی دائما با قرآن و روایات سر و کار دارند، بیشتر انتظار میرود تا این گونه باشند و از عمرشان بیشتر استفاده کنند؛ نه این که آنها نیز خود را به این دنیا مشغول کنند.
وی با طرح این سؤال که برای استفاده بهتر از عمر و تقرب به خدا چه باید کرد، خاطر نشان کرد: جواب این سؤال ساده به نظر میرسد و آن جواب، عمل به دستورات اهل بیت (ع) است؛ اما در همین جا هم خطری وجود دارد و شیطان انسان را فریب میدهد.
این استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی اظهار داشت: همین علمی که تا این اندازه در روایات مورد سفارش قرار گرفته است و حتی در روایات، بالهای ملائکه فرش قدوم طالب علم بر شمرده شده است، اما اگر فردی به دنبال این علم باشد برای این که با آن بر دیگران افتخار کند یا مورد توجه مردم قرار گیرد، جایگاهش در آتش خواهد بود. لذا باید توجه داشت که نقش اساسی در اعمال، نیت آدمی است و خود اعمال، ابزار هستند که به خودی خود ارزش ندارند و بر اساس نیت آدمی دارای ارزش مثبت یا منفی میشوند.
علامه مصباح یزدی افزود: این در جایی است که درسی که میخواند، حق و صحیح و برای شناخت دین خداوند باشد که نیت فخر فروشی و جلب توجه مردم در کسب آن علم، سبب شقاوت میشود، چه برسد به علومی که محتوایش هم جای مناقشه داشته باشد و سبب بروز شبهات و گمراهی مردم شود.
وی با اشاره به روایتی اظهار داشت: هر کسی عبارت حقی بگوید، تا روز قیامت به گوش هر کس برسد، منشأ ثواب برای او خواهد بود و هر کس عبارت باطلی بگوید تا روز قیامت هر شخصی، از این کلام تأثیر بپذیرد و یا از آن سوء استفاده کند، گناهش بر عهده آن فرد نیز هست.
علامه مصباح یزدی در ادامه با بیان این که امروز با توجه به این امکانات موجود میتوان به خوبی از وقت، نهایت استفاده را برد، خاطر نشان کرد: البته کار هم باید حسن فعلی داشته باشد و هم حسن فاعلی. یعنی هم کار خوبی باشد و هم با اخلاص انجام شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به این که شیطان قصد دارد تا هم در حسن فعلی و هم حسن فاعلی خللی وارد کند، خاطر نشان کرد: گاه شیطان چیزی را تزیین میکند تا قبح آن به چشم نیاید. چه بسا مواردی اتفاق افتاده که فردی به خاطر یک تشبیه و استعاره و به کار بردن متن ادبی ـ بدون قصد واقعی محتوای آن ـ مطلبی را بیان کرده است، اما عدهای همان را جدی گرفته و گاه به ایجاد یک فرقه انحرافی انجامیده است. لذا تا شبههای برای خودمان حل نشده، سخنی بیان نکنیم تا سوء برداشتی از آن حاصل نشود.
وی با بیان این که رعایت اخلاص بسیار دشوار است و شیطان در این زمینه بسیار فعال است، خاطر نشان کرد: در این راه باید از توسل به اهل بیت (ع) و اولیای الهی بهره برد.
روزهای گذشته روزنامههای الحیات و شرقالاوسط که لندن آن را از جانب عربستان منتشر میکند و روزنامه «عکاظ» چاپ داخل عربستان، در مقالات متعدد خود از ایران و بخصوص رهبر معظم انقلاب اسلامی خواستهاند که به حل منازعه یمن کمک نماید. الحیات روز دوشنبه گذشته در مقالهای با عنوان «یا قادت تعالوا الی کلمه سواء» نوشته است: «ما و شما- ایران- فقط در بعضی از روشها با هم اختلاف داریم و این در حالی است که ما هر دو با رژیم صهیونیستی دشمن هستیم و آن را دشمن اول مسلمین میدانیم پس چرا باید بر موارد اختلاف با یکدیگر تاکید نمائیم». روزنامه عکاظ نیز در همین روز و طی مقالهای نوشته است: «خونریزی ما را به هدف نمیرساند و این به نفع ایران یا عربستان نیست که جنگ استمرار داشته باشد». درخواست عربستان برای وساطت ایران در این جنگ در حالی است که در آغاز جنگ وزیر خارجه وقت عربستان در هنگام پاسخ به سوالات درباره جنگ یمن گفت این جنگ ارتباطی به ایران ندارد و مسئلهای عربی است. کما اینکه مقامات دیگر عربستان نیز طی هفتههای اول جنگ با وابسته خواندن نیروهای انصارالله به ایران، علیه کشور ما موضع گرفتند با این وصف امروز به کار بردن مکرر عباراتی مثل «یا سماحهًْالامام المرشد علی الخامنهای» در مقالات «الحیات» به خودی خود نشان میدهد که عربستان در این جنگ به بنبست رسیده و برای برونرفت از آن چشم به ایران دوخته است.
عربستان به خوبی میداند که این جنگ نمیتواند ادامه پیدا کند و اگر یک ماه دیگر هم ادامه یابد، نتیجهای به دست نمیآید، بنابراین ناچار است فکری برای پایان دادن به آن بنماید. در این صحنه عربستان بطور جدی نگران حذف شدن از روند مذاکرات سیاسی و جایگزین شدن تهران به جای ریاض است. همین دو روز پیش آمریکاییها بروز دادند که مذاکرات یمنیها از ریاض به ژنو منتقل میشود. این را کری در گفتگوی تلفنی به وزیر خارجه ایران اطلاع داده و البته خواسته است که به نوعی به ظریف بفروشد. این در حالی است که آمریکا در این جابجایی که البته هنوز درباره شکلگیری این گفتگوها تردیدهای جدی وجود دارد، نقشی ایفا نکرده است.
جابجایی مذاکرات از ریاض به هر جای دیگر، خلاف قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل میباشد و این آغاز اعتبارزدایی از قطعنامههای ضد یمنی شورای امنیت و بویژه مهمترین آن یعنی قطعنامه 2216 است. در متن این قطعنامه بر محوریت شورای همکاری خلیجفارس و نقش عربستان تاکید زیادی شده است. مقامات سعودی میدانند انتقال مذاکرات از ریاض به معنای حذف و یا به حاشیه رفتن نقش عربستان و شورای همکاری است. با این وصف عربستان در این صحنه علامت میدهد که حاضر است نقش منطقهای ایران را به رسمیت بشناسد مشروط بر اینکه ایران نیز برای عربستان در منطقه نقشی قایل باشد. الحیات در مقالهای به قلم سردبیر که با نام مستعار عبدالسلام منتشر شده، نوشته است«اعراب نمیتوانند بر ایران سیطره پیدا کنند کما اینکه ایران نیز نمیتواند بر سرزمین عرب مسلط شود حالا که اینگونه است رهبران ایران کمک کنند تا فتنههای طایفهای مهار شوند.»
اما رژیم سعودی همزمان با این زبان رسانهای، در صحنه یمن بر شدت عملیات نظامی خود افزوده است. از روز پنجشنبه گذشته که بحث آتشبس 5 روزه مطرح گردید، شهرهای شمالی یمن بیش از هر روز دیگر در دوره جنگ مورد حمله واقع شدهاند و حال آنکه براساس برنامه کار «اعادهًْ الامل» که از روز بیست و هشتم جنگ آغاز شد، حملات هوایی روی مناطق درگیری انصارالله با عوامل جریان اصلاح و هادی و... متمرکز شد. تمرکز عملیات روی صعده، مران و عمران و بخصوص حمله به مراکز مذهبی و تاریخی زیدیه در این روزها برای آن است که انصار کوتاه بیاید کما اینکه در همین روزها جنگ روانی گستردهای که مبتنی بر پیشروی تروریستهای وابسته به عربستان یعنی جبهه النصره در سوریه و در معرض تهدید قرار گرفتن دمشق راه افتاد، همه دروغ بود و با این هدف دنبال شد که ایران با احساس خطر از تغییر شرایط در سوریه، انصارالله یمن را برای پذیرش برنامه سیاسی آلسعود برای آینده یمن تحت فشار قرار دهد.
به طور کلی تشدید عملیات نظامی در زمان نزدیک به اعلام آتشبس، ارزش نظامی ندارد و با یکی از دو هدف صورت میگیرد: تثبیت پیروزی برای ارتشی که پیروزیهایی را بدست آورده یا پیروزینمایی ارتشی که علیرغم هزینه زیاد، شکست خورده است. حملات این روزهای ارتش عربستان به مناطق شمالی یمن برای آن است که ضمن تحت فشار قراردادن ایران و انصارالله، وانمود شود که ارتش سعودی کماکان ابتکار عمل را در جنگ در دست دارد و این در حالی است که اگر فرض بر پذیرش عربستان بعنوان یک طرف در گفتوگوهای بعد از جنگ پیرامون یمن باشد، این سؤال پیش میآید که الان عربستان چه چیزی را برای آوردن بر سر میز دارد؟
با فرض اینکه بطور واقعی، آتشبس در جنگ علیه یمن اتفاق افتاده و رژیم آل سعود پذیرفته باشد که شلیک به یمن را ولو برای 5 روز متوقف کند، انصارالله در صحنه میدان کاملاً دست برتر را دارد. دو روز پیش یکی از مقامات دولت اوباما از قول او گفت «هرکس در هر کجاست در همانجا باشد، ما میگوئیم شلیک متوقف شود». انصارالله در این میان سه شهر تعز، عدن و مأرب که جریان وابسته اخوانی - وهابی اصلاح در آنها نفوذ زیادی داشت را تحت سیطره درآورده و جایی برای عوامل سعودی باقی نمانده است. ارتش یمن که یک نهاد قانونی است در کنار انصارالله قراردارد و لااقل 15 حزب کوچک و بزرگ یمنی با انصارالله در ائتلاف میباشند و اینکه قبایل یمنی نیز نوعاً با انصار همراهی دارند با این وصف اگر مذاکرهای شکل بگیرد و این مذاکره یمنی- یمنی باشد عربستان و عوامل آن در کجای ماجرا میتوانند قرار بگیرند؟
با توجه به اینکه عربستان، شورای همکاری و اتحادیه عرب عملاً نمیتوانند نقش مؤثری در روند سیاسی داشته باشند، بینالمللی شدن پرونده اگر چه یک فرصت محدود به حساب میآید ولی برای آل سعود مغتنم است. هر چند بینالمللی کردن پرونده یمن با روح و اصول حاکم بر قطعنامه 2216 و اهداف منطقهای آلسعود در مغایرت کامل میباشد و از این جهت بزرگترین ضربه به این قطعنامه به حساب میآید، اما عربستان بین حل یمنی- یمنی پرونده و حل بینالمللی پرونده، دومی را کم ضررتر میداند.
درباره اینکه آیا پرونده سیاسی یمن بینالمللی میشود یا نه تردید جدی وجود دارد چرا که جریانات پیروز صحنه یمن از جمله انصارالله هیچ تمایلی به خارج شدن پرونده سیاسی از داخل یمن ندارند. بینالمللی شدن باعث زمانبر شدن حل پرونده میشود. سابقه گفتگوهای بینالمللی درباره سوریه،کره و پرونده هستهای ایران به خوبی بیانگر آن است که بینالمللی کردن، یک پروسه فرسایشی است و حال آنکه یمنیها همین الان به یک «دولت مسئول» که معرف کل جغرافیای یمن باشد احتیاج دارند!
شاید روسیه اولین کشوری بود که بحث «حل بینالمللی» رامطرح کرد اما درباره اینکه نگاه روسیه به یمن چیست هم ابهامات زیادی وجود دارد. چینیها معتقدند برای روسیه که نیازی به بابالمندب، دریای سرخ و خلیج عدن ندارد، طولانی شدن پروندهای که یک طرف آن آمریکا و رژیمهای وابسته به آن باشد، فرصتی مهم به حساب میآید. بسیاری از تحلیلگران آشنا به مسایل روسیه نیز «رأی ممتنع» نماینده مسکو به قطعنامه 2216 را ناشی از این نگرش میدانند.
بهرحال طرح بینالمللی کردن پرونده سیاسی یمن به نفع یمنیها نیست و ایران بعنوان صادقترین حامی مردم مظلوم یمن باید مانع شکلگیری یک روند سیاسی بینالمللی بنام حل بحران سیاسی یمن شود.
مردم یمن همانگونه که خود هوشمندانه این جنگ نابرابر را به دفاعی مقدس تبدیل و اداره کردند، میتوانند روند سیاسی را نیز به خوبی در داخل شکل داده و سریعتر به یک دولت کارآمد برسند.
سعدالله زارعی
سرویس سیاسی-
«یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای که در روز سهشنبه انجام داده میگوید ایران باید دسترسی این نهاد دیدهبان هستهای به تأسیسات نظامیاش را بپذیرد.
«آمانو» در این مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس با بیان اظهاراتی متناقض با مقامات ایرانی گفته توافق هستهای به کارشناسان آژانس، حق دسترسی به سایتهای نظامی ایران را میدهد.
وی در حالی این ادعا را مطرح کرده که مذاکرهکنندگان هستهای ایران و گروه 1+5 دور جدید گفتوگوها برای رایزنی درباره جزئیات توافق را در شهر وین آغاز کردهاند.
آمانو روز سهشنبه مدعی شد ایران در این سند تفاهم به طور مشخص با اجرای قراردادی از آژانس موسوم به «پروتکل الحاقی» موافقت کرده است.
امضا و تصویب «پروتکل الحاقی» اختیاری است و جزو وظایف کشورهای عضو معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی نیست و به عنوان اقدامی اطمینانساز انجام میشود.پروتکل الحاقی امکان بازرسیهای وسیع و سرزده از تمامی مناطق مورد نظر اعم از تاسیسات اعلامشده و نشده را برای بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی فراهم میکند.
ایران در جریان توافق موسوم به «سعدآباد» که در پاییز سال 1382 در تهران بین وزرای امور خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان با «حسن روحانی» دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد اتمی به دست آمد، با پذیرش این پروتکل موافقت کرد و پیش از تصویب در مجلس، آن را داوطلبانه به اجرا گذاشت اما پس از عدم پایبندی این سه کشور به تعهداتشان و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت، مجلس شورای اسلامی دولت را به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی ملزم کرد.
147 کشور در حال حاضر پروتکل الحاقی را امضا کردهاند، اما آمریکا و برخی کشورهای دیگر مفادی را در نظر گرفتهاند مبنی بر اینکه این بازرسیها نباید تهدیدکننده امنیت ملی آن کشورها باشد. ایران هم خواستار همین شرط است اما آمانو علیرغم این مدعی شد برای ایران همان قواعد کشورهای دیگر به کار برده خواهد شد.
به گزارش فارس، مدیر کل آژانس گفت: «در بسیاری از کشورهای دیگر ما گاه به گاه، هنگامی که دلایل کافی داریم، درخواست دسترسی به سایتهای نظامی را مطرح میکنیم. چرا برای ایران اینطور نباشد؟ اگر ما برای دسترسی، دلیل داشته باشیم این کار را انجام میدهیم و ایران اصولاً باید آن را بپذیرد.» وی در ادامه گفت آژانس در هر زمان که متوجه «تناقض یا موردی غیرعادی» درباره فعالیتها و مواد اعلامشده ایران شود میتواند درخواست دسترسی، توضیح یا «بازرسی فوری» را مطرح کند.
نظر رهبر انقلاب درباره بازرسی از مراکز نظامی
ادعای آمانو درباره بازرسی از مراکز نظامی کشورمان در حالی است که این موضوع جزو خطوط قرمز کشورمان در مذاکرات بوده و اعضای تیم مذاکره کننده نیز بارها بر این قضیه تاکید کرده اند. رهبر معظم انقلاب در بیستم فروردین ماه سال جاری طی بیاناتی در این مورد فرمودند؛ مطلقاً نباید اجازه داده شود که به بهانه نظارت، به حریم امنیتی و دفاعی کشور نفوذ کنند و مسئولین نظامی کشور نیز به هیچ وجه اجازه ندارند که به بهانه نظارت و بازرسی، بیگانگان را به این حریم راه دهند یا توسعه دفاعی کشور را متوقف کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در خصوص شیوه نظارت بر برنامه هستهای ایران نیز تأکید کردند: هیچگونه شیوه نظارت غیرمتعارف که ایران را به یک کشور اختصاصی از لحاظ نظارتها تبدیل کند، مورد قبول نیست و نظارتها باید تنها در محدوده همان نظارتهای متعارفی که در همه دنیا انجام میشود اعمال شود، نه بیشتر.
پاسخ؛ سرب داغ
جانشین فرمانده کل سپاه نیز در گفت و گویی تلویزیونی (29 فروردین 94) در این باره گفت: نه تنها اجازه بازدید خارجی ها از مراکز نظامی ایران را نخواهیم داد، بلکه اجازه تفکر پیرامون این موضوع را هم نمیدهیم. حتی در رویاهایشان این اجازه را نخواهند داشت که از عادی ترین مکان نظامی ما بازدید کنند.حریم پایگاههای نظامی باید حفظ شود. اینکه یک بازرس خارجی به پادگان نظامی سر بزند، به معنی اشغال سرزمین است چون همه اسرار و رازهای دفاع ما در اینجاست. این به معنی تحقیر ملی است. حتی گفتگو در این موضوع. وی افزود: مطمئنم مردان ما در عرصه نبرد دیپلماتیک دارای چنان ارتفاعی از حیثیت، عزت و ایمان هستند که اگر دشمن بخواهد در این باره حرفی بزنند اینان چنان مشتی بر صورت آنها خواهند زد که با سرعت چند برابر صوت به پایتختهایشان بروند.هرکس از این حرفها (بازدید از مراکز نظامی ایران) بزند، جواب آن را با «سرب داغ» خواهیم داد.
رویای خوش خیالها بر باد رفت
موضوع بازرسی از مراکز نظامی کشورمان اگر چه مسئله تازه ای نیست و بارها از سوی مقامات آمریکایی آشکارا مطرح شده است اما آنچه در این میان تکرار این موضع گستاخانه را از سوی آمانو قابل تامل می کند، فرآیند اجرایی شدن توافق احتمالی است. بر اساس تفاهم صورت گرفته در لوزان، لغو تحریم ها منوط به راستی آزمایی و تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی شده است و منتقدان این تفاهم بارها بیان کردهاند گرهزدن سرنوشت و کارکرد توافق به اعلام نظر آژانس، با توجه به رویکردهای سیاسی و پیشینه آن خطایی استراتژیک است. موضع گیری اخیر آمانو درباره لزوم بازرسی از مراکز نظامی کشورمان، نشان می دهد دل بستن به داوری این مرجع به اصطلاح بین المللی چیزی جز اعتماد بی جا و خوشخیالی نیست و اساساً آژانس را باید یکی از بازوهای غرب در مقابله با جمهوری اسلامی قلمداد کرد.
بسمه تعالی
Vپنتاگون: کشتی ایرانی حامل سلاح نیست، اما نباید در یمن پهلو بگیرد
مقامات دفاعی آمریکایی با وجود اذعان به صحت مواضع مقامات ایرانی در مورد کشتی امدادی اعزامشده به یمن، میگویند این کشتی نباید در یمن پهلو بگیرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، واشنگتن روز سهشنبه به امدادی بود ماهیت سفر کشتی ایرانی به یمن اذعان کرد. یک مقام دفاعی آمریکایی به شبکه سیانان گفته است که اطلاعاتی که آمریکا در حال حاضر در اختیار دارد نشان میدهد که کشتی ایرانی که راهی یمن شده، حامل هیچ سلاحی نیست. وی با این حال، از گزارشهای منتشر شده در خصوص اسکورت این کشتی توسط کشتیهای جنگی ایرانی ابراز نگرانی کرده است. پیش از این هم «استیو وارن» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به خبرنگاران گفته بود اسکورت این کشتی، «کاملا غیرضروری است.» این در حالی است که تهران اعلام کرده کشتیهای جنگی با هدف تأمین امنیت کشتی امدادی ایرانی، آن را اسکورت میکنند. پیش از این جنگندههای سعودی یک فروند هواپیمای ایرانی را که حامل کمکهای امدادی برای مردم یمن بود، تهدید به حمله کردند، اما پس از بیتوجهی خلبان به تهدیدات، باند فرودگاه صعده را بمباران کرده و از انتقال کمکها جلوگیری کردهاند. وارن روز سهشنبه همچنین گفته بود کشتی ایرانی نباید در یمن پهلو بگیرد و باید در جیبوتی توقف کرده و محمولهاش را به سازمان ملل تحویل دهد. در جریان یک ماه و نیمی که از حملات ائتلاف متجاوز تحت فرماندهی عربستان به یمن میگذرد، بیش از 1200 یمنی کشته و دهها هزار نفر کشته و زخمی شدهاند. با این حال
در حالی که مناطق مختلف یمن شاهد تداوم حملات ارتش سعودی و کمبود مواد غذایی، دارو و سوخت است، عده ای از جوانان یک قبیله مرز نشین یمن توانستند مقر ارتش عربستان در« نجران» و«جازان» وهمچنین، چندین پایگاه نظامی مرزی سعودی را به کنترل خود در بیاورند. به گزارش تسنیم ، جوانان این قبیله که جز سلاح های سبک مثل کلاشنیکف ، چیزی همراه نداشتند وحتی به جای پوتین، دمپایی به پا داشتند، توانستند دهها نظامی سعودی را بکشند و برخی از آنها را نیز به اسارت بگیرند. نظامیان بیانگیزه سعودی که غافلگیر شده بودند، تجهیزات مدرن نظامی را رها کرده و از مهلکه گریختند .بدین ترتیب، این تجهیزات از جمله شماری توپ دور زن، به دست انقلابیون یمنی افتاد. کارشناسان از واقعه دیروز به عنوان بزرگترین آبروریزی عربستان طی دهههای اخیر یاد میکنند و میگویند این حادثه مشخص کرد که ارتش عربستان شامل مشتی مزدور اجاره ای است که ماموریتش فقط سرکوب مردم داخل کشور بخصوص شیعیان است. شبکه المنار اعلام کرد که قبایل یمنی در پاسخ به بمباران دوکامیون حامل مواد غذایی، به مناطق «جازان» و «نجران» در داخل خاک عربستان حمله کردند. روز دوشنبه نیز جنبش انصارالله و کمیتههای انقلابی یمن با خنثی کردن تهاجم دریایی عربستان، یک فروند شناور را به غنیمت گرفتند و همه سرنشینان آن را اسیر کردند.
جوانان یمنی دیروز در پیشروی خود به داخل خاک عربستان همچنین، شهر نجران را با حداقل 12گلوله خمپاره هدف قرار دادند. اصابت یکی از این گلولهها به پمپبنزین شهر ، آتشسوزی گسترده ای را موجب شد. یک گلوله خمپاره نیز به دفتر مجله الوطن اصابت کرد. سران آل سعود که از این حمله غافلگیر شده بودند، فرودگاه شهر را تعطیل وهمه هواپیماها را از آنجا خارج کردند.
از سوی دیگر ، «عادل الجبیر» وزیرخارجه عربستان اعلام کرده است که حملات هوایی در برخی مناطق برای ارسال کمکها متوقف خواهد شد. وی همچنین گفته است:«عربستان قصد دارد منطقهای در خاک خود برای هماهنگی کمکهای ارسالی به یمن با سازمان ملل ایجاد کند.» این سخنان مضحک وزیر خارجه عربستان در حالی است که صلیب سرخ اعلام کرد ادامه حملات هوایی و جنگ، نظام درمانی یمن را فلج کرده و کمبود شدید بسیاری از اقلام ضروری، به خصوص غذا و سوخت به مرحله هشدار رسیده است. صلیبسرخ پایان حملات عربستان به یمن را نیز خواستار شد. روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نیز با اشاره به استفاده ارتش سعودی از بمبهای خوشهای ساخت آمریکا علیه یمن هشدار داد که اوضاع انسانی یمن نگران کننده است.
اما در اوضاع میدانی، منابع نظامی از 150 حمله هوایی عربستان در طول روزهای دوشنبه و سهشنبه بر مناطق مختلفی در «عدن» خبر میدهند. اما در مقابل نیروهای ارتش و «کمیتههای مردمی» توانستند در مناطق «دار سعد»، «البریقه» و «التواهی» در عدن پیشرویهای قابل توجهی داشته باشند و منابع نظامی گزارش دادهاند که نیروهای انصارالله و ارتش توانستهاند به بیشتر کوهها و تپههای منطقه «التواهی» مسلط شوند و حجم بالایی از ذخایر سلاح تروریستهای القاعده و شبه نظامیان «منصورهادی» را به به دست بیاورند.
پیمان شورای اسلامی یمن با حزب الله
از سوی دیگر شورای اسلامی شافعی یمن از مواضع شجاعانه و شرافتمندانه دبیرکل حزب الله لبنان علیه تجاوزگری مشترک سعودی - آمریکایی علیه یمن تشکر و قدردانی کرد. شورای اسلامی شافعی یمن در بیانیه خود خطاب به «سید حسن نصرالله» آورده است:« این شورا به نمایندگی از خود و همه آزادگان پیرو مذهب شافعی در یمن از مواضع شرافتمندانه و شجاعانه شما در رد تجاوزگری ظالمانه سعودی- آمریکایی علیه ملت یمن و قتل کودکان و زنان و بیگناهان و بمباران ساختار زیربنایی و امکانات ملت یمن تشکر و قدردانی کامل میکند. این موضعگیری شما در زمانی صورت گرفته است که بسیاری از زبانها از بیان سخن حق خودداری و سکوت کردهاند.» این بیانیه افزود: «شما در سخنرانیهای خود وجدانهای زیادی را در جهان بیدار کردید و واقعیت توطئه پلید و کینه درونی نظام آل سعود و پیروانش را برملا کردید. شما دیوار ترسِ نزدِ برخی از آزادگان برای بیان حقیقت را شکستید.» این شورا در پایان تأکید کرد: «با خداوند متعال و شما پیمان میبندیم که همگی با جانفشانی کامل- در راه مقاومت و جهاد علیه متجاوزان به سرزمین و دین و مقدساتمان گام برداریم.»
تحولات عراق
تحولات سوریه
تحولات لبنان
!
بسمه تعالی
آل سعود در دستان امریکا